Vegansk parmesan

Vegansk parmesan som er 100% plantebaseret, og som samtidig smager mindst lige så godt klassisk parmesan fremstillet på komælk. Legende let at fremstille ved hjælp af kun fem ingredienser. Vegansk parmesan er en smagsforstærker af rang i veganske måltider, som tilfører mundvandsdrivende umami til dine grøntsager, bagte kartofler, pasta eller pizza. Vegansk parmesan minder om klassisk revet parmesan i konsistensen, og kan anvendes som topping på dit måltid eller i selve retten.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk æg

Denne opskrift på vegansk parmesan er:

 • Lige så smagfuld som klassisk parmesan tilberedt på komælk
 • Salt, søde, og fuld af umami – en smagsforstærker til pastaretter, pizzaer og grøntsager
 • Fremtryllet på blot to minutter
 • Et hit for alle – også for dem der ikke er veganere
 • Fryseegnet i op til tre måneder

Prøv lige at se opskriften på: Broccolisalat med pesto, feta og avocado

Hvilken olie er bedst at bage med?
Er rapsolie god i brød og kager, eller skal du kun anvende rapsolie til stegning? Og hvad med solsikkeolie og olivenolie? Kan man som udgangspunkt anvende alle plantebaserede olier i kager og brød? Læs mere om madolier og bagning.

Vegansk parmesan

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Prøv lige at se opskriften på: Veganske frikadeller

Hjemmelavet vegansk parmesan

Du kan selvfølgelig købe vegansk parmesan i butikkerne, men det kan ganske enkelt ikke betale sig. Det er langt billigere at lave sin egen veganske parmesan, og det smager meget bedre – du kan nemlig smage parmesanen til lige efter dine smagspræferencer. Lidt mere saltet. Lidt mere røget. Lidt mere smag af hvidløg. Lidt mere umami.

Prøv lige at se opskriften på: Chili sin carne

Fem simple ingredienser

Den vigtigste ingrediens i vegansk parmesan er gærflager. Gærflagerne tilfører den veganske parmesan smagen af umami i kombination med dine nødder eller kerner. Gærflager kan købes i de fleste velassorterede supermarkeder og helsekostforretninger. Gærflager er inaktivt gær, så det er altså ikke noget du kan bage med, men anvende som smagsforstærker i fx vegansk parmesan eller i mange andre retter, hvor man ønsker smager af ost og umami.

Prøv lige at se opskriften på: Indisk dahl

Derudover skal du anvende groft salt – jeg bruger sydesalt fra Læsø Salt, men du kan sagtens anvende almindelig groft køkkensalt. Jeg har ingen præferencer for hvidløgspulver, og mit røgede paprika er en værtindegave fra et vennepar, som besøgte en lille virksomhed i Spanien, der laver røget paprika. I denne opskrift har jeg anvendt cashewnødder, men du kan sagtens anvende andre nødder og kerner som fx:

 • Mandler
 • Solsikkekerner
 • Valnødder
 • Paranødder
 • Pinjekerner

Jeg har ladet mig fortælle, at du også sagtens kan blande forskellige nødder og kerner når du laver vegansk parmesan, men har endnu ikke prøvet denne kombination. Det er egentlig en god ide, hvis man lige står med lidt rester af forskellige nødder.

God fornøjelse.

Vegansk parmesan

Vegansk parmesan

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 50 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 61 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 80 gr. cashewnødder (solsikkekerner, mandler eller valnødder kan også anvendes)
 • 3 spsk. gærflager
 • ½ tsk. salt
 • 1/4 tsk. hvidløgspulver
 • 1 knsp. røget paprika

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Hæld alle ingredienserne op i en foodprocessor eller blender.
 2. Blend alle ingredienserne godt sammen til den veganske parmesan har en ensartet konsistens.
 3. Hæld den færdige veganske parmesan op i et lille glas og sæt låg på.
 4. Nu har du den mest fantastiske smagsforstærker til et væld af måltider.
 5. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Vegansk parmesan kan holde sig på køl i en tætlukket beholder i op til tre uger, og er også fryseegnet i op til tre måneder.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Vegansk parmesan

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner