Forside » Aftensmad » Æggekage i ovn

Æggekage i ovn

sund æggekage i ovn

Få en lækker opskrift på æggekage i ovn. En sund æggekage i ovn, der er hurtig at lave med æg, tomater, feta og andre lækre ingredienser.

Æggekage er klassisk dansk husmandskost, og æggekagen kan både laves traditionelt på en pande eller i ovn.

Denne opskrift er på sund æggekage i ovn er inspireret af det græske køkken, og sender dig for en stund til en lille græsk taverna ved det azurblå Middelhav.

Jeg er ret begejstret for denne græsk-inspirerede æggekage, som er antiinflammatorisk kost når det er bedst.

Her får du en mættende og meget velsmagende æggekage spækket med vitaminer, kostfibre og proteiner. Antiinflammatorisk mad, ja, men en æggekage som hele familien kan gå ombord i.

Æggekagen skal samles i panden, hvor grøntsagerne skal sauteres inden den bages færdig i ovnen. Derfor er det vigtigt, at din stegepande kan tåle at komme i ovnen, hvor den skal bage i ca. 12-15 minutter afhængig af ovntype. Nemmere bliver det ikke.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på æggekage i ovn

sund æggekage i ovn

Æggekage i ovn

5 fra 1 stemme
Få en lækker opskrift på æggekage i ovn. En sund æggekage i ovn, der er hurtig at lave med æg, tomater, feta og andre lækre ingredienser.
Print Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal4 personer
Skrevet afThomas

Ingredienser

  • 12 æg
  • 200 g feta - smuldret i rustikke stykker
  • 1 stort løg - skåret i tynde både
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 200 g cherrytomater - halveret
  • 150 g grønkål - skyllet og grofthakket
  • 1 håndfuld oliven - sorte og håndfri
  • 1 tsk timian - timian
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • olivenolie - til stegning

Fremgangsmåde

  • Opvarm ovnen til 180° grader varmluft eller 200° grader almindelig over- og undervarme.
  • Slå æggene ud i en stor røreskål, og pisk æggene sammen til en ensartet æggemasse.
  • Pres hvidløget ned i æggemassen, og tilsæt tørret timian, salt og masser af friskkværnet peber.
  • Pil løget og skær det ud i tynde både eller små tern.
  • Skyl cherrytomater under koldt vand og halver dem på midten.
  • Opvarm lidt oliven- eller rapsolie i en stor pande.
  • Steg løgene bløde og let gyldne i kanten ved middelhøj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 3-4 minutter.
  • Tilsæt tomaterne og de fleste af oliverne, og lad dem stege med i yderligere et par minutter.
  • Skru en smule ned for varmen på kogepladen, og læg grønkålen ovenpå de øvrige grøntsager på panden.
  • Rør lidt rundt i grønkålen, og lad grønkålen stege med i ca. 2-3 minutter, eller til den begynder af falde lidt sammen.
  • Fordel æggemassen ovenpå alle grøntsagerne på panden, og vend æggemassen rundt i grøntsagerne.
  • Lad æggemassen sætte sig lidt i panden i ca. 2-3 minutter ved middel varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
  • Fordel fetaen ovenpå æggekagen, og sæt panden ind i den forvarmede ovn.
  • Lad æggekagen bage færdig i ca. 12-15 minutter alt afhængig af ovntype. En æggekagen skal puffe lidt op, og blive let gylden.
  • Tag æggekagen ud af ovnen, og pynt din æggekage med lidt ekstra halverede cherrytomater og lidt sorte oliven.

Næringsindhold

Næringsindhold
Æggekage i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
367
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
536
mg
179
%
Natrium
 
1444
mg
63
%
Kalium
 
516
mg
15
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
4959
IU
99
%
Vitamin C
 
50
mg
61
%
Calcium
 
436
mg
44
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på sund æggekage i ovn er:

  • Nem og velsmagende aftensmad på under en halv time
  • Mættende og velsmagende antiinflammatorisk aftensmad
  • Græsk inspireret æggekage
  • Spækket med sund grønkål, tomater, løg og feta
Sund æggekage i ovn

Opskrift på sund æggekage i ovn

Æggekage tilberedt i ovn er nem aftensmad for hele familien. Du skal sautere grøntsagerne på panden, inden du vender æggemassen ovenpå den grofthakkede grønkål og de øvrige grøntsager.

Grønkålen skal sauteres på panden i ca. 2-3 minutter, eller til den begynder af falde lidt sammen.

Her i huset vælger vi ofte den hurtige løsning, og køber en pose færdighakket skyllet grønkål, som er lige til at vende ned i retten.

Æggemassen hældes som sagt ovenpå alle grøntsagerne på panden, og skal lige sætte sig lidt i panden i ca. 2-3 minutter ved middel varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen), inden du fordeler fetaen ovenpå æggekagen, og sætter panden ind i den forvarmede ovn.

Lad nu æggekagen bage færdig i ca. 12-15 minutter alt afhængig af ovntype.

1 kommentar til “Æggekage i ovn”

  1. Tak fordi du bruger denne opskrift på æggekage i ovn. Skriv meget gerne også hvad du synes om den.

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.