Sund æggekage i ovn

Sund og nem aftensmad behøver absolut ikke være kedelig. Denne opskrift på sund æggekage i ovn er inspireret af det græske køkken, og sender dig for en stund til en lille græsk taverna ved det azurblå Middelhav. Jeg er ret begejstret for denne græsk-inspirerede æggekage, som er antiinflammatorisk kost når det er bedst. Her får du en mættende og meget velsmagende æggekage spækket med vitaminer, kostfibre og proteiner. Antiinflammatorisk mad, ja, men en æggekage som hele familien kan gå ombord i. Æggekagen skal samles i panden, hvor grøntsagerne skal sauteres inden den bages færdig i ovnen. Derfor er det vigtigt, at din stegepande (reklamelink) kan tåle at komme i ovnen, hvor den skal bage i ca. 12-15 minutter afhængig af ovntype. Nemmere bliver det ikke.

Prøv lige at se opskriften på: Quinoasalat

Denne opskrift på sund æggekage i ovn er:

  • Nem og velsmagende aftensmad på under en halv time
  • Mættende og velsmagende antiinflammatorisk aftensmad
  • Græsk inspireret æggekage
  • Spækket med sund grønkål, tomater, løg og feta

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Æg
  • Feta
  • Løg
  • Hvidløg
  • Cherrytomater
  • Grønkål
  • Sorte oliven
  • Tørret timian

Prøv lige at se opskriften på: Laks i ovn

Hvad kender du til antiinflammatorisk kost?
Antiinflammatorisk kost består kort og godt af grøntsager, friske råvarer, sunde fedtstoffer, mineraler og vitaminer. Antiinflammatorisk mad booster kroppens immunforsvar, smører dine led og sikrer en god fordøjelse og et stabilt blodsukker. Bliv klogere på antiinflammatorisk kost her.

Sund æggekage i ovn

Hvilken olie er bedst at bage med?
Er rapsolie god i brød og kager, eller skal du kun anvende rapsolie til stegning? Og hvad med solsikkeolie og olivenolie? Kan man som udgangspunkt anvende alle plantebaserede olier i kager og brød? Læs mere om madolier og bagning.

Prøv lige at se opskriften på: Fyldte peberfrugter med quinoa og grønkål

Opskrift på sund æggekage i ovn

Æggekage tilberedt i ovn er nem aftensmad for hele familien. Du skal sautere grøntsagerne på panden, inden du vender æggemassen ovenpå den grofthakkede grønkål og de øvrige grøntsager. Grønkålen skal sauteres på panden i ca. 2-3 minutter, eller til den begynder af falde lidt sammen. Her i huset vælger vi ofte den hurtige løsning, og køber en pose færdighakket skyllet grønkål, som er lige til at vende ned i retten. Æggemassen hældes som sagt ovenpå alle grøntsagerne på panden, og skal lige sætte sig lidt i panden i ca. 2-3 minutter ved middel varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen), inden du fordeler fetaen ovenpå æggekagen, og sætter panden ind i den forvarmede ovn. Lad nu æggekagen bage færdig i ca. 12-15 minutter alt afhængig af ovntype.

God fornøjelse.

Sund æggekage i ovn

Sund æggekage i ovn

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 450 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 67 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 12 æg
  • 200 gr. feta, smuldret i rustikke stykker
  • 1 stort løg, skåret i tynde både
  • 1 stort fed hvidløg, finpresset
  • 200 gr. cherrytomater, halveret
  • 150 gr. grønkål, skyllet og grofthakket
  • 1 håndfuld stenfri sorte oliven
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Oliven- eller rapsolie til stegning

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Opvarm ovnen til 180° grader varmluft eller 200° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Slå æggene ud i en stor røreskål, og pisk æggene sammen til en ensartet æggemasse.
  3. Pres hvidløget ned i æggemassen, og tilsæt tørret timian, salt og masser af friskkværnet peber.
  4. Pil løget og skær det ud i tynde både eller små tern.
  5. Skyl cherrytomaterne under koldt vand og halver dem på midten.
  6. Opvarm lidt oliven- eller rapsolie i en stor pande.
  7. Steg løgene bløde og let gyldne i kanten ved middelhøj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 3-4 minutter.
  8. Tilsæt tomaterne og de fleste af oliverne, og lad dem stege med i yderligere et par minutter.
  9. Skru en smule ned for varmen på kogepladen, og læg grønkålen ovenpå de øvrige grøntsager på panden.
  10. Rør lidt rundt i grønkålen, og lad grønkålen stege med i ca. 2-3 minutter, eller til den begynder af falde lidt sammen.
  11. Fordel æggemassen ovenpå alle grøntsagerne på panden, og vend æggemassen rundt i grøntsagerne.
  12. Lad æggemassen sætte sig lidt i panden i ca. 2-3 minutter ved middel varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
  13. Fordel fetaen ovenpå æggekagen, og sæt panden ind i den forvarmede ovn.
  14. Lad æggekagen bage færdig i ca. 12-15 minutter alt afhængig af ovntype.
  15. Æggekagen skal puffe lidt op, og blive let gylden.
  16. Tag æggekagen ud af ovnen, og pynt æggekagen med lidt ekstra halverede cherrytomater og lidt sorte oliven.
  17. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner