Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Æggekage i ovn
5
fra 1 stemme
Få en lækker opskrift på æggekage i ovn. En sund æggekage i ovn, der er hurtig at lave med æg, tomater, feta og andre lækre ingredienser.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Aftensmad
Køkken
Dansk
Forb. tid
5
minutter
minutter
Tilb. tid
20
minutter
minutter
Samlet tid
25
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Thomas
Ingredienser
▢
12
æg
▢
200
g
feta
-
smuldret i rustikke stykker
▢
1
stort
løg
-
skåret i tynde både
▢
1
fed
hvidløg
-
presset
▢
200
g
cherrytomater
-
halveret
▢
150
g
grønkål
-
skyllet og grofthakket
▢
1
håndfuld
oliven
-
sorte og håndfri
▢
1
tsk
timian
-
timian
▢
1
tsk
salt
▢
friskkværnet peber
▢
olivenolie
-
til stegning
Fremgangsmåde
▢
Opvarm ovnen til 180° grader varmluft eller 200° grader almindelig over- og undervarme.
▢
Slå æggene ud i en stor røreskål, og pisk æggene sammen til en ensartet æggemasse.
▢
Pres hvidløget ned i æggemassen, og tilsæt tørret timian, salt og masser af friskkværnet peber.
▢
Pil løget og skær det ud i tynde både eller små tern.
▢
Skyl cherrytomater under koldt vand og halver dem på midten.
▢
Opvarm lidt oliven- eller rapsolie i en stor pande.
▢
Steg løgene bløde og let gyldne i kanten ved middelhøj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 3-4 minutter.
▢
Tilsæt tomaterne og de fleste af oliverne, og lad dem stege med i yderligere et par minutter.
▢
Skru en smule ned for varmen på kogepladen, og læg grønkålen ovenpå de øvrige grøntsager på panden.
▢
Rør lidt rundt i grønkålen, og lad grønkålen stege med i ca. 2-3 minutter, eller til den begynder af falde lidt sammen.
▢
Fordel æggemassen ovenpå alle grøntsagerne på panden, og vend æggemassen rundt i grøntsagerne.
▢
Lad æggemassen sætte sig lidt i panden i ca. 2-3 minutter ved middel varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
▢
Fordel fetaen ovenpå æggekagen, og sæt panden ind i den forvarmede ovn.
▢
Lad æggekagen bage færdig i ca. 12-15 minutter alt afhængig af ovntype. En æggekagen skal puffe lidt op, og blive let gylden.
▢
Tag æggekagen ud af ovnen, og pynt din æggekage med lidt ekstra halverede cherrytomater og lidt sorte oliven.
Næringsindhold
Næringsindhold
Æggekage i ovn
Mængde pr. portion
Calories
367
% Daglig værdi*
Fat
25
g
38
%
Saturated Fat
11
g
69
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
536
mg
179
%
Sodium
1444
mg
63
%
Potassium
516
mg
15
%
Carbohydrates
11
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
26
g
52
%
Vitamin A
4959
IU
99
%
Vitamin C
50
mg
61
%
Calcium
436
mg
44
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.