Forside » Opskrifter » Vegetariske boller i karry

Vegetariske boller i karry

Vegetariske boller i karry

Forkæl dig selv og familien med en hurtig og velsmagende opskrift på plantebaserede boller i karry. Denne vegetariske opskrift giver dig mulighed for at nyde den velkendte hverdagsklassiker i nye klæder, hvor den kødbaserede fars er skiftet ud med blandt andet kikærter, mandler, løg og parmesan. Veggie-dellerne tilberedes i airfryeren imens du tilbereder karrysovsen, og vendes herefter ned i karrysovsen. Du kan også vælge at servere de plantebaserede boller og karrysovsen hver for sig - smagsoplevelsen er den samme.

Den plantebaserede udgave af boller i karry består af en velsmagende karrysauce med fintrevet løg, æble og karry, som med garanti vil tilfredsstille dine smagsløg. Hvis jeg skal være helt ærlig, er der faktisk endnu mere smag i den plantebaserede fars - og det kommer fra en som ellers sætter pris på kød i ny og næ. Serveret med brune ris og en frisk æble- og spidskålsalat, er der nem, sund og mættende aftensmad for minimum fire personer.

Vegetariske boller i karry

Boller i karry er en populær gæst på ugens madplan, men hvem sagde, at kødboller er en uundværlig ingrediens? Disse vegetariske boller er mindst lige så velsmagende, og vil forbløffe dine smagsløg. Kikærter. Mandler. Løg. Hvidløg. Æg. Parmesan. Havregryn. Pastinakker. Spidskommen. Det er kort og godt opskriften på den mest velsmagende plantefars, som efter en tur i blenderen er klar til at blive formet til små veggie-deller, som så skal tilberedes i en airfryer.

Prøv lige at se opskriften på: Forloren hare i airfryer

Denne opskrift på vegetariske boller i karry er:

  • Den ultimative opskrift på boller i karry af hjemmelavet plantefars
  • Kort og godt boller i karry uden kød
  • Nem at tilberede og billig aftensmad for hele familien
  • Velegnet til de kødfrie dage på madplanen

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kikærter
  • Løg
  • Hvidløg
  • Havregryn
  • Mandler
  • Pastinak
  • Æg
  • Parmesan
  • Spidskommen
  • Madlavningsfløde eller mælk
  • Mild karry
  • Æble
  • Grøntsagsbouillon
  • Æblecidereddike (kan undlades)

Prøv lige at se opskriften på: Hasselbackkartofler i airfryer

Kikærte boller
Placer kikærtebollerne på et stykke bagepapir ovenpå risten i airfryeren. Imens kikærtebollerne tilberedes i airfryeren, har du tid til at kaste dig over karrysovsen. Alternativt kan du stege kikærtebollerne i en almindelig ovn ved varmluft.
Boller i karry uden kød

Prøv lige at se opskriften på: Lammeculotte i airfryer

Hjemmelavet plantefars

Centralt i vores vegetariske boller i karry er en hjemmelavet plantefars, og hjertet af denne fars er kikærter. Men hvorfor netop kikærter? Lad os dykke ned i de gode egenskaber ved disse små, men kraftfulde bælgfrugter.

  • Kikærter er proteinrige
    Kikærter er en fremragende kilde til plantebaseret protein. De indeholder alle de essentielle aminosyrer, der er nødvendige for at opbygge og vedligeholde vores kropsvæv. Så selvom du vælger at skippe kødet, får du stadig en solid dosis protein med kikærterne.
  • Kikærter er fiberrige
    Fiber er afgørende for en sund fordøjelse, og kikærter er fyldt med det. Denne naturlige fiberkilde hjælper ikke kun med at regulere fordøjelsen, men giver også en langvarig følelse af mæthed, hvilket er ideelt for dem, der ønsker at opretholde en sund vægt.
  • Kikærter er spækket med mineraler og vitaminer
    Udover protein og fiber er kikærter også rige på vigtige mineraler som jern, magnesium og zink samt forskellige B-vitaminer. Disse næringsstoffer er afgørende for en optimal sundhed og velvære.

Kogte kikærter er de helt store stjerner i vores hjemmelavede plantefars, og kikærterne kan du vælge at koge selv eller købe på dåse eller karton. Her i huset tyer vi altid til den nenmme løsning, og køber de færdigkogte kikærter. Det er den nemme løsning, hvor de kogte kikærter blot skal skylles under koldt vand, inden de vendes ned i blenderen sammen med alle de andre ingredienser.

Boller i karry uden kød er et godt bevis på, at plantebaseret mad ikke kun er godt for helbredet, men også legende let at tilberede i hverdagen. Med kikærter som den ernæringsmæssige powerhouse i vores plantefars, kan du nyde denne klassiske ret uden at gå på kompromis med smagen eller teksturen.

God fornøjelse.

Vegetariske boller i karry

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 62 voted )

Ingredients

  • 240 gr. kikærter, kogte og drænet (evt. fra dåse - husk at skylle dem)
  • 1 mellemstort løg
  • 3 pastinakker
  • 1 fed hvidløg
  • 65 gr. parmesan
  • 65 gr. mandler
  • 1 dl. havregryn
  • 2 store æg
  • 0,25 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Karrysovs:
  • 2,5 dl. madlavningsfløde eller mælk
  • 2 spsk. mild karry
  • 1 æble, fintrevet
  • 1 løg, fintrevet
  • 5 dl. grøntsagsbouillon (1 bouillonterning opløst i kogende vand)
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Olie til stegning
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  •  

Instructions

  1. Hæld alle ingredienserne til plantefarsen op i en blender eller foodprocessor med undtagelse af havregrynene.
  2. Blend ingredienserne til en ensartet plantefars, og hæld farsen op i en røreskål. Tilsæt havregrynene og rør farsen godt igennem.
  3. Hæld lidt koldt vand op i en lille skål, og form farsen til små boller på størrelse med en golfbold. Et godt trick er at dyppe spiseskeen i koldt vand inden du former kikærtebollerne, da du så nemmere kan forme farsen i hånden.
  4. Placer kikærtebollerne på et stykke bagepapir ovenpå risten i airfryeren, og steg kikærtebollerne ved 180° grader i ca. 12-15 minutter, eller til de er let gyldne i farven. Alt afhængig af airfryerens størrelse kan det være du skal tilberede bollerne af flere omgange. Alternativt kan du stege kikærtebollerne i en almindelig ovn ved 200° grader varmluft i ca. 13-15 minutter. Beklæd ovnens bageplade med et stykke bagepapir, og placer bollerne ovenpå pladen.
  5. Tag de færdigstegte kikærteboller ud af airfryeren og læg dem forsigtigt ned i den færdige karrysovs.

Karrysovs:

  1. Opvarm lidt olie i en gryde ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen), og sauter karry, løg og æble i  fedstoffet i ca. 3-4 minutter, eller til løgene begynder at blive bløde og klare.
  2. Tilsæt grøntsagsbouillonen og madlavningsfløden (eller mælk), og bring karrysovsen i kog.
  3. Jævn karrysovsen med et par spsk. majsmel opløst i koldt vand under omrøring.
  4. Smag karrysovsen til med salt, peber og æblecidereddike.
  5. Når sovsen har den ønskede konsistens og smag, lægger du forsigtigt de vegetariske boller ned i sovsen og varmer retten godt igennem i ca. 5 minutter. Alternativt kan du servere kikærtebollerne og karrysovsen hver for sig, så man selv kan hælde den ønskede mængde sovs over retten.
  6. Server dine boller i karry med kogte ris og evt. lidt mangochutney, peanuts, æbler i tern og kokosmel.
  7. Velbekomme.

Notes

Retten er fryseegnet og har en holdbarhed på ca. 3 måneder. Kan opbevares på køl i minimum et par dage.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *