Nem opskrift på forloren hare i airfryer. Sådan laver du et lækkert farsbrød med bacon i airfryer, og det er populær mormormad de fleste elsker.
Forloren hare er en klassisk dansk ret, som for mit vedkommende vækker skønne barndomsminder.
Retten består af noget så simpelt som kødfars, som typisk er lavet af en blanding af hakket svine- og kalvekød - krydret med salt, peber, bacon og løg.
Farsen formes herefter til et stort farsbrød, som steges i ovnen og serveres med kartofler og brun sovs.
Men vidste du, at du også kan tilberede forloren hare i en airfryer? Airfryeren er en fantastisk opfindelse, der gør det muligt at tilberede mad på en sundere måde, da man kan tilberede maden med minimal eller ingen brug af fedtstof.
Forloren hare i airfryer er en hurtigere måde at tilberede denne klassiske ret på. Retten får stadig den klassiske smag og sprøde låg af baconskiver, men det går bare hurtigere og kræver ikke den samme mængde energi som en almindelig ovn.
Det er også en god måde at tilberede maden på, hvis du ikke har adgang til en ovn, eller hvis du ønsker at spare på strømmen i det daglige.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på forloren hare i airfryer
Praktisk tips til farsbrød i airfryer
Det er nemt og enkelt at lave et farsbrød med bacon i airfryer. Du skal blot røre en fars bestående af hakket kalve- og svinekød, løg, mælk, æg, rasp, havregryn og ikke mindst sprødstegte bacontern.
Farsen minder i store træk om en frikadellefars, og tager kun ganske få minutter at samle i en røreskål med en håndmixer.
Farsbrødet skal du samle på et skærebræt, som du så forsigtigt lægger direkte ned i bunden af madkurven i airfryeren, hvor der også skal være plads til mælk og svinebouillon, som udgør stegeskyen fra "haren", og som du skal anvende som stegesky i sovsen.
Farsbrødet pakker du stramt ind med bacon i skiver, og sørg for at få baconskiverne skubbet godt ind under farsen, så de ikke flytter sig under tilberedningen i ovnen.
Farsbrødet skal tilberedes i airfryeren i ca. 45 minutter, eller til kernetemperaturen er ca. 75-78 grader.
Når den forlorne hare er stegt færdig i airfryeren, skal stegeskyen sies fra ned i en gryde, og så er du klar til at lave den velsmagende brune sovs med en skøn vildtsmag.
Farsbrødet kan bare hvile i madkurven i airfryeren, imens du tilbereder sovsen, så kødet forbliver varmt.
Denne opskrift på forloren hare i airfryer er:
- Den ultimative opskrift på gammeldags forloren hare med bacon
- Klassisk mormormad på den helt store klinge
- Farsbrød med bacon tilberedt i airfryer
- Med den mest fantastiske brune vildtsovs
Er der hare i farsbrødet?
Nej. Dette populære måltid har intet med hare at gøre. Det er en snyderet, som måske kun i facon minder lidt om en tilberedt hare i fad.
Dette farsbrød svøbt ind i bacon minder mig om min mormor, som mestrede mormormad til perfektion.
Jeg mindes hun lavede forloren hare til fødselsdage, som blev serveret med den mest uimodståelige vildtsovs.
Vildtsmagen i sovsen skabte hun med blåskimmelost, gastrik og ribsgelé. Blåskimmelost i sovs?
Ja, den er god nok. Det er den ultimative smagsforstærker i sovs, hvor du ønsker en smag af vildt. Hvordan du laver den mest fantastiske vildtsovs med blåskimmelost afslører jeg i opskriften.
Tilbehør til forloren hare
Der er uanede muligheder, når det kommer til tilbehør og garniture. Jeg mindes min mormor serverede kogte kartofler, mormorsalat og vildtsovs smagt til med blåskimmelost, hvilket nok kommer den klassiske udgave nærmest.
Jeg plejer at servere smørstegte kartofler, bønnesalat med bacon og glaserede perleløg til farsbrødet, men skal det laves på en hverdag kan du sagtens nøjes med kogte kartofler eller den fyldige bønnesalat med bacon.
Bønnesalaten passer rigtig godt til den kraftige vildtsovs, som med sin syrlige marinade giver et frisk modspil til sovsen og farsbrødet.
Du kan også undlade bønnesalaten, og servere ovnstegte rodfrugter som fx gulerødder, rødbeder, pastinak og evt. lidt kartofler vendt i raps- eller solsikkeolie og krydret med tørret timian, salt og friskkværnet peber.
Jeg har for nyligt skaffet mig en Cosori Dual Blaze 6,4 quartz Airfryer. Men da den har en del forskellige indstillinger, Airfry, Broil, Roast, bake, etc. er det en gang i mellem svært at vide hvad man skal vælge? Hvad bruger du til f.eks. denne ret?? er det bage, Airfry, eller måske Broil funktionen ???
Hej Casper,
Mange tak for dit spørgsmål, og ikke mindst tillykke med din Cosori Dual Blazer - den bliver du rigtig glad for 👍😊 Keg bruger bare den almindelige airfryer funktion, som den automatisk starter op
med. De andre programmer bruger jeg faktisk sjældent, men bageprogrammet fx er godt hvis du påtænker at bage brød i airfryeren, da dette program tilfører mere varme fra det nederste varmelegeme. Fries bruger jeg også altid til kartofler, pomfritter, men ellers kommer du rigtig fint i mål med standard funktionen.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv også gerne din anmeldelse af den.