Forside » Airfryer » Forloren hare i airfryer

Forloren hare i airfryer

forloren hare i airfryer

Nem opskrift på forloren hare i airfryer. Sådan laver du et lækkert farsbrød med bacon i airfryer, og det er populær mormormad de fleste elsker.

Forloren hare er en klassisk dansk ret, som for mit vedkommende vækker skønne barndomsminder.

Retten består af noget så simpelt som kødfars, som typisk er lavet af en blanding af hakket svine- og kalvekød - krydret med salt, peber, bacon og løg.

Farsen formes herefter til et stort farsbrød, som steges i ovnen og serveres med kartofler og brun sovs.

Men vidste du, at du også kan tilberede forloren hare i en airfryer? Airfryeren er en fantastisk opfindelse, der gør det muligt at tilberede mad på en sundere måde, da man kan tilberede maden med minimal eller ingen brug af fedtstof.

Forloren hare i airfryer er en hurtigere måde at tilberede denne klassiske ret på. Retten får stadig den klassiske smag og sprøde låg af baconskiver, men det går bare hurtigere og kræver ikke den samme mængde energi som en almindelig ovn.

Det er også en god måde at tilberede maden på, hvis du ikke har adgang til en ovn, eller hvis du ønsker at spare på strømmen i det daglige.

Se også de skønne opskrifter på:

Opskrift på forloren hare i airfryer

forloren hare i airfryer

Forloren hare i airfryer

5 fra 1 stemme
Nem opskrift på forloren hare i airfryer. Sådan laver du et lækkert farsbrød med bacon i airfryer, og det er populær mormormad de fleste elsker.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAirfryer
KøkkenDansk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 150 g bacon - i tern, stegt sprøde
  • 150 g bacon - i skiver
  • 2 løg - finthakket
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 spsk ribsgelé
  • 1 dl rasp
  • 2 spsk havregryn - finvalsede
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Stegesky fra haren

  • 2 dl mælk
  • 2 dl svinebouillon

Sauce til forloren hare

  • stegesky - fra haren, sigtet
  • 3.5 dl piskefløde
  • 2 spsk gastrik - 2 spsk. æbleeddike og 1 spsk. rørsukker kan også anvendes
  • 2 spsk ribsgelé
  • 25 g blåskimmelost - kan undlades, men giver en god vildtsmag
  • madkulør
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Steg bacontern sprøde i en gryde eller direkte i bunden af madskuffen i airfryeren. Når baconternene er ved at være sprøde, vender du de hakkede løg ned til baconternene i gryden.
  • Steg løgene klare og bløde i ca. 4-5 minutter (hvis du bruger gryde), og tag gryden af varmen. Steger du bacontern og hakkede løg i airfryren, skal løgene blot steges med i et par minutter.
  • Rør kødet sejt med salt og friskkværnet peber. Tilsæt æg, mælk, rasp, ribsgelé, havregryn, sprødstegte bacontern og løg, og rør farsen ensartet og fast med en håndmixer. Konsistensen skal være fast, så kødet kan formes til et farsbrød.
  • Form farsen til et aflangt farsbrød ovenpå et skærebræt, og fordel baconskiverne ovenpå farsbrødet. Tryk baconskiverne godt ind under farsbrødet, så de ikke flytter sig under tilberedningen i airfryeren.
  • Bag farsbrødet ved 180 grader i 20 minutter.
  • Hæld herefter mælk og svinebouillon rundt om farsbrødet i madkurven i airfryeren, og lad farsbrødet stege videre i yderligere 25 minutter, eller til farsbrødet er gennemstegt med en kernetemperatur på 78 grader. Tilberedningstiden vil variere afhængig af den pågældende airfryer model.
  • Tag farsbrødet op af madkurven, og læg den forlorne hare over på et skærebræt, og dæk farsbrødet til med staniol. Du kan også holde på farsbrødet i madkurven med en grydelap, og så hælde stegeskyen direkte ned i en gryde fra madkurven, og så lade farsbrødet forblive i madkurven inde i airfryeren indtil det skal serveres. På denne måde holder kødet sig også varmt.
  • Skær farsbrødet ud i fingertykke skiver, og server den forlorne hare sammen med det øvrige tilbehør.

Sauce

  • Hæld stegeskyen fra madkurven i airfryeren gennem en sigte ned i en passende gryde, og tilsæt piskefløde, ribsgelé, gastrik, blåskimmelost og madkulør. Har du ikke gastrik, skal du blot tilsætte et par spiseskefulde æbleeddike og en spiseskefuld sukker. Det tilfører dybde og syre til sovsen.
  • Bring sovsen i kog og lad sovsen koge videre i 3-4 minutter under omrøring. Du kan evt. jævne sovsen med lidt majsmel opløst i koldt vand, hvis sovsen skal være tykkere i konsistensen.
  • Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber, ribsgelé og blåskimmelost. Blåskimmelosten smelter i sovnen, og giver en fantastisk smag af vildt.

Noter

Har du en airfryer med to skuffer, kan du blive nødt til at halvere opskriften, da dette farsbrød er lavet til en stor madkurv.

Næringsindhold

Næringsindhold
Forloren hare i airfryer
Mængde pr. portion
Kalorier
956
% Daglig værdi*
Fedt
 
69
g
106
%
Mættet fedt
 
35
g
219
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
22
g
Kolesterol
 
288
mg
96
%
Natrium
 
3763
mg
164
%
Kalium
 
775
mg
22
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
49
g
98
%
Vitamin A
 
1626
IU
33
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
287
mg
29
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Praktisk tips til farsbrød i airfryer

Det er nemt og enkelt at lave et farsbrød med bacon i airfryer. Du skal blot røre en fars bestående af hakket kalve- og svinekød, løg, mælk, æg, rasp, havregryn og ikke mindst sprødstegte bacontern.

Farsen minder i store træk om en frikadellefars, og tager kun ganske få minutter at samle i en røreskål med en håndmixer.

Farsbrødet skal du samle på et skærebræt, som du så forsigtigt lægger direkte ned i bunden af madkurven i airfryeren, hvor der også skal være plads til mælk og svinebouillon, som udgør stegeskyen fra "haren", og som du skal anvende som stegesky i sovsen.

Farsbrødet pakker du stramt ind med bacon i skiver, og sørg for at få baconskiverne skubbet godt ind under farsen, så de ikke flytter sig under tilberedningen i ovnen.

Farsbrødet skal tilberedes i airfryeren i ca. 45 minutter, eller til kernetemperaturen er ca. 75-78 grader.

Når den forlorne hare er stegt færdig i airfryeren, skal stegeskyen sies fra ned i en gryde, og så er du klar til at lave den velsmagende brune sovs med en skøn vildtsmag.

Farsbrødet kan bare hvile i madkurven i airfryeren, imens du tilbereder sovsen, så kødet forbliver varmt.

Denne opskrift på forloren hare i airfryer er:

  • Den ultimative opskrift på gammeldags forloren hare med bacon
  • Klassisk mormormad på den helt store klinge
  • Farsbrød med bacon tilberedt i airfryer
  • Med den mest fantastiske brune vildtsovs
Forloren hare i airfryer

Er der hare i farsbrødet?

Nej. Dette populære måltid har intet med hare at gøre. Det er en snyderet, som måske kun i facon minder lidt om en tilberedt hare i fad.

Dette farsbrød svøbt ind i bacon minder mig om min mormor, som mestrede mormormad til perfektion.

Jeg mindes hun lavede forloren hare til fødselsdage, som blev serveret med den mest uimodståelige vildtsovs.

Vildtsmagen i sovsen skabte hun med blåskimmelost, gastrik og ribsgelé. Blåskimmelost i sovs?

Ja, den er god nok. Det er den ultimative smagsforstærker i sovs, hvor du ønsker en smag af vildt. Hvordan du laver den mest fantastiske vildtsovs med blåskimmelost afslører jeg i opskriften.

Tilbehør til forloren hare

Der er uanede muligheder, når det kommer til tilbehør og garniture. Jeg mindes min mormor serverede kogte kartofler, mormorsalat og vildtsovs smagt til med blåskimmelost, hvilket nok kommer den klassiske udgave nærmest.

Jeg plejer at servere smørstegte kartofler, bønnesalat med bacon og glaserede perleløg til farsbrødet, men skal det laves på en hverdag kan du sagtens nøjes med kogte kartofler eller den fyldige bønnesalat med bacon.

Bønnesalaten passer rigtig godt til den kraftige vildtsovs, som med sin syrlige marinade giver et frisk modspil til sovsen og farsbrødet.

Du kan også undlade bønnesalaten, og servere ovnstegte rodfrugter som fx gulerødder, rødbeder, pastinak og evt. lidt kartofler vendt i raps- eller solsikkeolie og krydret med tørret timian, salt og friskkværnet peber.

3 kommentarer til “Forloren hare i airfryer”

  1. Jeg har for nyligt skaffet mig en Cosori Dual Blaze 6,4 quartz Airfryer. Men da den har en del forskellige indstillinger, Airfry, Broil, Roast, bake, etc. er det en gang i mellem svært at vide hvad man skal vælge? Hvad bruger du til f.eks. denne ret?? er det bage, Airfry, eller måske Broil funktionen ???

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hej Casper,
      Mange tak for dit spørgsmål, og ikke mindst tillykke med din Cosori Dual Blazer - den bliver du rigtig glad for 👍😊 Keg bruger bare den almindelige airfryer funktion, som den automatisk starter op
      med. De andre programmer bruger jeg faktisk sjældent, men bageprogrammet fx er godt hvis du påtænker at bage brød i airfryeren, da dette program tilfører mere varme fra det nederste varmelegeme. Fries bruger jeg også altid til kartofler, pomfritter, men ellers kommer du rigtig fint i mål med standard funktionen.

      Venlig hilsen
      Thomas

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.