Stegt flæsk i airfryer

Kåret til Danmarks nationalret i 2014. Numero uno. Stegt flæsk med persillesovs. Stegt flæsk i airfryer. Klassisk bondekost fra det forrige århundrede. I dag en yndet nationalspise, som sætter selv de mest stjernebesatte Michelin-etablissementer til vægs. Et gudemåltid hvis jeg selv skal sige det. Såre simpel kogekunst. Stegt flæsk og en opbagt sovs med seriøse mængder grofthakket persille. Rigtig mormormad tilberedt i airfryer på under en halv time. Nemmere bliver det ikke. Og så helt uden, at hele huset lugter af stegt svin. Jeg er fan.

Opskrift på stegt flæsk i airfryer

Stegt flæsk i airfryer er klassisk mormormad på den helt store klinge. De gode gamle danske retter har fået et comeback, og hurra for det. Til fordel for det nordiske køkken, som for længst har fået Danmark på det gastronomiske verdenskort. Vores madlavning er på vej tilbage til rødderne. Gode gamle opskrifter og råvarer bliver taget ned fra hylderne tilført moderne fortolkning og tilberedning. Svinebryst i skiver krydret med salt og friskkværnet peber – tilberedt i airfryer ved hjælp af roterende varmluft som en lille tornado. Helt uden at emhætten er i brug. Bondemad når det er bedst. Kan du også fornemme duften af stegt flæsk sprede sig i huset? Altså på den gode måde.

Denne opskrift på stegt flæsk i airfryer er:

 • Officielt Danmarks nationalret
 • Den ultimative opskrift på stegt flæsk på spyd i airfryer – uden at kødet bliver tørt og kedeligt
 • Et hit for både store og små serveret til nemme kartofler og persillesovs
 • Meget nemmere at tilberede end traditionel stegt flæsk i ovn

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Flæsk i skiver (alternativt en hel ribbensteg, du selv kan skære i skiver)
 • Groft salt
 • Friskkværnet peber
 • Nemme kartofler
 • Mælk
 • Smør
 • Persille
 • Hvedemel
 • Muskatnød

Fra skammekrog til hall-of-fame

I årtier har stegt flæsk med persillesovs været henvist til bagerste sæderække indenfor dansk kogekunst. Det nordiske køkken anført af Noma har tegnet billedet af det danske køkkens formåen og kvaliteter. Gamle klassiske måltider og dyder har lidt samme skæbne som vores allesammens Kirsten Hüttemeier – kvinden, der i 1952 introducerede tv-køkkenet på dansk tv. Damen med skåneærmerne fra TV-2 i 1990’erne. Glemt. Old-school. Historie. Æret være Kirsten Hüttemeiers minde. Æret være vores nye nationalret.

Prøv lige at se opskriften på: Kylling i airfryer

Airfryer opskrifter
Madlavning i en airfryer er meget andet end friterede pomfritter og sprødstegt kylling. Den hurtigt cirkulerende varmluft giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og velsmagende aftensmad. Den smarte varmluft-teknologi muliggør tilberedning uden brug af olie, og kan mange gange erstatte de klassiske tilberedningsmetoder i ovn, friture og pandestegning. Og alle de måltider du kan tilberede i ovn, kan du også tilberede i en airfryer. Få opskrifter på mad i airfryer her.

Stegt flæsk airfryer
Flæskestykkerne placeres på træspyd, som du tilpasser til størrelsen på din madkurv i airfryeren. Alt efter tykkelsen på kødet, kan der være ca. 4-5 stykker flæsk på hvert træspyd. Når flæskeskiverne står lodret i madkurven, minimerer du stænk af fedt på varmelegemenet, og samtidig bliver hvert enkelt stykke flæsk sprødt og lækkert. TIlberedningstiden vil variere en smule afhængig af den pågældende airfryer model, og tykkelsen på flæskestykkerne.
Stegt flæsk

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Prøv lige at se opskriften på: Laks i airfryer

Stegt flæsk uden røg og os tilberedt på træspyd

Stegt flæsk tilberedt ved hjælp af roterende varmluft. Glem alt om fancy holdere til stegt flæsk. Helt almindelige træspyd får dig over mållinjen. Flæskestykkerne sættes kort og godt på træspyd, så flæskeskiverne kan stå lodret i airfryeren ovenpå den perforerede grillplade. Jeg hælder lidt koldt vand ned i madkurven, som forebygger røg og os under tilberedningen. Når flæskestykkerne står lodret i airfryeren, bliver hvert enkelt stykke flæsk sprødt og lækkert, og samtidig undgår du fedtsprøjt på varmelegemet, da den overskydende fedt drypper ned i vandet i madkurven.

Stegt flæsk i nye klæder

Klassiske middagsretter bliver tilberedt på nye måder. En af dem er stegt flæsk. En klassisk middagsret fra mormors kødgryder. Ægte mormormad. Hvor sovsen bages op på mel og smør. Hvor man ikke skærer fedtet fra, men hælder det i sovsen. Og kartoflerne danske og nyopgravede. De nemme kartofler henne fra supermakredet kan også bruges. Gammeldags mad når det er bedst. Fra skammekrog til hall-of-fame. Fra gammel og støvet til celebrity og nationalt ikon. Gammel dansk kogekunst har fået en renæssance, og kan nu tilberedes helt uden røg og os i en airfryer. Vi er gået tilbage til vores gastronomiske rødder med ny teknologi. Fortidens køkken smelter på smukkeste vis sammen med nutidens. Stegt flæsk. Opbagt hvid sovs. Bøf med bløde løg. Citronfromage. Tiderne skifter. Måltider består.

God fornøjelse.

Stegt flæsk i airfryer

Stegt flæsk i airfryer

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 116 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 16-20 stk. flæsk i skiver
 • Groft salt
 • Friskkværnet peber

Persillesovs:

 • 50 gram smør
 • 8 dl. sødmælk
 • 3 spsk. hvedemel (med top)
 • Et stort bundt persille, grofthakket
 • Saften fra en halv citron
 • Salt
 • Friskkværnet peber
 • Muskatnød (smages til)
 • Evt. lidt kartoffelvand

Tilbehør:

 • Nemme kartofler
 • Frisk persille
 • Rødbeder, skåret i små tern
 • Agurkesalat

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Krydr flæskeskiverne med groft salt og friskkværnet peber. Du kan med fordel salte flæskeskiverne i god tid - helt op til 45 minutter før de skal i ovnen. Det gør kødet ekstra mørt. 
 2. Placer flæskeskiverne på et træspyd, som passer ned i madkurven i airfryeren. Træspyddet stikkes gennem midten af kødet, så flæskeskiverne kan stå oprejst ovenpå grillpladen i airfryeren. Der kan være ca. 4-5 flæskeskiver på hvert træspyd.
 3. Hæld en 3-4 deciliter koldt vand ned i madkurven, så du undgår lugtgener under tilberedningen og røg i køkkenet. Du kan evt. også bruge lidt af stegeskyen i persillesovsen.
 4. Placer flæskespyddene i madkurven med sværen opad, og steg dem ved 180° grader i ca. 20-25 minutter - tilberedningstiden vil variere afhængig af den pågældende airfryer model. Flæskestykkerne er færdige når de har fået en gylden stegeskorpe og sprøde svær.
 5. Tag den stegte flæsk op af airfryeren, og træk flæskeskiverne af træspyddene. Anret flæskeskiverne på et fad. Pynt med grofthakket persille.
 6. Velbekomme.
  Har du set den nye kogebog fra Baregomad.dk, som indeholder mere end 100 af de mest populære opskrifter på bloggen, og som med garanti vil give dig nye ideer til familiens madplan. Køb den her.

Persillesovs:

 1. Smelt smørret ved middel varme i en tykbundet gryde.
 2. Tilsæt melet lidt af gangen under grundig omrøring med et piskeris.
 3. Fortsæt med at piske godt indtil du har en glat ensartet jævning.
 4. Lad jævningen "bage" i gryden et par minutter inden du tilsætter mælken, så melsmagen bliver brændt af.
 5. Tilsæt nu mælken løbende under kraftig omrøring, og lad sovsen koge op. Du kan også erstatte lidt af mælken med 1 dl. af kogevandet fra kartoflerne.
 6. Smag sovsen til med salt, peber, lidt stødt muskatnød og lidt friskpresset citronsaft. Lad sovsen småkoge i ca. 5 minutter under omrøring.
 7. Tilsæt herefter masser af friskhakket persille til sovsen (gem evt. lidt af persillen som pynt til sovsen).
 8. Server den færdige persillesovs til din stegte flæsk ledsaget af hjemmelavet agurkesalat og rødbeder.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner