Verdens bedste opskrift på stegt flæsk i ovn. Se her hvordan du laver den mest møre og sprøde stegte flæsk i ovn med boblende sprøde svær.
Sådan laver du stegt flæsk i ovn på den helt perfekte måde. Bedre bliver det ikke.
Stegt flæsk er kåret til Danmarks nationalret. Selvfølgelig serveret med persillesovs.
Det er klassisk bondekost fra det forrige århundrede. I dag en yndet nationalspise, som sætter selv de mest stjernebesatte Michelin-etablissementer til vægs.
Stegt flæsk i ovn. Et gudemåltid vil nogle mene. Såre simpel kogekunst. Flæsk og en opbagt sovs. Hver for sig ganske ubetydelige fødevarer. Sammen opnår de idoldyrkelse af såvel unge som gamle.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på stegt flæsk i ovn
Ovnstegt flæsk er mormormad
Ovnstegt flæsk i ovn er klassisk mormormad. De gode gamle danske retter har fået et comeback, og hurra for det. Til fordel for det nordiske køkken, som for længst har sat Danmark på det gastronomiske verdenskort.
Vores madlavning er på vej tilbage til rødderne. Gode gamle opskrifter og råvarer bliver taget ned fra hylderne tilført moderne fortolkning. Tilbage til fremtiden.
Dansk mad når det er bedst. Kan du også fornemme duften af stegt flæsk brede sig i huset? Serveres i øvrigt gerne med agurkesalat.
Denne opskrift på ovnbagt flæsk er:
- Officielt Danmarks nationalret
- Mormors bedste opskrift på sprødt ovnstegt flæsk
- Et hit for både store og små serveret til nye nemme kartofler og persillesovs
- Den sikre vej til mørt flæsk i ovn med sprød svær
Tilbage til bondekosten og fortidens køkken
Stegt flæsk. Genopdaget. Fra skammekrog til hall-of-fame. Fra gammel og støvet til celebrity og nationalt ikon. Gammel dansk kogekunst har fået en renæssance. Og er kommet for at blive.
Når fortidens køkken på smukkeste vis smelter sammen med nutidens. Stegt flæsk. Opbagt hvid sovs. Bøf med bløde løg. Citronfromage. Tiderne skifter. Måltider består.
Stegt flæsk i ovn og mormors kødgryder
Dansk madkultur er verdenskendt. Dansk madkultur er unik.
Til trods for vores massive indtag af pizzaer, pasta og pesto i rå mængder, formår vi danskere alligevel at bevare en dansk madkultur, som lader sig inspirere af den globaliserede verden vi lever i. I stor respekt for vores rødder.
Klassiske middagsretter bliver fortolket i nye udgaver. Andre bevares og respekteres. En af dem er stegt flæsk. En klassisk middagsret fra mormors kødgryder.
Ægte mormormad. Hvor sovsen bages op på mel og smør. Hvor man ikke skærer fedtet fra, men hælder det i sovsen.
Og kartoflerne danske og nyopgravede. Gammeldags mad når det er bedst. Velbekomme.
Hvordan holder jeg flæsket varm, til 10 personer
Hej Margit,
Jeg vil tilberede det af flere omgange i ovnen, og løbende opbevare de stegte flæskstykker i en anden bradepande med sværene opad, og så tilsidst lige give dem nogle minutter under grillen i ovnen inden servering. Stegt flæsk skal heldigvis ikke være brandvarm når den serveres - bare persillesovsen og kartoflerne er godt varme.
Håber det lykkedes med mad til så mange 😊
Hilsen
Thomas
Skal der laves stegt flæsk til mange kan jeg anbefale at bruge grillen, et rotisseri og en stor kurv.
Det virker lidt underligt, at se flæsket “tumle” rundt i kurven - men det fungerer.
Jeg har prøvet at lave 3 kilo på en gang, og alle mine gæster var glade! Samtidig kunne jeg koncentrere mig om persillesaucen - og den lykkedes også.
Hej Torben,
Tak for dit gode tip 😊 Det lyder ret smart med det rotisseri - har kun hørt om folk der bruger det til pommes frites og pølser til pølsemix. Jeg laver også stegt flæsk på grillen engang imellem, men det er så hvor de står op i en form med rækker, så sværene bliver sprøde.
Tak for tippet 👍
Hilsen
Thomas
Jeg vil prøve nået nyt med denne opskrift, jeg har små kartofler i smør under risten hvor flæsket ligger, ved endnu ikke hvordan det blir, men skal meddele resultatet
Hej Claus,
Mange tak for din besked og ikke mindst det rigtig gode indspark til opskriften vedrørende små kartofler under risten. Det er da en genial ide 😊 Er meget spændt på at høre resulatet, og håber virkelig det lykkedes, da jeg kan forestille mig, at kartoflerne vil smage afsindig godt af fedtet fra den stegte flæsk på risten.
Venlig hilsen
Thomas
Det fungerer rigtigt godt prøv det
Det lyder fantastisk Claus - og er det helt små ukogte kartofler du bare ligger under risten? Har du vendt dem undervejs?
Hilsen
Thomas
Hejsa Thomas. Tak for de mange dejlige opskrifter, de må prøves i løbet af året. I går lavede jeg så stegt flæsk i oven efter dine anvisninger, og det blev rigtigt godt. normalt laver jeg det som paneret flæsk, men på din måde sparer man jo en god slat fedtstoffer, og det smager dejligt, så tusind tak.
Hilsen Berit
Hej Berit,
Mange tak for din søde besked 😊 Jeg er glad for, at jeg kan inspirere dig med mine opskrifter, og at du synes om opskriften på stegt flæsk i ovn. Det er nemlig rigtig smart at tilberede flæskeskiverne i ovnen, da det både sviner mindre og man undgår at skulle stege dem på panden i fedtstof.
Tak for interessen.
Hilsen
Thomas
Perfekt
Hej Tina,
Mange tak for dit feedback 🙂 Jeg er rigtig glad for at høre, at resultatet blev godkendt - stegt flæsk i ovn er bare lækkert og nemt.
Venlige hilsner
Thomas
Hej.
Du skriver at man skal vende flæsket efter ca. 20 min. Starter du med at have sværene opad eller nedad?
Hej Anja,
Tak for din besked 😊
Du skal lægge flæskskiverne på en bagerist ovenpå en bageplade - evt. beklædt med staniol eller bagepapir, og så vende dem efter ca. 20-25 minutter - sådan cirka. Dvs. det er selve skiverne du vender.
Håber det giver mening.
Venlig hilsen
Thomas
Det var første gang jeg stegte flæsk i ovn … kæmpe succes… og nemt! Bradepanden var pakket ind i staniol og bagepapir.
Slut med at stege flæsk på panden 😉
Hej Gitte,
Mange tak for dit feedback og rosende ord om opskriften på stegt flæsk tilberedt i ovn. Jeg er rigtig glad for at høre, at resultatet blev super i ovnen, og det er altså noget nemmere end at stege flæsket på en pande. Alternativt kan man også stege det i airfryer, som jeg også har en opskrift på her på bloggen.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du laver stegt flæsk i ovn med denne opskrift. Hvad synes du om den?