Stegt flæsk i ovn

af Baregomad.dk
Stegt flæsk i ovn
0 kommentar
0

Kåret til Danmarks nationalret i 2014.
Numero uno.
Stegt flæsk med persillesovs.
Klassisk bondekost fra det forrige århundrede.
I dag en yndet nationalspise, som sætter selv de mest stjernebesatte Michelin-etablissementer til vægs.
Stegt flæsk.
Et gudemåltid vil nogle mene.
Såre simpel kogekunst.
Flæsk og en opbagt sovs.
Hver for sig ganske ubetydelige fødevarer.
Sammen opnår de idoldyrkelse af såvel unge som gamle.
De gode gamle danske retter har fået et comeback.
Til fordel for det nordiske køkken, som for længst har sat Danmark på det gastronomiske verdenskort.
Vores madlavning er på vej tilbage til rødderne.
Gode gamle opskrifter bliver taget ned fra hylderne tilført moderne fortolkning.
Tilbage til fremtiden.
Dansk mad når det er bedst.

Fra skammekrog til hall-of-fame

I årtier har stegt flæsk med persillesovs været henvist til bagerste sæderække indenfor dansk kogekunst.
Det nordiske køkken anført af Noma har tegnet billedet af det danske køkkens formåen og kvaliteter.
Gamle klassiske måltider og dyder har lidt samme skæbne som vores allesammens Kirsten Hüttemeier.
Kvinden, der i 1952 introducerede tv-køkkenet på dansk tv.
Damen med skåneærmerne fra TV-2 i 1990’erne.
Glemt.
Old-school.
Historie.
Æret være Kirsten Hüttemeiers minde.
Æret være vores nye nationalret.
Stegt flæsk.
Genopdaget.
Fra skammekrog til hall-of-fame.
Fra gammel og støvet til celebrity og nationalt ikon.
Gammel dansk kogekunst har fået en renæssance.
Og er kommet for at blive.
Vi er gået tilbage til vores gastronomiske rødder.
Til bondekosten fra det forrige århundrede.
Nogle i original udførelse.
Andre i moderne klæder.
Når fortidens køkken på smukkeste vis smelter sammen med nutidens.
Stegt flæsk.
Opbagt hvid sovs.
Bøf med bløde løg.
Citronfromage.
Tiderne skifter.
Måltider består.

Stegt flæsk i ovn – tilbage til mormors kødgryder

Dansk madkultur er verdenskendt.
Dansk madkultur er unik.
Til trods for vores massive indtag af pizzaer, pasta og pesto i rå mængder, formår vi danskere alligevel at bevare en dansk madkultur, som lader sig inspirere af den globaliserede verden vi lever i.
I stor respekt for vores rødder.
Klassiske middagsretter bliver fortolket i nye udgaver.
Andre bevares og respekteres.
En af dem er stegt flæsk.
En klassisk middagsret fra mormors kødgryder.
Ægte mormormad.
Hvor sovsen bages op på mel og smør.
Hvor man ikke skærer fedtet fra, men hælder det i sovsen.
Og kartoflerne danske og nyopgravede.
Gammeldags mad når det er bedst.

Velbekomme.

Stegt flæsk i ovn

Stegt flæsk i ovn

Kåret til Danmarks nationalret i 2014. Numero uno. Stegt flæsk med persillesovs. Klassisk bondekost fra det forrige århundrede. I dag en yndet… Billig aftensmad Stegt flæsk i ovn European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 300 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 4 bedømmelser )

Ingredienser

  • 800-1000 gr. flæsk i skiver (alternativt køb en ribbensteg og skær den i skiver)
  • Groft salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Opvarm ovnen til 225° grader varmluft.

Tør flæskeskiverne med lidt køkkenrulle for overskydende kødsaft - det er vigtigt at skiverne er tørre inden de sættes i ovnen.

Læg flæsket på en rist som kan ligge i en bradepande.

Du kan med fordel lægge et stykke bagepapir i bradepanden, da det vil lette rengøringen gevaldigt.

Fordel flæskeskiverne på risten og undgå at de rører hinanden, da det kan give blød svær.

Drys skiverne godt med groft salt og friskkværnet peber.

Sæt risten med bradepanden i ovnen, og lad flæsket stege i ca. 30-35 minutter. Stegetiden er kun vejledende, da det helt afhænger af ovntype.

Vend flæskestykkerne på risten efter ca. 20 minutter.

Det er vigtigt, at flæsket ikke bliver for brændt og mørkt.

Det stegte flæsk er færdig, når sværen er sprød og boblende.

Tag nu den færdigstegte flæsk af risten og anret det i en fad.

Drys evt. med lidt friskhakket persille og havsalt.

Så er du klar til at servere stegt flæsk med hjemmelavet persillesovs og agurkesalat.

Stegt flæsk i ovn

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.