Krydr flæskeskiverne med groft salt og friskkværnet peber. Du kan med fordel salte flæskeskiverne i god tid - helt op til 45 minutter før de skal i ovnen. Det gør kødet ekstra mørt.
Placer flæskeskiverne på et træspyd, som passer ned i madkurven i airfryeren. Træspyddet stikkes gennem midten af kødet, så flæskeskiverne kan stå oprejst ovenpå grillpladen i airfryeren. Der kan være ca. 4-5 flæskeskiver på hvert træspyd.
Hæld en 3-4 deciliter koldt vand ned i madkurven, så du undgår lugtgener under tilberedningen og røg i køkkenet. Du kan evt. også bruge lidt af stegeskyen i persillesovsen.
Placer flæskespyddene i madkurven med sværen opad, og steg dem ved 180° grader i ca. 20-25 minutter - tilberedningstiden vil variere afhængig af den pågældende airfryer model. Flæskestykkerne er færdige når de har fået en gylden stegeskorpe og sprøde svær.
Tag den stegte flæsk op af airfryeren, og træk flæskeskiverne af træspyddene. Anret flæskeskiverne på et fad. Pynt med grofthakket persille.
Persillesovs
Smelt smørret ved middel varme i en tykbundet gryde.
Tilsæt melet lidt af gangen under grundig omrøring med et piskeris.
Fortsæt med at piske godt indtil du har en glat ensartet jævning.
Lad jævningen "bage" i gryden et par minutter inden du tilsætter mælken, så melsmagen bliver brændt af.
Tilsæt nu mælken løbende under kraftig omrøring, og lad sovsen koge op. Du kan også erstatte lidt af mælken med 1 dl. af kogevandet fra kartoflerne.
Smag sovsen til med salt, peber, lidt stødt muskatnød og lidt friskpresset citronsaft. Lad sovsen småkoge i ca. 5 minutter under omrøring.
Tilsæt herefter masser af friskhakket persille til sovsen (gem evt. lidt af persillen som pynt til sovsen).
Bemærkninger
Server den færdige persillesovs til din stegte flæsk ledsaget af hjemmelavet agurkesalat og rødbeder.
Næringsindhold
Næringsindhold
Stegt flæsk i airfryer
Mængde pr. portion
Calories
699
% Daglig værdi*
Fat
54
g
83
%
Saturated Fat
24
g
150
%
Trans Fat
0.4
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
21
g
Cholesterol
177
mg
59
%
Sodium
837
mg
36
%
Potassium
854
mg
24
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
37
g
74
%
Vitamin A
739
IU
15
%
Vitamin C
17
mg
21
%
Calcium
283
mg
28
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.