Se hvordan du nemt laver en mør og saftig culottesteg i airfryer. En skudsikker opskrift med både tips, stegetid og kernetemperatur på stegen.
Lækker rosastegt culottesteg tilberedt i airfryer - og helt uden en masse svineri og os i køkkenet. Det er kort og godt culottesteg i airfryer, og det bliver ikke nemmere.
Den ultimative gæstemiddag ledsaget af årstidens grøntsager og en lækker rødvins- eller portobellosauce.
Færdigtilberedt på under en time - inklusiv tilbehør og sovs, som du kan tilberede imens stegen bliver tilberedt i airfryeren.
Den hurtigt cirkulerende varmluft i en airfryer giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og lækker aftensmaden, og denne opskrift på culotte tilberedt i airfryer er absolut ingen undtagelse.
Det er ingen gang nødvendigt, at brune kødet inden det tilberedes i airfryeren, da varmluften bruner og forsegler kødet, så resultatet er en saftig og mør culottesteg med sprøde svær på toppen.
De sprøde svær kræver en god fedtmarmorering på toppen af kødet, som skal ridses på kryds og tværs inden det gnides ind i olie, salt, friskkværnet peber og krydderurter.
Man skal derfor ikke være fedtforskrækket, når man skal udvælge den helt rigtige culottesteg henne i køledisken i supermarkedet, da fedtmarmoreringen tilfører masser af smag til stegen, og ikke mindst sprøde svær.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på culottesteg i airfryer
Denne opskrift på culotte i airfryer er:
- Lækker rosastegt culotte tilberedt i airfryer
- Nem og lige til at gå uden en masse svineri
- Færdigtilberedt på ca. 45-50 minutter plus hviletid
- Lækker gæstemad som kan serveres med forskelligt tilbehør afhængig af sæson og anledning
Tilberedning af culotte i airfryer
En airfryer er som skabt til tilberedning af hele stege - og culotte er absolut ingen undtagelse. Jeg har sjældent smagt et mere saftigt kødstykke - for slet ikke at tale om den sprøde stegeskorpe og fedtmarmorering, som jeg endnu har tilgode at fremtrylle på samme høje niveau i en almindelig ovn.
Som udgangspunkt kan du tilberede alt i en airfryer, som også kan tilberedes i en almindelig ovn, og med meget mindre svineri, oprydning og lugtgener til følge.
Hvis du køber din okseculotte hos en slagter, kan du få ham til at pudse kødet fri for hinder og sener.
Dit arbejde består efterfølgende i at gnide kødet ind i olie, krydderurter, salt og peber.
Tilberedningen kan du med ro i sindet overlade til din airfryer og et stegetermometer.
Skal du tilberede store kødstykker og stege i en airfryer, vil jeg altid anbefale dig brugen af et stegetermometer, da der ikke er to airfryere der varmer og tilbeder maden ens.
Kernetemperaturen afgør, hvornår kødet er færdig tilberedt - tilberedningstiden i opskriften er kun vejledende.
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den her.
Tak for inspiration, skal helt sikkert prøves. Indtil videre har jeg kun tilberedt pomfritter og kylling i min airfryer