Culottesteg i airfryer

Lækker rosastegt culottesteg tilberedt i airfryer – og helt uden en masse svineri og os i køkkenet. Det er kort og godt culottesteg i airfryer, og det bliver ikke nemmere. Den ultimative gæstemiddag ledsaget af årstidens grøntsager og en lækker rødvins- eller portobellosauce. Færdigtilberedt på under en time – inklusiv tilbehør og sovs, som du kan tilberede imens stegen bliver tilberedt i airfryeren.

Den hurtigt cirkulerende varmluft i en airfryer giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og lækker aftensmaden, og denne opskrift på culotte tilberedt i airfryer er absolut ingen undtagelse. Det er ingen gang nødvendigt, at brune kødet inden det tilberedes i airfryeren, da varmluften bruner og forsegler kødet, så resultatet er en saftig og mør culottesteg med sprøde svær på toppen.

De sprøde svær kræver en god fedtmarmorering på toppen af kødet, som skal ridses på kryds og tværs inden det gnides ind i olie, salt, friskkværnet peber og krydderurter. Man skal derfor ikke være fedtforskrækket, når man skal udvælge den helt rigtige culottesteg henne i køledisken i supermarkedet, da fedtmarmoreringen tilfører masser af smag til stegen, og ikke mindst sprøde svær.

Denne opskrift på culottesteg i airfryer er:

 • Lækker rosastegt culotte tilberedt i airfryer
 • Nem og lige til at gå uden en masse svineri
 • Færdigtilberedt på ca. 45-50 minutter plus hviletid
 • Lækker gæstemad som kan serveres med forskelligt tilbehør afhængig af sæson og anledning

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Culottesteg
 • Rapsolie eller smørspray
 • Tørret eller frisk rosmarin og timian
 • Salt
 • Friskkværnet peber

Prøv lige at se opskriften på: Kylling i airfryer

Airfryer opskrifter
Madlavning i en airfryer er meget andet end friterede pomfritter og sprødstegt kylling. Den hurtigt cirkulerende varmluft giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og velsmagende aftensmad. Den smarte varmluft-teknologi muliggør tilberedning uden brug af olie, og kan mange gange erstatte de klassiske tilberedningsmetoder i ovn, friture og pandestegning. Og alle de måltider du kan tilberede i ovn, kan du også tilberede i en airfryer. Få opskrifter på mad i airfryer her.

Culottesteg airfryer
Airfryer culottesteg

Er airfryer billigere i strøm end ovn?
Jeg kommer helt uvilkårligt til at tænke på ‘Kejserens nye klæder’, når snakken falder på airfryer. Er en airfryer en sand revolution indenfor køkkenapparater, og kan denne varmluft-frituregryde afløse den traditionelle ovn i køkkenet? Ja, for den sags skyld reducere strømforbruget i hjemmet, som mange forbrugere drømmer om, når de anskaffer sig en airfryer. Er det virkelig billigere at bruge en aiffryer i forhold til en almindelig ovn? Det kan du få svaret på her.

Prøv lige at se opskriften på: Stegt flæsk i airfryer

Tilberedning af culotte i airfryer

En airfryer er som skabt til tilberedning af hele stege – og culotte er absolut ingen undtagelse. Jeg har sjældent smagt et mere saftigt kødstykke – for slet ikke at tale om den sprøde stegeskorpe og fedtmarmorering, som jeg endnu har tilgode at fremtrylle på samme høje niveau i en almindelig ovn. Som udgangspunkt kan du tilberede alt i en airfryer, som også kan tilberedes i en almindelig ovn, og med meget mindre svineri, oprydning og lugtgener til følge.

Hvis du køber din okseculotte hos en slagter, kan du få ham til at pudse kødet fri for hinder og sener. Dit arbejde består efterfølgende i at gnide kødet ind i olie, krydderurter, salt og peber. Tilberedningen kan du med ro i sindet overlade til din airfryer og et stegetermometer. Skal du tilberede store kødstykker og stege i en airfryer, vil jeg altid anbefale dig brugen af et stegetermometer, da der ikke er to airfryere der varmer og tilbeder maden ens. Kernetemperaturen afgør, hvornår kødet er færdig tilberedt – tilberedningstiden i opskriften er kun vejledende.

God fornøjelse.

Culottesteg i airfryer

Culottesteg i airfryer

Antal personer: 6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 345 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 62 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 1 culottesteg, ca. 1200-1300 gram
 • Rapsolie eller smørspray
 • Et par stilke frisk timian, finthakket (0,5 tsk. tørret timian kan også anvendes)
 • En lille kvist frisk rosmarin, finthakket (0,5 tsk. tørret rosmarin kan også anvendes)
 • Salt
 • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Tag culottestegen ud af køleskabet en time før den skal tilberedes i airfryeren, så kødet kan blive stuetempereret. Trim kødet for sener og hinder, og dup det tørt med køkkenrulle.
 2. Rids fedtlaget på culotten med en skarp kniv, og gnid kødet ind i olie, salt og friskkværnet peber. Du skal kun lige akkurat ridse gennem fedtlaget, og ikke ned i selve kødet.
 3. Placer culottestegen på grillpladen i airfryeren, og brun den ved 200° i 20 minutter. Reducer varmen til 160° grader og lad culottestegen stege videre i yderligere 25-30 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på 58-59° grader. Tilberedningstiden vil variere alt efter hvilken airfryer du har, så det er vigtigt, at du første gang anvender et stegetermometer, som vil diktere hvornår stegen er færdigtilberedt. Ved en kernetemperatur på 58-60° vil kødet være rosa og medium gennemstegt.
 4. Lad stegen hvile utildækket i ca. 15-20 minutter på et skærebræt, inden du skærer stegen ud i tynde skiver.
 5. Anret kødskiverne på et fad og pynt med lidt grofthakket persille og evt. lidt flagesalt.
 6. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Kødfibrene i en culottesteg ligger anderledes end i andre stege, og derfor er det vigtigt at skære på tværs af kødfibrene. Start med at skære stegen ud i tynde skiver fra stegens smalleste spids, og vend så stegen på tværs når du er ca. halvvejs, og skær den anden vej. På denne måde skærer du på tværs og ikke på langs af fibrene, og får en oplevelse af lækkert mørt kød.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner