Er det muligt at tilberede en hel kylling med bind for øjnene? Hvis du har en airfryer, så ja. Det er med andre ord legende let, at fremtrylle den mest lækre sprødstegte kylling, som med statsgaranti kan give grillkyllingen henne fra den lokale grill seriøs baghjul. Så meget baghjul, at du aldrig går tilbage til den friturestegte kylling. Kylling i airfryer er den ultimative måde at tilberede en kylling på. Resultatet er sprødt skind, saftigt kød og en utrolig lækker smag, som du ikke får ved tilberedning i almindelig ovn eller på grill. Kylling i airfryer kan noget, og jeg er blevet en stor fan at den lille varmluftovn, som har fået sin faste plads i køkkenet.
Sådan laver du kylling i airfryer
- Fjern evt. indmad i kyllingen og skyl den grundigt under koldt vand. Dup kyllingen tør med køkkenrulle.
- Gnid kyllingen ind i olie og krydderier (rub)
- Tilbered kyllingen efter anvisningerne i opskriften, og kontroller kernetemperaturen, som afgør hvornår kyllingen er færdigtilberedt. Kernetemperaturen skal være 75° grader.
- Server kyllingen med fx ovnstegte kartofler, smørstegte kartofler eller en lækker græsk bulgursalat
Denne opskrift på kylling i airfryer er:
- Den ultimative opskrift på hel kylling i airfryer med sprødt skind og saftigt kød
- Den nemmeste måde at tilberede en kylling på
- Nem og lækkert aftensmad der passer sig selv i airfryeren
Disse ingredienser skal du bruge:
- 1 hel kylling (1300-1400 gram)
- Olivenolie eller oliespray
- Paprika
- Hvidløgspulver
- Løgpulver
- Tørret timian’
- Tørret rosmarin
- Tørret salvie (kan undlades)
- Salt
- Friskkværnet peber
Prøv lige at se opskriften på: Aubergine steaks
Airfryer opskrifter
Madlavning i en airfryer er meget andet end friterede pomfritter og sprødstegt kylling. Den hurtigt cirkulerende varmluft giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og velsmagende aftensmad. Den smarte varmluft-teknologi muliggør tilberedning uden brug af olie, og kan mange gange erstatte de klassiske tilberedningsmetoder i ovn, friture og pandestegning. Og alle de måltider du kan tilberede i ovn, kan du også tilberede i en airfryer. Få opskrifter på mad i airfryer her.

Er airfryer billigere i strøm end ovn?
Jeg kommer helt uvilkårligt til at tænke på ‘Kejserens nye klæder’, når snakken falder på airfryer. Er en airfryer en sand revolution indenfor køkkenapparater, og kan denne varmluft-frituregryde afløse den traditionelle ovn i køkkenet? Ja, for den sags skyld reducere strømforbruget i hjemmet, som mange forbrugere drømmer om, når de anskaffer sig en airfryer. Er det virkelig billigere at bruge en aiffryer i forhold til en almindelig ovn? Det kan du få svaret på her.
Prøv lige at se opskriften på: Laks i airfryer
Køb en dansk kylling og i en ordentlig kvalitet
Det kan godt være, at du har den fedeste og mest avancerede airfryer i hele nabolaget, men hvad hjælper det, hvis du går ned på ingredienserne. Få simple ingredienser, som gør den store forskel. Lov mig derfor, at købe en dansk kylling med en ordentlig kødkvalitet, og fra en producent, der værdsætter nærhedsprincippet og har en holdning til produktionen af sine fødevarer.
I min verden er en kylling på 1000 gram fra dit lokale supermarked no-go. “No-go” som i “det-gør-du-bare-ikke”. Der er ganske enkelt en verden til forskel på kvaliteten og madoplevelsen, hvis du vælger at bruge lidt flere penge, og køber en ordentlig dansk kylling på minimum 1300-1400 gram. Kort og godt en kylling, der har haft det godt, og hvor producenten vægter dyrevelfærd og kvalitet højere end profitoptimering. Besværet og indsatsen er den samme. Men belønningen tidobbelt.
God fornøjelse.

Ingredienser:
- 1 hel kylling (1300-1400 gram)
- 2-3 spsk. olivenolie eller oliespray
Krydderiblanding:
- 0,5 tsk. mild paprika
- 0,5 tsk. hvidløgspulver
- 0,5 tsk. løgpulver
- 0,5 tsk. tørret timian'
- 0,5 tsk. tørret ro
- 0,5 tsk. mild paprika
- 0,5 tsk. hvidløgspulver
- 0,5 tsk. løgpulver
- 0,5 tsk. tørret timian'
- 0,5 tsk. tørret rosmarin
- 0,25 tsk. tørret salvie (kan undlades)
- 1 tsk. salt
- 0,25 tsk. friskkværnet peber
- smarin
- 0,25 tsk. tørret salvie (kan undlades)
- 1 tsk. salt
- 0,25 tsk. friskkværnet peber
Opskrift - sådan gør du trin for trin:
- Bland alle krydderierne sammen i en lille skål.
- Skyl kyllingen for urenheder under koldt vand, og dup den tør med lidt køkkenrulle.
- Pensl kyllingen med lidt olivenolie eller oliespray, og fordel krydderiblandingen ovenpå kyllingen.
- Placer kyllingen med brystet nedad direkte i madkurven eller ovenpå den perforerede grillplade i airfryeren. Steg kyllingen i 30 minutter ved 180° grader.
- Vend herefter kyllingen med brystet opad, og steg kyllingen færdig i yderligere ca. 20-30 minutter, eller til kyllingen har en kernetemperatur på 75° grader. Kyllingen er færdigstegt når kyllingelårene nemt slipper skroget på kyllingen. Tilberedningstiden vil variere afhængig af den pågældende airfryer model.
- Lad kyllingen hvile utildækket på et skærebræt i 10 minutter, inden du skærer kyllingen ud i passende portionsstykker.
- Velbekomme.
Yderligere kommentarer
Prøv fx at fylde kyllingen indvendigt med et par økologiske appelsiner skåret i både, æbler eller løg. Hold godt øje med kyllingen, når der er ca. 5-10 minutter tilbage af tilberedningstiden, så skindet ikke brænder på. Hvis skindet ikke er ved at være sprødt når kernetemperaturen nærmer sig de 75 grader, kan du kortvarigt skrue op på 220° grader.