Forside » Airfryer » Kylling i airfryer

Kylling i airfryer

hel kylling i airfryer

Se hvordan du steger den perfekte kylling i airfryer. Det er en hel kylling, der både bliver sprød og saftig. Her er de gode tips til det.

Kylling i airfryer. Er det muligt at tilberede en hel kylling med bind for øjnene? Hvis du har en airfryer, så ja.

Det er med andre ord legende let, at fremtrylle den mest lækre sprødstegte kylling, som med statsgaranti kan give grillkyllingen henne fra den lokale grill seriøs baghjul. Så meget baghjul, at du aldrig går tilbage til den friturestegte kylling.

Kylling i airfryer er den ultimative måde at tilberede en kylling på. Resultatet er sprødt skind, saftigt kød og en utrolig lækker smag, som du ikke får ved tilberedning i almindelig ovn eller på grill.

Den airfryerstegte kylling kan noget, og jeg er blevet en stor fan at den lille varmluftovn, som har fået sin faste plads i køkkenet.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på hel kylling i arifryer

hel kylling i airfryer

Kylling i airfryer

5 fra 1 stemme
Se hvordan du steger den perfekte kylling i airfryer. Det er en hel kylling, der både bliver sprød og saftig. Her er de gode tips til det.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAirfryer
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 1 kylling - 1300-1400 gram
  • 3 spsk olivenolie - eller oliespray

Krydderiblanding

  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk timian
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,25 tsk salvie - kan undlades
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland alle krydderierne sammen i en lille skål.
  • Skyl kyllingen for urenheder under koldt vand, og dup den tør med lidt køkkenrulle.
  • Pensl kyllingen med lidt olivenolie eller oliespray, og fordel krydderiblandingen ovenpå kyllingen.
  • Placer kyllingen med brystet nedad direkte i madkurven eller ovenpå den perforerede grillplade i airfryeren. Steg kyllingen i 30 minutter ved 180 grader.
  • Vend herefter kyllingen med brystet opad, og steg kyllingen færdig i yderligere ca. 20-30 minutter, eller til kyllingen har en kernetemperatur på 75° grader. Kyllingen er færdigstegt når kyllingelårene nemt slipper skroget på kyllingen. Tilberedningstiden vil variere afhængig af den pågældende airfryer model.
  • Lad kyllingen hvile utildækket på et skærebræt i 10 minutter, inden du skærer kyllingen ud i passende portionsstykker.

Noter

Prøv eksempelvis at fylde kyllingen indvendigt med et par økologiske appelsiner skåret i både, æbler eller løg.
Hold godt øje med kyllingen, når der er ca. 5-10 minutter tilbage af tilberedningstiden, så skindet ikke brænder på.
Hvis skindet ikke er ved at være sprødt når kernetemperaturen nærmer sig de 75 grader, kan du kortvarigt skrue op på 220° grader.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kylling i airfryer
Mængde pr. portion
Kalorier
484
% Daglig værdi*
Fedt
 
34
g
52
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
166
mg
55
%
Natrium
 
737
mg
32
%
Kalium
 
430
mg
12
%
Kulhydrater
 
0.5
g
0
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
0.04
g
0
%
Protein
 
41
g
82
%
Vitamin A
 
445
IU
9
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
28
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

De gode tips

  1. Fjern evt. indmad i kyllingen og skyl den grundigt under koldt vand. Dup kyllingen tør med køkkenrulle.
  2. Gnid kyllingen ind i olie og krydderier (rub)
  3. Tilbered kyllingen efter anvisningerne i opskriften, og kontroller kernetemperaturen, som afgør hvornår kyllingen er færdigtilberedt. Kernetemperaturen skal være 75° grader.
  4. Server kyllingen med fx ovnstegte kartofler, smørstegte kartofler eller en lækker græsk bulgursalat

Denne opskrift på kylling i airfryer er:

  • Den ultimative opskrift på hel kylling i airfryer med sprødt skind og saftigt kød
  • Den nemmeste måde at tilberede en kylling på
  • Nem og lækkert aftensmad der passer sig selv i airfryeren
Hel kylling i airfryer
Kylling i airfryer er nem og lækker hverdagsmad, som stort set passer sig selv under tilberedningen. Du kan lave en rub af forskellige krydderier, som du gnider på skindet inden kyllingen kommer i airfryeren. Du kan også fylde kyllingen ud med friske krydderurter, citroner, appelsiner eller æbler. Økologiske naturligvis.

Køb en dansk kylling og i en ordentlig kvalitet

Det kan godt være, at du har den fedeste og mest avancerede airfryer i hele nabolaget, men hvad hjælper det, hvis du går ned på ingredienserne. Få simple ingredienser, som gør den store forskel.

Lov mig derfor, at købe en dansk kylling med en ordentlig kødkvalitet, og fra en producent, der værdsætter nærhedsprincippet og har en holdning til produktionen af sine fødevarer.

I min verden er en kylling på 1000 gram fra dit lokale supermarked no-go. Der er ganske enkelt en verden til forskel på kvaliteten og madoplevelsen, hvis du vælger at bruge lidt flere penge, og køber en ordentlig dansk kylling på minimum 1300-1400 gram.

Kort og godt en kylling, der har haft det godt, og hvor producenten vægter dyrevelfærd og kvalitet højere end profitoptimering. Besværet og indsatsen er den samme. Men belønningen tidobbelt.

1 kommentar til “Kylling i airfryer”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.