Forside » Fjerkræ » Hel kylling i ovn

Hel kylling i ovn

hel kylling i ovn

Se her, hvordan du laver en lækker hel kylling i ovnen. Det er en nem opskrift på ovnstegt kylling, der steges sammen med masser af timian.

Hel kylling i ovn er en lækker måde at tilberede kyllingen på, og her er den stegt med masser af timian.

Kyllingen passer sig under tiden i ovnen, og imens kan du lave et lækkert tilbehør efter eget valg.

Det er altså en nem opskrift på dejlig hverdagsmad, der er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på kylling i ovn

hel kylling i ovn

Hel kylling i ovn

5 fra 1 stemme
Se her, hvordan du laver en lækker hel kylling i ovnen. Det er en nem opskrift på ovnstegt kylling, der steges sammen med masser af timian.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 10 minutter
Antal4 personer
ForfatterBaregomad

Ingredienser

  • 1,4 kilo kylling
  • olivenolie
  • salt
  • 1 citron
  • timian

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  • Kyllingen skylles og duppes tør. Husk at tjekke, at der ikke ligger en plasticpose med indmad i kyllingen.
  • Læg kyllingen i et ildfast fad, og smør den godt med olivenolie. Kom hele vejen rundt.
  • Citronen deles i mindre både og kommes ind i kyllingen sammen med nogle kviste frisk timian.
  • Udenpå krydres kyllingen med groft salt (eller flagesalt) og masser af timian. Du kan både bruge tørret timian eller blade fra frisk timian. Men indeni kyllingen er det selvfølgelig friske kviste.
  • Sæt fadet med den hele kylling ind i ovnen, og giv den nu først 15 minutter ved 230 grader varmluft.
  • Derefter skrues ned til 180 grader varmluft, og kyllingen steges i ovnen i yderligere 45 minutter. Har du en mindre kylling, er stegetiden selvfølgelig lidt kortere.
  • Tag kyllingen ud og lad den hvile 15 minutter på et skærebræt inden den parteres.

Næringsindhold

Næringsindhold
Hel kylling i ovn
Mængde pr. portion
Kalorier
552
% Daglig værdi*
Fedt
 
39
g
60
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
179
mg
60
%
Natrium
 
749
mg
33
%
Kalium
 
498
mg
14
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin A
 
422
IU
8
%
Vitamin C
 
21
mg
25
%
Calcium
 
41
mg
4
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Servering

Den hele kylling parteres og kan serveres med stegte kartofler og en lækker broccolisalat eller spidskålssalat.

1 kommentar til “Hel kylling i ovn”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.