Forside » Fjerkræ » Lørdagskylling

Lørdagskylling

billede med lørdagskylling

Sådan laver du lørdagskylling, der var populært i 1980erne, hvor de blev solgt i massevis. Her er lørdagskyllingen i en bedre udgave.

Lørdagskylling var et velkendt begreb op gennem 1980erne, hvor den blev serveret i mange danske hjem.

Den var nem og relativ billig - men kvaliteten kan måske diskuteres. Kyllingen var parteret og lagt i en foliebakke, som derefter blev frosset ned.

Hjemme skulle man blot smide bakken med lørdagskyllingen i ovnen, og en time senere var der mad.

Selve ideen med en parteret kylling i bakke er der ikke noget i vejen med.

Derfor denne mere moderne udgave, der laves med en kylling af god og økologisk kvalitet.

Tilsat en god marinade er det såmænd ligefrem et rigtig godt måltid mad.

Og så med gulerødder i bunden, men de kan udelades. Du kan også kartofler i både i bunden af fadet.

Se også de lækre opskrifter på:

Opskrift på lørdagskylling

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

billede med lørdagskylling

Lørdagskylling

5 fra 1 stemme
Sådan laver du lørdagskylling, der var populært i 1980erne, hvor de blev solgt i massevis. Her er lørdagskyllingen i en bedre udgave.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal4 personer
ForfatterBaregomad

Ingredienser

  • 1,5 kg kylling - parteret

Citronmarinade

  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk oregano - tørret
  • 6 gulerødder

Sådan gør du

  • Skær kyllingen ud i underlår, overlår, brystkød og vinger, altsammen i portionsstykker.
  • Del også gulerødderne i kvarte på langs.
  • Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg først gulerødderne i, og ovenpå dem så kyllingestykkerne.
  • Rør marinaden sammen, og pensl kyllingen med cirka halvdelen af marinaden.
  • Stil den nu ind i ovnen cirka 40 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Halvvejs, efter 20 minutter, tages fadet ud, og kyllingestykkerne pensles med den sidste halvdel af marinaden, og kyllingen steges færdig.
  • Tag så lørdagskyllingen ud, og lad den hvile 10 minutter inden servering.

Næringsindhold

Næringsindhold
Lørdagskylling
Mængde pr. portion
Kalorier
657
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
9
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
191
mg
64
%
Natrium
 
824
mg
36
%
Kalium
 
819
mg
23
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
49
g
98
%
Vitamin A
 
15907
IU
318
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Calcium
 
77
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Servering

Den færdige lørdagskylling kan serveres med en lækker spidskålssalat og andet godt tilbehør efter eget valg.

1 kommentar til “Lørdagskylling”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.