Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Lørdagskylling
5
fra 1 stemme
Sådan laver du lørdagskylling, der var populært i 1980erne, hvor de blev solgt i massevis. Her er lørdagskyllingen i en bedre udgave.
Print
Facebook
Pinterest
Mail
Ret
Aftensmad
Køkken
Dansk
Forb. tid
10
minutter
minutter
Tilb. tid
40
minutter
minutter
Samlet tid
50
minutter
minutter
Antal
4
personer
Skrevet af
Baregomad
Ingredienser
▢
1,5
kg
kylling
-
parteret
Citronmarinade
▢
3
spsk
citronsaft
▢
2
spsk
olivenolie
▢
1
tsk
hvidløgspulver
▢
1
tsk
salt
▢
1
tsk
paprika
▢
2
tsk
oregano
-
tørret
▢
6
gulerødder
Fremgangsmåde
▢
Skær kyllingen ud i underlår, overlår, brystkød og vinger, altsammen i portionsstykker.
▢
Del også gulerødderne i kvarte på langs.
▢
Smør et ildfast fad med lidt olie, og læg først gulerødderne i, og ovenpå dem så kyllingestykkerne.
▢
Rør marinaden sammen, og pensl kyllingen med cirka halvdelen af marinaden.
▢
Stil den nu ind i ovnen cirka 40 minutter ved 200 grader varmluft.
▢
Halvvejs, efter 20 minutter, tages fadet ud, og kyllingestykkerne pensles med den sidste halvdel af marinaden, og kyllingen steges færdig.
▢
Tag så lørdagskyllingen ud, og lad den hvile 10 minutter inden servering.
Næringsindhold
Næringsindhold
Lørdagskylling
Mængde pr. portion
Calories
657
% Daglig værdi*
Fat
46
g
71
%
Saturated Fat
12
g
75
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
9
g
Monounsaturated Fat
21
g
Cholesterol
191
mg
64
%
Sodium
824
mg
36
%
Potassium
819
mg
23
%
Carbohydrates
11
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
49
g
98
%
Vitamin A
15907
IU
318
%
Vitamin C
14
mg
17
%
Calcium
77
mg
8
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.