Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
HovedretterInspirationInstagramKrydretMormormadNem aftensmadOksekødWeekendmad

Hakkebøffer i fad

af Thomas fra Barego'mad 9. januar 2020
9. januar 2020
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Hakkebøffer i fad
2 kommentarer
8
FacebookPinterestEmail

Disse hakkebøffer i fad er vaskeægte mormormad anno 2020. Hvis jeg selv skal sige det, så er hakkebøffer i fad et sandt gudemåltid, som du både kan servere i hverdagen, hvis familien skal forkæles lidt ekstra, eller som lækker gæstemad i weekenden. Dette måltid rummer bare det hele i en tid, hvor vi ellers har fokus på kødfrie måltider, mindre fedt og mere grønt. Det er også meget godt, men engang imellem er det nu dejligt befriende at sætte tænderne i en klassisk dansk mormorspise, som lige har fået tilført et moderne twist.

LÆS OGSÅ: Stegt flæsk i ovn

Denne opskrift på hakkebøffer i fad er:

  • Utrolig nem og enkel at tilberede på ca. 30 minutter
  • Luksusmad til hverdag og perfekt som gæstemiddag
  • Spækket med smag og krydderier pakket ind i en lækker cremet flødesovs
  • Klassisk mormormad med et moderne krydret twist
  • Et stensikkert hit for hele familien

LÆS OGSÅ: Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Hakkebøffer i fad er nemt og lækkert

God mad behøver altså ikke kræve adskillige timers tilberedning i køkkenet, og det sorte bælte i kogekunst, tværtimod. Ofte er det de simple og nemme måltider som afstedkommer den største tilfredsstillelse, når man sætter sig til bords. Præcis som med denne opgraderede mormorspise – hakkebøffer i fad, som blot kræver en halv time af din tilstedeværelse i køkkenet, hvorefter fadretten passer sig selv i ovnen indtil den skal serveres.

LÆS OGSÅ: Brændende kærlighed

Krydret cremet flødesovs med sovs på

Hakkebøffer i fad kan varieres i det uendelige alt efter hvad du lige har liggende af grøntsager i hjemmet, og du kan også sagtens anvende fx gulerødder og pastinakker i retten, som tilfører både fylde og en let sødme til måltidet. Denne opskrift på hakkebøffer i fad er og bliver familiens store favorit – ikke mindst på grund af den lækre cremede flødesovs spækket med krydrede aromaer fra de sprødstegte bacontern, chorizo og paprika. Det smager ganske enkelt fortryllende godt, og engang imellem må man altså godt synde og spise sovs med sovs på. Det er jo mormormad på den helt store klinge, som har potentiale til at gå rent ind hos alle madglade sjæle med hang til klassisk dansk mad pakket ind i rigelige mængder sovs.

Hakkebøffer i fad
Hakkebøffer i fad godt gemt af vejen i en lækker krydret flødesovs spækket med god smag fra de sprødstegte bacontern, chorizopølse og de mange grøntsager.

Sådan steger og bruner du en hakkebøf

Det er utrolig vigtigt at gennemstege sit kød, og ikke mindst gaspakket hakkekød du køber i supermarkedet. For at fersk kød kan holde sig frisk og se lækkert ud i køledisken i supermarkedet, er det pakket trygt og godt ind i en gasart, som eliminerer risikoen for bakterier og forlænger holdbarheden på produktet. Det er ganske fint set ud fra et forbrugermæssigt synspunkt, men denne gasart kan godt snyde dig i selve tilberedningsprocessen, hvor hakkekødet allerede kan se gennemstegt ud ved ca. 55° grader, da gaspakket kød har nemmere ved at optage farve under stegningen (kilde: Samvirke).

LÆS OGSÅ: Langtidssimret oksegryde

Du kan derfor ikke længere bruge det gamle husmoderråd med at skære ned i bøffens midte, for at se kødets farve, og må derfor anvende et kødtermometer for at se kødets reelle kernetemperatur som er 70° grader ved hakket oksekød.

Sådan laver du hjemmelavet gastrik

Fem gode husmoderråd når du steger hakkebøffer:

  1. Opvarm olie eller smør på en pande ved høj varme, og lad det bruse af inden bøfferne lægges på panden
  2. Stegetiden afhænger af kødets tykkelse – 1 milimeter i højden svarer til et minut, dvs. en hakkebøf med en højde på to cm. skal have 20 minutter
  3. Steg ved høj varme de første par minutter på hver side for at lave en lækker stegeskorpe, og lad så bøffen stege videre ved middel varme så den ikke koger
  4. Anvend et stopur så du har styr på din stegetid, og kontroller evt. de færdigstegte bøffer med et stegetermometer
  5. Lad de færdige bøffer hvile i noget staniol i fem minutter inden servering

LÆS OGSÅ: Bøf Stroganoff

Nu skal du huske, at du blot skal brune hakkebøfferne i denne opskrift, da de gennemsteges i ovnen. Bøfferne plejer at være gennemstegte efter ca. 30 minutter ved 200° grader varmluft, men du kan for en sikkerhedsskyld lige kontrollere kernetemperaturen med et stegetermometer.

God fornøjelse.

Hakkebøffer i fad

Bedøm denne opskrift 4.8/5
( 21 bedømmelser )
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: 60 minutter Forberedelsestid: 30 minutter 30 minutter Næringsindhold: 500 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • Ca. 800 gr. hakket oksekød 3-7%
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bdt. forårsløg
  • 1 bdt. persille
  • Ca. 300-400 gr. champignon
  • 1 pk. bacontern
  • 1 stk. chorizopølse (ca. 150 gr.)
  • 1 ds. lille tomatpuré
  • ½ ltr. madlavningsfløde (evt. 50/50 af madlavningsfløde og mælk)
  • 2 spsk. mild paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. timian
  • 1 spsk. økologisk rørsukker eller gastrik
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 knsp. stødt chili (kan sagtens undlades)
  • Evt. lidt majsstivelse til jævning
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

  1. Hak løg, hvidløg og persille fint.
  2. Skær peberfrugten i små tern på ca. 1x1 cm.
  3. Snit forårsløgene i tynde ringe og skyl dem under koldt vand i en sigte.
  4. Rens champignonerne under koldt vand og skær dem i kvarter.
  5. Form det hakkede oksekød til fire hakkebøffter med en tykkelse på ca. 2-3 cm. Krydr dem med salt og friskkværnet peber på begge sider.
  6. Opvarm lidt olie i en pande og brun bøfferne ved høj varme i et par minutter på hver side, så de får en god stegeskorpe. Læg hakkebøfferne over i et ildfast fad.
  7. Opvarm ovnen til 180° grader varmluft.
  8. Steg baconternene sprøde på panden eller i en stor gryde.
  9. Skær chorizopølsen i små tern, og hæld det på panden eller i gryden til baconternene.
  10. Tilsæt hakket løg og hvidløg og lad det stege med i et par minutter.
  11. Tilsæt paprika, sukker og tomatpuré og lad det stege med i yderligere et par minutter under jævnlig omrøring.
  12. Hæld peberfrugt, forårsløg og champignon i kvarter ned til de øvrige ingredienser på panden, og rør alle ingredienserne godt sammen.
  13. Tilsæt herefter madlavningsfløde og hakket persille og bring flødesovsen i kog under omrøring.
  14. Lad flødesovsen koge i et par minutter, og smag den krydrede paprikasovs til med salt og friskkværnet peber.
  15. Er sovsen for tynd, kan du evt. jævne den med lidt majsmel rørt op i lidt koldt vand.
  16. Fordel nu den færdige flødesovs ud over hakkebøfferne i fadet, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter ved 180° grader varmluft eller 200° grader almindelig ovnvarme.
  17. Server de færdige hakkebøffer i fad med fx gratineret kartoffelmos, ovnbagte kartoffelbåde eller ris.
  18. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Hakkebøffer i fad kan du sagtens tilberede dagen i forvejen, så det blot skal varmes op i ovnen. Får du noget i overskud, kan det sagtens fryses ned eller gemmes et par dage i køleskabet. Du kan evt. stikke et termometer i en af hakkebøfferne for at se kernetemperaturen, så du er sikker på at bøfferne er gennemstegte. Kernetemperaturen skal være 70° grader.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Hakkebøffer i fad
Hakkebøffer i fad
2 kommentarer
8
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

Svampet chokoladekage

Grønkålssalat med æble, tranebær, appelsin og feta

Cremelinser

forrige indlæg
Veganske frikadeller
næste indlæg
Wente Morning Fog Chardonnay 2017

2 kommentarer

Sanne 28. februar 2020 - 14:39

Hejsa
Lyder godt nok lækkert. Har lige et spørgsmål omkring persille, må det godt koge?
Hilsen Sanne

Besvar
Thomas fra Barego'mad 28. februar 2020 - 14:41

Hej Sanne,
Persille må gerne koge i sovsen, og må også gerne genopvarmet, da kogepunktet har slået evt. jordbakterier ihjel 😊

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 3

    Risengrød under dynen

    26. november 2019
  • 4

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 5

    Bønnesalat med bacon

    16. marts 2015
  • 6

    Gastrik

    25. september 2020

Seneste indlæg

  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020
  • Belgiske vafler

    5. december 2020
  • Canelé

    26. november 2020
  • Spinatvafler med feta

    24. november 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér