Forside » Oksekød » Hakkebøffer i fad

Hakkebøffer i fad

hakkebøffer i fad

Opskrift på hakkebøffer i fad med en lækker krydret paprika-flødesovs, bacontern og chorizopølse. Lækker aftensmad til hverdag og weekend.

Hakkebøffer i fad er vaskeægte mormormad. Hvis jeg selv skal sige det, så er hakkebøf i fad et sandt gudemåltid, som du både kan servere i hverdagen, hvis familien skal forkæles lidt ekstra, eller som lækker gæstemad i weekenden.

Dette måltid rummer bare det hele i en tid, hvor vi ellers har fokus på kødfrie måltider, mindre fedt og mere grønt.

Det er også meget godt, men engang imellem er det nu dejligt befriende at sætte tænderne i en klassisk dansk mormorspise, som lige har fået tilført et moderne twist.

Andre relevante opskrifter til dig:

Opskrift på hakkebøf i fad

Hakkebøf i fad kan varieres i det uendelige alt efter hvad du lige har liggende af grøntsager i hjemmet, og du kan også sagtens anvende fx gulerødder og pastinakker i retten, som tilfører både fylde og en let sødme til måltidet.

Denne opskrift er og bliver familiens store favorit - ikke mindst på grund af den lækre cremede flødesovs spækket med krydrede aromaer fra de sprødstegte bacontern, chorizo og paprika.

hakkebøffer i fad

Hakkebøffer i fad

5 fra 1 stemme
Opskrift på hakkebøffer i fad med en lækker krydret paprika-flødesovs, bacontern og chorizopølse. Lækker aftensmad til hverdag og weekend.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød - 8-12% fedt
  • 200 g bacon - i tern, sprødstegte
  • 1 rød peberfrugt - skåret i mundrette stykker
  • 1 løg - stort, finthakket
  • 4 fed hvidløg - presset
  • 1 bundt forårsløg - skåret i tynde skiver
  • 1 bundt persille - grofthakket
  • 350 g champignon - skåret i kvarte
  • 100 g chorizopølse - skåret i små tern
  • 1 dåse tomatkoncentrat - lille
  • 5 dl madlavningsfløde - evt. 50/50 af madlavningsfløde og mælk
  • 2 spsk paprika - mild
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 1 tsk timian - tørret
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk rørsukker - eller gastrik
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 knsp chili - stødt, kan sagtens undlades
  • majsstivelse - til jævning
  • olie - til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og persille fint.
  • Skær peberfrugten i mundrette stykker.
  • Snit forårsløgene i tynde skiver, og skyl dem under koldt vand i en sigte.
  • Rens champignonerne under koldt vand og skær dem i kvarter.
  • Form det hakkede oksekød til fire hakkebøffter med en tykkelse på ca. 2-3 cm. Krydr dem godt med salt og friskkværnet peber på begge sider.
  • Opvarm godt med olie eller smør i en pande, og brun bøfferne ved høj varme i et par minutter på hver side, så de får en god stegeskorpe. Læg hakkebøfferne over i et ildfast fad.
  • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Steg baconternene sprøde på panden eller i en stor gryde.
  • Skær chorizopølsen i små tern, og hæld det på panden eller i gryden til baconternene.
  • Tilsæt hakket løg og hvidløg og lad det stege med i et par minutter.
  • Tilsæt paprika, sukker og tomatpuré og lad det stege med i yderligere et par minutter under jævnlig omrøring.
  • Hæld peberfrugt, forårsløg og champignon i kvarter ned til de øvrige ingredienser på panden, og rør alle ingredienserne godt sammen.
  • Tilsæt herefter madlavningsfløde og hakket persille og bring flødesovsen i kog under omrøring.
  • Lad flødesovsen koge i et par minutter, og smag den krydrede paprikasovs til med salt og friskkværnet peber.
  • Er sovsen for tynd, kan du evt. jævne den med lidt majsmel rørt op i lidt koldt vand.
  • Fordel nu den færdige flødesovs ud over hakkebøfferne i fadet, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Server de færdige hakkebøffer i fad med fx gratineret kartoffelmos, ovnbagte kartoffelbåde eller ris.

Noter

Hakkebøffer i fad kan du sagtens tilberede dagen i forvejen, så det blot skal varmes op i ovnen.
Får du noget i overskud, kan det sagtens fryses ned eller gemmes et par dage i køleskabet.
Du kan evt. stikke et termometer i en af hakkebøfferne for at se kernetemperaturen, så du er sikker på at bøfferne er gennemstegte. Kernetemperaturen skal være 70 grader.

Næringsindhold

Næringsindhold
Hakkebøffer i fad
Mængde pr. portion
Kalorier
711
% Daglig værdi*
Fedt
 
40
g
62
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
169
mg
56
%
Natrium
 
2691
mg
117
%
Kalium
 
1743
mg
50
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
60
g
120
%
Vitamin A
 
4013
IU
80
%
Vitamin C
 
62
mg
75
%
Calcium
 
245
mg
25
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på hakkebøffer i fad er:

  • Utrolig nem og enkel at tilberede på ca. 20 minutter plus tilberedning i ovnen
  • Luksus-hverdagsmad og perfekt som gæstemiddag i weekenden
  • Spækket med smag og krydderier pakket ind i en lækker cremet paprika-flødesovs
  • Klassisk mormormad med et moderne krydret twist
  • Et stensikkert hit for hele familien

Hakkebøffer i fad er nemt og lækkert

God mad behøver altså ikke kræve adskillige timers tilberedning i køkkenet, og det sorte bælte i kogekunst, tværtimod. Ofte er det de simple og nemme måltider som afstedkommer den største tilfredsstillelse, når man sætter sig til bords.

Præcis som med denne opgraderede mormorspise - hakkebøffer i fad, som blot kræver en halv time af din tilstedeværelse i køkkenet, hvorefter fadretten passer sig selv i ovnen indtil den skal serveres.

Hakkebøffer i ildfast fad
Hakkebøfferne skal kun brunes ved høj varme i et par minutter på hver side, da de bliver gennemstegte i ovnen. Sørg for at hakkebøfferne får en god og sprød stegeskorpe.
Fyld til hakkebøffer i fad
Fyldet og den lækre paprika-flødesovs tilberedes i en gryde eller sauterpande, og fordeles ovenpå hakkebøfferne i fadet.
Klar til at komme i ovnen
Så er retten klar til at komme i ovnen. Placer det ildfaste fad på nederste rille i ovnen, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter.

Sådan steger og bruner du en hakkebøf

Det er utrolig vigtigt at gennemstege sit kød, og ikke mindst gaspakket hakkekød du køber i supermarkedet.

For at fersk kød kan holde sig frisk og se lækkert ud i køledisken i supermarkedet, er det pakket trygt og godt ind i en gasart, som eliminerer risikoen for bakterier og forlænger holdbarheden på produktet.

Det er ganske fint set ud fra et forbrugermæssigt synspunkt, men denne gasart kan godt snyde dig i selve tilberedningsprocessen, hvor hakkekødet allerede kan se gennemstegt ud ved ca. 55 grader, da gaspakket kød har nemmere ved at optage farve under stegningen (kilde: Samvirke).

Du kan derfor ikke længere bruge det gamle husmoderråd med at skære ned i bøffens midte, for at se kødets farve, og må derfor anvende et kødtermometer for at se kødets reelle kernetemperatur som er 70 grader ved hakket oksekød.

Fem gode husmoderråd når du steger hakkebøf:

  1. Opvarm olie eller smør på en pande ved høj varme, og lad det bruse af inden bøfferne lægges på panden
  2. Stegetiden afhænger af kødets tykkelse - 1 milimeter i højden svarer til et minut, dvs. en hakkebøf med en højde på to cm. skal have 20 minutter
  3. Steg ved høj varme de første par minutter på hver side for at lave en lækker stegeskorpe, og lad så bøffen stege videre ved middel varme så den ikke koger
  4. Anvend et stopur så du har styr på din stegetid, og kontroller evt. de færdigstegte bøffer med et stegetermometer
  5. Lad de færdige bøffer hvile i noget staniol i fem minutter inden servering

Nu skal du huske, at du blot skal brune hakkebøfferne i denne opskrift, da de gennemsteges i ovnen.

Bøfferne plejer at være gennemstegte efter ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft, men du kan for en sikkerhedsskyld lige kontrollere kernetemperaturen med et stegetermometer.

Hakkebøffer i fad med fløde-paprika-sovs

5 kommentarer til “Hakkebøffer i fad”

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Sanne,
      Persille må gerne koge i sovsen, og må også gerne genopvarmet, da kogepunktet har slået evt. jordbakterier ihjel 😊

      Hilsen
      Thomas

  1. Jeg er utrolig glad for din madside og har et spørgsmål angående retter lavet i ovn, vil gerne vide om man kan lave retten f.eks. koteletter i fad, det kan jo også være en sted uden svær eller noget i den stil i en sauterpande i stedet for i ovn, da jeg vil tro det er billigere i disse dage med dyr el.

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hej Sonja,
      Først og fremmest mange, mange tak for din søde besked - den gør mit arbejde med bloggen det hele værd 🙂
      Jeg tror der er rigtig mange, som overvejer hvordan de kan spare på strømmen i disse tider - også under madlavningen. Når fx hakkebøffer i fad tilberedes i ovn, bliver retten jo gratineret, og får blandt andet en anden overflade end hvis retten fx tilberedes i en stor gryde. Resultatet bliver ganske enkelt ikke det samme, og ikke lige så lækkert.

      Jeg har dog nogle sparetips jeg vil give dig, som vi selv her i huset benytter os af i det daglige - fx er vi gået over til at lave dobbeltportioner at stort set al aftensmad, hvilket halverer vores energiforbrug til madlavningen.

      Sådan sparer du på energien under madlavningen:
      - Lav mad til flere dage (det koster stort set det samme i energi)
      - Spis rester og undgå madspild
      - Hvis muligt så lav mad hvor strømmen er billigst - mellem 12 og 16 om eftermiddagen eller sidst på aftenen
      - Kog vand i el-kedel fremfor i gryde
      - Sæt retten ind i en kold ovn, hvis tilberedningstiden er længere end en halv time, og sluk ovnen 10 minutter før den er færdig, og lad den stå i ovnen og få eftervarmen
      - Tø frostvarer op i køleskabet - det reducerer køleskabets forbrug
      - Husk at tilberede maden under grydelåg - du bruger 3 gange så meget energi uden låg
      - Steg og kog ikke i længere tid end højest nødvendigt
      - Vælg enkle retter uden for mange gryder og pander i brug
      - Udnyt eftervarmen i ovnen - sluk ovnen 5-10 minutter før retten er færdig
      - Brug kun ovnen når det er højest nødvendigt, og i de billige timer - dvs. mellem 12-16 om eftermiddagen og i weekenden

      Venlige hilsner
      Thomas

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.