Opskrift på hakkebøffer i fad med en lækker krydret paprika-flødesovs, bacontern og chorizopølse. Lækker aftensmad til hverdag og weekend.
Hakkebøffer i fad er vaskeægte mormormad. Hvis jeg selv skal sige det, så er hakkebøf i fad et sandt gudemåltid, som du både kan servere i hverdagen, hvis familien skal forkæles lidt ekstra, eller som lækker gæstemad i weekenden.
Dette måltid rummer bare det hele i en tid, hvor vi ellers har fokus på kødfrie måltider, mindre fedt og mere grønt.
Det er også meget godt, men engang imellem er det nu dejligt befriende at sætte tænderne i en klassisk dansk mormorspise, som lige har fået tilført et moderne twist.
Andre relevante opskrifter til dig:
Opskrift på hakkebøf i fad
Hakkebøf i fad kan varieres i det uendelige alt efter hvad du lige har liggende af grøntsager i hjemmet, og du kan også sagtens anvende fx gulerødder og pastinakker i retten, som tilfører både fylde og en let sødme til måltidet.
Denne opskrift er og bliver familiens store favorit - ikke mindst på grund af den lækre cremede flødesovs spækket med krydrede aromaer fra de sprødstegte bacontern, chorizo og paprika.
Denne opskrift på hakkebøffer i fad er:
- Utrolig nem og enkel at tilberede på ca. 20 minutter plus tilberedning i ovnen
- Luksus-hverdagsmad og perfekt som gæstemiddag i weekenden
- Spækket med smag og krydderier pakket ind i en lækker cremet paprika-flødesovs
- Klassisk mormormad med et moderne krydret twist
- Et stensikkert hit for hele familien
Hakkebøffer i fad er nemt og lækkert
God mad behøver altså ikke kræve adskillige timers tilberedning i køkkenet, og det sorte bælte i kogekunst, tværtimod. Ofte er det de simple og nemme måltider som afstedkommer den største tilfredsstillelse, når man sætter sig til bords.
Præcis som med denne opgraderede mormorspise - hakkebøffer i fad, som blot kræver en halv time af din tilstedeværelse i køkkenet, hvorefter fadretten passer sig selv i ovnen indtil den skal serveres.
Sådan steger og bruner du en hakkebøf
Det er utrolig vigtigt at gennemstege sit kød, og ikke mindst gaspakket hakkekød du køber i supermarkedet.
For at fersk kød kan holde sig frisk og se lækkert ud i køledisken i supermarkedet, er det pakket trygt og godt ind i en gasart, som eliminerer risikoen for bakterier og forlænger holdbarheden på produktet.
Det er ganske fint set ud fra et forbrugermæssigt synspunkt, men denne gasart kan godt snyde dig i selve tilberedningsprocessen, hvor hakkekødet allerede kan se gennemstegt ud ved ca. 55 grader, da gaspakket kød har nemmere ved at optage farve under stegningen (kilde: Samvirke).
Du kan derfor ikke længere bruge det gamle husmoderråd med at skære ned i bøffens midte, for at se kødets farve, og må derfor anvende et kødtermometer for at se kødets reelle kernetemperatur som er 70 grader ved hakket oksekød.
Fem gode husmoderråd når du steger hakkebøf:
- Opvarm olie eller smør på en pande ved høj varme, og lad det bruse af inden bøfferne lægges på panden
- Stegetiden afhænger af kødets tykkelse - 1 milimeter i højden svarer til et minut, dvs. en hakkebøf med en højde på to cm. skal have 20 minutter
- Steg ved høj varme de første par minutter på hver side for at lave en lækker stegeskorpe, og lad så bøffen stege videre ved middel varme så den ikke koger
- Anvend et stopur så du har styr på din stegetid, og kontroller evt. de færdigstegte bøffer med et stegetermometer
- Lad de færdige bøffer hvile i noget staniol i fem minutter inden servering
Nu skal du huske, at du blot skal brune hakkebøfferne i denne opskrift, da de gennemsteges i ovnen.
Bøfferne plejer at være gennemstegte efter ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft, men du kan for en sikkerhedsskyld lige kontrollere kernetemperaturen med et stegetermometer.
Hejsa
Lyder godt nok lækkert. Har lige et spørgsmål omkring persille, må det godt koge?
Hilsen Sanne
Hej Sanne,
Persille må gerne koge i sovsen, og må også gerne genopvarmet, da kogepunktet har slået evt. jordbakterier ihjel 😊
Hilsen
Thomas
Jeg er utrolig glad for din madside og har et spørgsmål angående retter lavet i ovn, vil gerne vide om man kan lave retten f.eks. koteletter i fad, det kan jo også være en sted uden svær eller noget i den stil i en sauterpande i stedet for i ovn, da jeg vil tro det er billigere i disse dage med dyr el.
Hej Sonja,
Først og fremmest mange, mange tak for din søde besked - den gør mit arbejde med bloggen det hele værd 🙂
Jeg tror der er rigtig mange, som overvejer hvordan de kan spare på strømmen i disse tider - også under madlavningen. Når fx hakkebøffer i fad tilberedes i ovn, bliver retten jo gratineret, og får blandt andet en anden overflade end hvis retten fx tilberedes i en stor gryde. Resultatet bliver ganske enkelt ikke det samme, og ikke lige så lækkert.
Jeg har dog nogle sparetips jeg vil give dig, som vi selv her i huset benytter os af i det daglige - fx er vi gået over til at lave dobbeltportioner at stort set al aftensmad, hvilket halverer vores energiforbrug til madlavningen.
Sådan sparer du på energien under madlavningen:
- Lav mad til flere dage (det koster stort set det samme i energi)
- Spis rester og undgå madspild
- Hvis muligt så lav mad hvor strømmen er billigst - mellem 12 og 16 om eftermiddagen eller sidst på aftenen
- Kog vand i el-kedel fremfor i gryde
- Sæt retten ind i en kold ovn, hvis tilberedningstiden er længere end en halv time, og sluk ovnen 10 minutter før den er færdig, og lad den stå i ovnen og få eftervarmen
- Tø frostvarer op i køleskabet - det reducerer køleskabets forbrug
- Husk at tilberede maden under grydelåg - du bruger 3 gange så meget energi uden låg
- Steg og kog ikke i længere tid end højest nødvendigt
- Vælg enkle retter uden for mange gryder og pander i brug
- Udnyt eftervarmen i ovnen - sluk ovnen 5-10 minutter før retten er færdig
- Brug kun ovnen når det er højest nødvendigt, og i de billige timer - dvs. mellem 12-16 om eftermiddagen og i weekenden
Venlige hilsner
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften på hakkebøffer i fad. Kom gerne med din vurdering.