Disse hakkebøffer i fad er vaskeægte mormormad anno 2020. Hvis jeg selv skal sige det, så er hakkebøffer i fad et sandt gudemåltid, som du både kan servere i hverdagen, hvis familien skal forkæles lidt ekstra, eller som lækker gæstemad i weekenden. Dette måltid rummer bare det hele i en tid, hvor vi ellers har fokus på kødfrie måltider, mindre fedt og mere grønt. Det er også meget godt, men engang imellem er det nu dejligt befriende at sætte tænderne i en klassisk dansk mormorspise, som lige har fået tilført et moderne twist.
LÆS OGSÅ: Stegt flæsk i ovn
Denne opskrift på hakkebøffer i fad er:
- Utrolig nem og enkel at tilberede på ca. 30 minutter
- Luksusmad til hverdag og perfekt som gæstemiddag
- Spækket med smag og krydderier pakket ind i en lækker cremet flødesovs
- Klassisk mormormad med et moderne krydret twist
- Et stensikkert hit for hele familien
LÆS OGSÅ: Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon
Hakkebøffer i fad er nemt og lækkert
God mad behøver altså ikke kræve adskillige timers tilberedning i køkkenet, og det sorte bælte i kogekunst, tværtimod. Ofte er det de simple og nemme måltider som afstedkommer den største tilfredsstillelse, når man sætter sig til bords. Præcis som med denne opgraderede mormorspise – hakkebøffer i fad, som blot kræver en halv time af din tilstedeværelse i køkkenet, hvorefter fadretten passer sig selv i ovnen indtil den skal serveres.
LÆS OGSÅ: Brændende kærlighed
Krydret cremet flødesovs med sovs på
Hakkebøffer i fad kan varieres i det uendelige alt efter hvad du lige har liggende af grøntsager i hjemmet, og du kan også sagtens anvende fx gulerødder og pastinakker i retten, som tilfører både fylde og en let sødme til måltidet. Denne opskrift på hakkebøffer i fad er og bliver familiens store favorit – ikke mindst på grund af den lækre cremede flødesovs spækket med krydrede aromaer fra de sprødstegte bacontern, chorizo og paprika. Det smager ganske enkelt fortryllende godt, og engang imellem må man altså godt synde og spise sovs med sovs på. Det er jo mormormad på den helt store klinge, som har potentiale til at gå rent ind hos alle madglade sjæle med hang til klassisk dansk mad pakket ind i rigelige mængder sovs.

Sådan steger og bruner du en hakkebøf
Det er utrolig vigtigt at gennemstege sit kød, og ikke mindst gaspakket hakkekød du køber i supermarkedet. For at fersk kød kan holde sig frisk og se lækkert ud i køledisken i supermarkedet, er det pakket trygt og godt ind i en gasart, som eliminerer risikoen for bakterier og forlænger holdbarheden på produktet. Det er ganske fint set ud fra et forbrugermæssigt synspunkt, men denne gasart kan godt snyde dig i selve tilberedningsprocessen, hvor hakkekødet allerede kan se gennemstegt ud ved ca. 55° grader, da gaspakket kød har nemmere ved at optage farve under stegningen (kilde: Samvirke).
LÆS OGSÅ: Langtidssimret oksegryde
Du kan derfor ikke længere bruge det gamle husmoderråd med at skære ned i bøffens midte, for at se kødets farve, og må derfor anvende et kødtermometer for at se kødets reelle kernetemperatur som er 70° grader ved hakket oksekød.
Sådan laver du hjemmelavet gastrik
Fem gode husmoderråd når du steger hakkebøffer:
- Opvarm olie eller smør på en pande ved høj varme, og lad det bruse af inden bøfferne lægges på panden
- Stegetiden afhænger af kødets tykkelse – 1 milimeter i højden svarer til et minut, dvs. en hakkebøf med en højde på to cm. skal have 20 minutter
- Steg ved høj varme de første par minutter på hver side for at lave en lækker stegeskorpe, og lad så bøffen stege videre ved middel varme så den ikke koger
- Anvend et stopur så du har styr på din stegetid, og kontroller evt. de færdigstegte bøffer med et stegetermometer
- Lad de færdige bøffer hvile i noget staniol i fem minutter inden servering
LÆS OGSÅ: Bøf Stroganoff
Nu skal du huske, at du blot skal brune hakkebøfferne i denne opskrift, da de gennemsteges i ovnen. Bøfferne plejer at være gennemstegte efter ca. 30 minutter ved 200° grader varmluft, men du kan for en sikkerhedsskyld lige kontrollere kernetemperaturen med et stegetermometer.
God fornøjelse.


2 kommentarer
Hejsa
Lyder godt nok lækkert. Har lige et spørgsmål omkring persille, må det godt koge?
Hilsen Sanne
Hej Sanne,
Persille må gerne koge i sovsen, og må også gerne genopvarmet, da kogepunktet har slået evt. jordbakterier ihjel 😊
Hilsen
Thomas