Græske hakkebøffer i fad

Så er der middelhavsstemning for alle pengene. Græske hakkebøffer i fad med ovnstegte timian-kartofler og græsk salat. Et mundvandsdrivende lækkert måltid hvis jeg selv skal sige det. Ikke mindst på grund af den herlige middelhavsinspirerede kryddersovs, som er spækket med græsk feriestemning og det græske køkken.

Opskrift på græske hakkebøffer i fad

Græske hakkebøffer i fad er luksus-hverdagsmad når familien eller lillefar skal forkæles lidt ekstra, eller som spændende gæstemad i weekenden, hvor alle kan være med. Græske hakkebøffer i fad er skræddersyet de danske ganer tilsat lidt mormor-magi og græske smagsoplevelser. Færdig tilberedt på under en time. Listen over ingredienser kan måske virke overvældende, men mange af ingredienserne er krydderier og almindelige basisvarer. Med andre ord er denne opskrift på græske hakkebøffer i fad lige til at gå ombord i.

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Denne opskrift på græske hakkebøffer i fad er:

  • Lækker græsk-inspireret aftensmad på under en time
  • Inspireret af den populære opskrift hakkebøffer i fad i ny græsk fortolkning
  • En ret bestående af saftige krydrede hakkebøffer i fad færdigtilberedt i ovn
  • Forholdsvis “billig” aftensmad med mange basisråvarer
  • Et stensikkert hit for hele familien

Prøv lige at se opskriften på: Frikadeller i fad

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Hakket oksekød 8-10%
  • Løg
  • Hvidløg
  • Rød peberfrugt
  • Persille
  • Mynte (kan undlades)
  • Fetaost
  • Madlavningsfløde eller piskefløde
  • Æg
  • Sorte oliven (kan undlades)
  • Oregano
  • Timian
  • Kanel
  • Grofthakkede dåsetomater
  • Tomatpuré
  • Rasp
  • Salt
  • Peber
  • Rørsukker
  • Æblecidereddike

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Græske hakkebøffer i fad
Denne opskrift på græske hakkebøffer i fad giver seks store saftige hakkebøffer, som tilberedes i fad svøbt ind i en aromatisk krydderflødesovs tilsat lidt magisk mormor-magi. Server dine hakkebøffer til fx ovnstegte timian-kartofler, ris eller frisk pasta.
Græske hakkebøffer i fad
Hakkebøfferne lynsteges ved høj varme i rigeligt fedtstof på en stor pande i 2-3 minutter på hver side, og fordeles i et velegnet ildfast fad. Steg evt. hakkebøfferne af to omgange, så de ikke kommer til at koge på panden.
Græske hakkebøffer i fad
Den græsk-inspirerede kryddersovs tilberedes i det resterende fedtstof fra hakkebøfferne på panden, og skal blot lige koge op under omrøring og smages til, hvorefter kryddersovsen vendes ud over bøfferne i fadet.

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Græske hakkebøffer i fad er nemt og lækkert

God mad behøver ikke kræve adskillige timers tilberedning, og det sorte bælte i kogekunst. Det er derimod ofte de simple og forholdsvis nemme måltider som afstedkommer den største tilfredsstillelse, når man sætter sig til bords. Præcis som med denne nyfortolkede udgave af de populære hakkebøffer i fad, som nu kan opleves i en græsk-inspireret fortolkning spækket med smag og sydlansk feriestemning. Græske hakkebøffer er aromatisk mad, som har en skøn aromatisk sødme og dybde, og som blot kræver en lille halv time af din tilstedeværelse i køkkenet, hvorefter hakkebøfferne færdigtilberedes i ovnen i ca. 20 minutter.

Prøv lige at se opskriften på: Frikadeller i fad

Har du styr på de forskellige måleenheder for ingredienser?
Du har garanteret søgt en gang eller to efter madopskrifter på nettet, hvor du er stødt på forskellige begreber for måleenheder og forkortelser som fx cups, ounces og sticks. I USA anvender man betegnelsen “cup” for både tørre og våde ingredienser, hvor vi i Danmark anvender det gængse decilitermål som rummål. Så hvor meget er det lige en cup sukker svarer til i gram og hvor meget svarer to sticks smør til i gram? Læs mere om de forskellige måleenheder her.

Prøv lige at se opskriften på: Langtidssimret oksegryde

Sådan bruner du hakkebøffer til perfektion

Det er utrolig vigtigt at gennemstege sit kød, og ikke mindst gaspakket hakkekød du køber i supermarkedet. For at fersk kød kan holde sig frisk og se lækkert ud i køledisken i supermarkedet, er det pakket trygt og godt ind i en gasart, som eliminerer risikoen for bakterier og forlænger holdbarheden på produktet. Det er ganske fint set ud fra et forbrugermæssigt synspunkt, men denne gasart kan godt snyde dig i selve tilberedningsprocessen, hvor hakkekødet allerede kan se gennemstegt ud ved ca. 55° grader, da gaspakket kød har nemmere ved at optage farve under stegningen (kilde: Samvirke).

Du kan derfor ikke længere bruge det gamle husmoderråd med at skære ned i bøffens midte, for at se kødets farve, og må derfor anvende et kødtermometer for at se kødets reelle kernetemperatur som er 70° grader ved hakket oksekød.

God fornøjelse.

Græske hakkebøffer i fad

Græske hakkebøffer i fad

Antal personer: 6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 500 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 58 bedømmelser )

Ingredienser:

Græske hakkebøffer:

  • Ca. 800 gr. hakket oksekød 8-10%
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, fintpresset
  • 100 gr. fetaost, smuldret i små rustikke stykker
  • 75 gr. sorte oliven uden sten, grofthakket (kan undlades)
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 lille håndfuld mynte, finthakket (kan undlades)
  • 2 æg
  • 0,5 dl. rasp
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Kryddersovs til græske hakkebøffer:

  • 2 løg, skåret i halve tynde ringe
  • 2 fed hvidløg, fintpresset
  • 2 røde peberfrugter, skåret i fingertykke strimler
  • 2,5 dl. madlavningsfløde eller piskefløde
  • 100-150 gr. fetaost, smuldret i små rustikke stykker
  • 1 ds. grofthakkede tomater (400 gr.)
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. kanel
  • 1 ds. lille tomatpuré
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. æblecidereddike eller gastrik
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.

Græske hakkebøffer:

  1. Bland alle ingredienserne til de græske hakkebøffer i en stor røreskål, og rør farsen godt igennem med en el-pisker indtil farsen er ensartet i konsistensen.
  2. Form oksekødsfarsen til fire hakkebøffter med en tykkelse på ca. 2-3 cm. Krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber på begge sider.
  3. Opvarm rigeligt med olie eller smør i en stor pande, og brun bøfferne ved høj varme i et par minutter på hver side, så de får en god gylden stegeskorpe. Læg de græske hakkebøffer over i et ildfast fad.
  4. Skru lidt ned for varmen (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) og gå i gang med tilberedningen af kryddersovsen.

Kryddersovs til græske hakkebøffer:

  1. Steg løgringene klare i det resterende fedtstof fra hakkebøfferne i ca. 3-4 minutter.
  2. Tilsæt fintpresset hvidløg og den røde peberfrugt skåret i fingertykke strimler, og steg videre ved middelhøj varme i yderligere et par minutter.
  3. Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser til kryddersovsen på nær fetaosten.
  4. Rør alle ingredienserne godt sammen og bring sovsen i kog under omrøring i et par minutter.
  5. Smag sovsen til og fordel sovsen ud over hakkebøfferne i det ildfaste fad.
  6. Smuldre fetaosten ovenpå og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
  7. Tag fadet ud af ovnen med de færdige græske hakkebøffer og drys evt. lidt grofthakket persille ud over retten.
  8. Server hakkebøfferne sammen med ovnstegte kartofler eller ris.
  9. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Græske hakkebøffer i fad kan du sagtens tilberede dagen i forvejen, så det blot skal varmes op i ovnen tildækket med alufolie. Skulle du gå hen og få rester, kan denne skønne ret sagtens fryses eller gemmes et par dage i køleskabet. Du kan evt. stikke et termometer i en af hakkebøfferne for at se kernetemperaturen, så du er sikker på at bøfferne er gennemstegte. Kernetemperaturen skal være 70° grader når de serveres.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Græske hakkebøffer i fad

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner