Forside » Oksekød » Græske hakkebøffer

Græske hakkebøffer

græske hakkebøffer

Her får du opskrift på græske hakkebøffer i fad med indbygget middelhavsstemning, tilsat lidt mormor-magi i kraft af en krydret flødesovs.

Græske hakkebøffer i fad er luksus-hverdagsmad når familien skal forkæles lidt ekstra, eller som spændende gæstemad i weekenden, hvor alle kan være med.

Græsk hakkebøf er skræddersyet de danske ganer tilsat lidt mormor-magi og græske smagsoplevelser.

Færdig tilberedt på under en time. Listen over ingredienser kan måske virke overvældende, men mange af ingredienserne er krydderier og almindelige basisvarer.

Med andre ord er denne opskrift lige til at gå ombord i. Kan serveres med en græsk salat og ovnbagte kartofler.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på græske hakkebøffer

græske hakkebøffer

Græske hakkebøffer

5 fra 1 stemme
Her får du opskrift på græske hakkebøffer i fad med indbygget middelhavsstemning, tilsat lidt mormor-magi i kraft af en krydret flødesovs.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenGræsk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Antal6 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

Græske hakkebøffer:

  • 800 g hakket oksekød - 8-10%
  • 1 løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - fintpresset
  • 100 g fetaost - smuldret i små rustikke stykker
  • 75 g oliven - sorte, uden sten, grofthakket, kan undlades
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 1 håndfuld persille - finthakket
  • 1 håndfuld mynte - lille, finthakket, kan undlades
  • 2 æg
  • 0,5 dl. rasp
  • 2 tsk. salt
  • friskkværnet peber

Kryddersovs

  • 2 løg - skåret i halve tynde ringe
  • 2 fed hvidløg - fintpresset
  • 2 røde peberfrugter - skåret i fingertykke strimler
  • 2,5 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • 100 g fetaost - smuldret i små rustikke stykker
  • 1 dåse hakkede tomater - 400 gram
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk kanel
  • 1 dåse tomatpuré - lille
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk æblecidereddike - eller gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.

Græske hakkebøffer

  • Bland alle ingredienserne til de græske hakkebøffer i en stor røreskål, og rør farsen godt igennem med en el-pisker indtil farsen er ensartet i konsistensen.
  • Form oksekødsfarsen til fire hakkebøffter med en tykkelse på ca. 2-3 cm. Krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber på begge sider.
  • Opvarm rigeligt med olie eller smør i en stor pande, og brun bøfferne ved høj varme i et par minutter på hver side, så de får en god gylden stegeskorpe. Læg de græske hakkebøffer over i et ildfast fad.
  • Skru lidt ned for varmen (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) og gå i gang med tilberedningen af kryddersovsen.

Kryddersovs

  • Steg løgringene klare i det resterende fedtstof fra hakkebøfferne i ca. 3-4 minutter.
  • Tilsæt fintpresset hvidløg og den røde peberfrugt skåret i fingertykke strimler, og steg videre ved middelhøj varme i yderligere et par minutter.
  • Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser til kryddersovsen på nær fetaosten.
  • Rør alle ingredienserne godt sammen og bring sovsen i kog under omrøring i et par minutter.
  • Smag sovsen til og fordel sovsen ud over hakkebøfferne i det ildfaste fad.
  • Smuldre fetaosten ovenpå og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Tag fadet ud af ovnen med de færdige græske hakkebøffer og drys evt. lidt grofthakket persille ud over retten.
  • Server hakkebøfferne sammen med ovnstegte kartofler eller ris.

Noter

Græske hakkebøffer i fad kan du sagtens tilberede dagen i forvejen, så det blot skal varmes op i ovnen tildækket med alufolie.
Skulle du gå hen og få rester, kan denne skønne ret sagtens fryses eller gemmes et par dage i køleskabet.
Du kan evt. stikke et termometer i en af hakkebøfferne for at se kernetemperaturen, så du er sikker på at bøfferne er gennemstegte.
Kernetemperaturen skal være 70 grader når de serveres.

Næringsindhold

Næringsindhold
Græske hakkebøffer
Mængde pr. portion
Kalorier
539
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
180
mg
60
%
Natrium
 
2034
mg
88
%
Kalium
 
955
mg
27
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
1930
IU
39
%
Vitamin C
 
66
mg
80
%
Calcium
 
339
mg
34
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Græske hakkebøffer i fad
Denne opskrift på græske hakkebøffer i fad giver seks store saftige hakkebøffer, som tilberedes i fad svøbt ind i en aromatisk krydderflødesovs tilsat lidt magisk mormor-magi. Server dine hakkebøffer til fx ovnstegte timian-kartofler, ris eller frisk pasta.
Græske hakkebøffer i fad
Hakkebøfferne lynsteges ved høj varme i rigeligt fedtstof på en stor pande i 2-3 minutter på hver side, og fordeles i et velegnet ildfast fad. Steg evt. hakkebøfferne af to omgange, så de ikke kommer til at koge på panden.
Græske hakkebøffer i fad
Den græsk-inspirerede kryddersovs tilberedes i det resterende fedtstof fra hakkebøfferne på panden, og skal blot lige koge op under omrøring og smages til, hvorefter kryddersovsen vendes ud over bøfferne i fadet.

Græske hakkebøffer i fad er nemt og lækkert

God mad behøver ikke kræve adskillige timers tilberedning, og det sorte bælte i kogekunst. Det er derimod ofte de simple og forholdsvis nemme måltider som afstedkommer den største tilfredsstillelse, når man sætter sig til bords.

Præcis som med denne nyfortolkede udgave af de populære hakkebøffer i fad, som nu kan opleves i en græsk-inspireret fortolkning spækket med smag og sydlansk feriestemning.

Græske hakkebøffer er aromatisk mad, som har en skøn aromatisk sødme og dybde, og som blot kræver en lille halv time af din tilstedeværelse i køkkenet, hvorefter hakkebøfferne færdigtilberedes i ovnen i ca. 20 minutter.

Sådan bruner du hakkebøffer til perfektion

Det er utrolig vigtigt at gennemstege sit kød, og ikke mindst gaspakket hakkekød du køber i supermarkedet.

For at fersk kød kan holde sig frisk og se lækkert ud i køledisken i supermarkedet, er det pakket trygt og godt ind i en gasart, som eliminerer risikoen for bakterier og forlænger holdbarheden på produktet.

Det er ganske fint set ud fra et forbrugermæssigt synspunkt, men denne gasart kan godt snyde dig i selve tilberedningsprocessen, hvor hakkekødet allerede kan se gennemstegt ud ved ca. 55 grader, da gaspakket kød har nemmere ved at optage farve under stegningen (kilde: Samvirke).

Du kan derfor ikke længere bruge det gamle husmoderråd med at skære ned i bøffens midte, for at se kødets farve, og må derfor anvende et kødtermometer for at se kødets reelle kernetemperatur som er 70° grader ved hakket oksekød.

1 kommentar til “Græske hakkebøffer”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.