Annonce

Test og anmeldelse – Greenpan stegepanden er og bliver min store favorit

af Thomas fra Baregomad.dk
greenpan stegepande barcelona

/ Dette indlæg indeholder reklamelinks og sponsoreret indhold /

En stegepande er desværre ikke bare en stegepande. Tro mig. Jeg har efterhånden købt mig fattig i forskellige stegepander gennem årene fra kendte mærker som Jamie Oliver, Tefal, Skeppshult og Scanpan. De har aldrig formået at sparke benene væk under mig – det til trods for at flere af dem har kostet på den gode side af tusindekroner stykket. Det er frustrerende, når man nu bare vil have en stegepande der kan lave stegeskorpe og fordele varmen jævnt. Hver gang!

Fra gammeldags støbejernspande til keramisk belægning og magnito bund

For et par år siden troede jeg endelig, at jeg havde fundet den hellige gral indenfor stegepander. En støbejernspande fra svenske Skeppshult med en kampvægt på hele 7 kilo. Som månederne gik med denne svenske støbejernspande, blev vores keramiske glasplade mere og mere ridset på grund af dens vægt, og jeg blev træt af rengøringen. På en klassisk støbejernspande er nonstick-belægning en by i Rusland, og til trods for at man heller ikke må rengøre den i sæbe, kræver den seriøse mængder knofedt og vedligeholdelse, hvor den jævnligt skal smøres ind i rapsolie.

greenpan stegepande barcelona
Varmefordelingen på Greenpan stegepanden er ekstrem god, og det med at kødet kommer til at koge fremfor at stege, har jeg endnu ikke oplevet. Du skal selvfølgelig opvarme panden og fedtstoffet ordentligt inden du begynder at stege, men så får du også den mest sprøde stegeskorpe på dine græske frikadeller.

Med Greenpan stegepanden var det kærlighed ved første blik

Så gode råd var dyre, da jeg endnu en gang skulle ud og finde mig en ny stegepande. Lettere frustreret begyndte jeg på ny at afsøge markedet for stegepander på nettet. Det er ganske enkelt en jungle, men det har du nok allerede fundet ud af, når du nu sidder og læser min anmeldelse af Greenpan stegepanden. Kort og godt er det den bedste stegepande jeg nogensinde har ejet, og har faktisk intet dårligt at sige om denne pande. Hvis du allerede nu vil læse min samlede konklusion af Greenpan stegepanden, som jeg har anvendt i et års tid, kan du klikke her og gå til vurderingen.

Hvorfor er jeg så begejstret for Greenpan stegepanden?

  • Den bedste keramiske nonstick-belægning jeg endnu har set på en stegepande
  • God jævn varmefordeling over hele fladen, som sikrer sprød stegeskorpe hver gang
  • Rengøringen går som en leg – intet brænder fast i belægningen – heller ikke sukker når du laver brunede kartofler
  • Utrolig let og nem at håndtere – som skabt til at vende Rasmus Klump pandekager med i luften
  • Tårnhøj kvalitet til prisen og en stegepande for livet
greenpan stegepande barcelona
Jeg har snart haft min stegepande fra Greenpan i et års tid, og står hver gang og beundrer belægningen på panden. Den ser ud som ny. Jeg bruger ganske vist kun plastikredskaber på panden, da jeg ikke ser nogen grund til at bruge metalredskaber, men alligevel – der er ikke én ridse at se i overfladen. Nonstick-belægningen gør rengøringen til en leg, og jeg har endnu ikke oplevet at noget er brændt fast på panden. Der var en produktionsfejl i belægningen på en af mine Greenpan gryder, men den fik jeg bare ombyttet uden problemer, da det ikke må ske på grund af garantien på fem år på belægningen og livtidsgaranti på produktionsfejl.

Testvinder hos flere store medier

Det er ikke kun mig der er begejstret for Greenpan stegepanden. Forbrugerrådet Tænk kårede den til “Bedst i test” i 2018 og i marts 2019 blev den “Testvinder” i Politiken. Jeg forstår godt begejstringen for denne pande, og jeg har endnu ikke oplevet en stegepande i samme prisleje, som kan matche dens mange kvaliteter.

Ved første øjekast efter unboxing signalerer panden høj kvalitet fremstillet af gennemførte moderne materialer tilpasset nutidens krav og opvarmningskilder. Man fornemmer pandens styrke og robusthed – ikke mindst belægningen som blandt andet indeholder diamantstøv. Både på yder- og indersiden har panden en keramisk nonstick-belægning, som også kan tåle metalredskaber, og en tur i ovnen takket være et håndtag i metal.

Mærke:Greenpan
Serie:Barcelona
Type:Stegepande
Materiale:Aluminium
Belægning på indersiden:Keramisk belægning
Belægning på ydersiden:Keramisk belægning
Varmekilder:Alle varmekilder inklusiv ovn ved maks 230° grader
Diameter:32 cm.
Kan gå i opvaskemaskinen:Nej

Støt min hobby baregomad.dk, så jeg også fremover kan inspirere dig med madopskrifter og go’ mad til hverdag og fest uden forstyrrende annoncer. Hvis du køber noget via dette link, får jeg en lille provision, som er med til at finansiere driften af min madblog. Det koster selvfølgelig ikke dig ekstra, da det er butikken der afholder provisionen til mig. Se det store udvalg af Greenpan stegepander hos Kitchenone.dk eller hos Coop.dk Shopping, hvor du også kan se deres store udvalg af gryder, wok og sauterpander i samme mærkeserie. Shop din nye stegepande hjemme fra sofaen, og få den leveret direkte til din hoveddør.

greenpan stegepande barcelona
Forarbejdningen og kvaliteten på en Greenpan stegepande er tårnhøj, og designet er enkelt og klassisk med et moderne twist. Håndtaget ligger rigtig godt i hånden, og dens lette opbygning gør at den er utrolig nem at håndtere – også når der skal vendes Rasmus Klump pandekager i luften.
greenpan stegepande barcelona
På undersiden af Greenpan stegepanden kan du se de forskellige symboler for varmekilder, og den kan som sagt både klare gas og induktion samt en tur i ovnen ved en temperatur på op til 230° grader.

Hvordan fungerer Greenpan stegepanden i hverdagen?

Nu er jeg jo mand. Og rigtige mænd må ikke gå ned på udstyr som man siger. Altså ens værktøj. Det gør sig også gældende for mine mange gadgets i køkkenet, som primært er mit domæne i huset. At have de rigtige redskaber ved hånden er ofte en forudsætning for at lykkedes med sine arbejdsopgaver. Det gælder også ens stegepande. Hvor jeg tidligere kunne stå og bande min stegepande langt væk på grund af dårlig varmefordeling og manglende stegeskorpe, er stegning i hverdagen nu en leg. Den fungerer bare. Uanset om aftensmaden står på græske frikadeller, serbiske koteletter eller italiensk frittata. Den lykkedes med alle måltider.

Greenpan stegepande
Greenpan stegepanden klarer nemt en tur i ovnen, og kan tåle hele 230° varmegrader. Her er det den italienske æggekage frittata som er i ovnen for at blive gratineret. Husk at have grydelapper på når du tager panden ud af ovnen – jeg taler af erfaring.

Samlet konklusion og vurdering af Greenpan stegepanden model “Barcelona”

Af alle pander jeg har ejet gennem årene, er denne stegepande uden tvivl “Bedst i test”. Jeg har som sagt købt vores stegepande og forskellige gryder fra Greenpan hos henholdsvis Kitchenone.dk og Coop.dk Shopping indenfor de sidste par år, som har langt det største udvalg af Greenpan stegepander og gryder i Danmark til meget konkurrencedygtige priser, hvor du også får fri fragt og mulighed for at optjene medlemsbonus.

Støt min hobby baregomad.dk, så jeg også fremover kan inspirere dig med madopskrifter og go’ mad til hverdag og fest uden forstyrrende annoncer. Hvis du køber noget via disse links, får jeg en lille provision, som er med til at finansiere driften af min madblog.

DET MED SMÅT
Jeg bliver ikke betalt af de producenter, som bliver nævnt i mine anmeldelser, og anmeldelserne er 100% uvildige. Mine holdninger og konklusioner er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produktet. På baregomad.dk er der bannerreklamer og affiliatelinks på flere af mine indlæg. Hvis du klikker på et af disse links eller køber noget i en given webshop, vil jeg modtage et mindre beløb eller kommision for din handling (den lille kommission afholdes af virksomheden). Det er ikke noget som koster dig ekstra, men det bidrager til at jeg kan holde baregomad.dk kørende rent driftsmæssigt, og at der i ny og næ kan blive råd til en kop kaffe, da jeg ikke modtager noget honorar for mine opskrifter og anmeldelser. Baregomad.dk er ren og skær hobby for mit vedkommende.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

20 kommentarer

Jens Peter 16. maj 2020 - 17:23

Jeg har også købt en greenpan og det er den bedste pande jeg har haft. Den kan lave en rigtig stegeskorpe.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 16. maj 2020 - 17:41

Hej Jens,
Tak for din kommentar – det er nemlig en fantastisk stegepande, og nu er jeg også gået i gang med at udskifte gryderne til GreenPan, som har samme diamantbelægning som panden og er fuldstændig non-stick.

Hilsen
Thomas

Besvar
Ole Pedersen 30. juli 2020 - 09:18

Hej
Jeg kan slet ikke genkende din begejstring for Greenpan. Dels “skyder bunden ryg” så den er højest midt på, hvilket betyder at fedtstof løber væk fra den varmeste del af panden. Rengøring kræver iblødsætning fordi man ikke må bruge grydesvamp på den, og alligevel sidde der en smule rester tilbage på panden man ikke kan få af. Panden er ret ny og den er blevet behandlet 100% efter forskrifterne. Vi har en gryde i samme mærke med samme elendige hvælvede bund. Vi skal snart have ny pande – igen!

Besvar
Thomas fra Barego'mad 30. juli 2020 - 09:36

Hej Ole,
Tak for din kommentar. Jeg kan ikke genkende de ting du nævner med panden, og er rigtig glad for GreenPan produkterne. Det er også af samme årsag at jeg vælger at lave en anmeldelse af dem på bloggen, da jeg er ret begejstret for pandens varmefordeling, stegeevne og ikke mindst meget nemme rengøring, som altid lige kan rengøres med en opvaskebørste og noget varmt vand. Du må godt anvende svamp i nylon, da belægningen også kan tåle metalredskaber. Der er jo garanti på produkterne og belægningen, så synes da du skal reklamere over produkterne, da de selvfølgelig skal fungere i dagligdagen. Kigger man på GreenPan anmeldelser på fx Coop.dk er folk også rigtig glade for panden og de øvrige produkter.

Hilsen
Thomas

Besvar
Anne-Mette 5. august 2020 - 13:02

Jeg har også for nyligt fået en GreenPan stegepande og er meget glad for den. Er dog også blevet opmærksom på, at bunden hvælver, men er usikker på hvor meget det betyder, hvælver bunden på din pande også, Thomas?

Besvar
Thomas fra Barego'mad 5. august 2020 - 13:25

Hej Anne-Mette,
Mange tak for din kommentar :-)
Kan godt forstå at du er glad for din Greenpan stegepande – jeg nyder min hver gang den er i brug. Bunden hvælver en smule, men vi taler få millimeter på min pande. Det hænger sammen med opbygningen af panden, og de lag bunden er konstrueret af. Jeg har endnu ikke oplevet en pande, hvor dette ikke sker. Jeg har aldrig set det som et problem, og den steger jævnt over stegefladen. Anvender du godt med fedtstof vil det fordele sig over hele stegefladen :-)

Venlig hilsen
Thomas

Besvar
Nancy 16. januar 2022 - 23:23

Mine Greenpan pander buler også på midten af bunden. Jeg fik at vide i Imerco at det gør de og det går væk når de tages i brug. Nu har jeg så haft mine i ca et år og de buler stadig. Det er ret irriterende da fedtstof løber ud til siderne.
Er der nogen der ved hvad der kan gøres ved det .
Jeg prøvede på at få dem byttet, men damen i Imerco ville ikke bytte da hun sagde at sådan skulle det være.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 16. januar 2022 - 23:31

Hej Nancy,
Mange tak for din besked og relevante spørgsmål. Det er normalt at panden hæver sig lidt på midten – det skyldes opbygningen af flere forskellige materialer i lag. Det forefindes i rigtig mange pander, og jeg ville også gerne være det foruden. Når det så er sagt, er jeg rigtig glad for min pande, og stegeresultatet bliver altid godt. Jeg bruger lige en smule mere fedtstof, som så dækker hele pandens areal, og derudover flytter jeg lidt rundt på det jeg steger, hvis det er nødvendigt. Har oplevet “problemet” med mange andre pander, men hvad jeg har fået forklaret er det helt naturligt.

Håber du kan bruge mit svar 😊

Venlig hilsen
Thomas

Besvar
Thomas fra Barego'mad 16. januar 2022 - 23:36

Hej igen,
Jeg har lige læst mig frem til, at hvis du benytter en stor pande på et lille blus – fx induktion, har panden en tendens til at hæve på midten. Dette kan afhjælpes ved at benytte det største blus på kogepladen, så opvarmningen sker jævnt over hele pandens overflade.

Hilsen
Thomas

Besvar
Karen 10. december 2020 - 23:39

Har greenpan-stegepanden godt af fuld knald på varmen helt fra starten? eller skal den helst varmes gradvist op, som andre stegepander har bedst af? Min pande (1 år) hvælver nemlig også lidt på midten, og det skyldes måske at jeg varmer den for hurtigt op?

Besvar
Thomas fra Barego'mad 11. december 2020 - 06:15

Hej Karen,
Jeg varmer altid min GreenPan pande op på fuld varme, og har ikke oplevet at bunden hvælver på midten. Jeg bruger induktionskogeplade, og tør ikke sige om det har nogen betydning for opvarmningen, men det er hidtil den bedste pande jeg har haft. Meget formstabil og fantastisk at stege på.

Hilsen
Thomas

Besvar
Tina 27. december 2020 - 19:34

Jeg har lige fået panden i julegave, og ville stege frikadeller 2. Juledag. Min er også højest midt på, dvs. alt fedtstoffet ligger i kanten af panden. Det synes jeg egentlig ikke er optimalt.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 27. december 2020 - 19:46

Hej Tina,
Tak for dit indspark. De fleste pander opbygget i lag vil altid være højere på midten, men i forhold til andre pander er det minimalt med GreenPan panden. Det er ikke noget jeg har set som et minus, da jeg synes forskellen er meget minimal. Panden steger meget ens over hele overfladen og stegeresultatet er i top. Husk at bruge rigeligt med fedtstof når du fx steger frikadeller og andet kød på panden – det gælder for stegning på alle slags stegepander.

Hilsen
Thomas

Besvar
Pia Jensen-Christiansen 17. februar 2021 - 10:58

Hej Jeg har en lille 20 cm green pan og den store 28 cm Al mad brænder på den lille og har gjort det fra starten. Den store kan jeg ikke få ren og den har sorte mærker på fladen. Begge pander er ikke engang et år – vi er alle i huset meget trætte af panderne og så snart DK åbner vil vi bestemt have nye, men ikke green pan – hva

Besvar
Thomas fra Barego'mad 17. februar 2021 - 11:55

Hej Pia,
Tak for dit indlæg.
Det er da træls at høre, at I ikke er tilfredse med jeres pander. Jeg oplever slet ikke de samme problemer, og der er aldrig noget der brænder på mine pander. Varmefordelingen er god og belægningen super. Jeg anvender plastikredskaber på mine pander, og efter 2 år er belægningen stort set som nye. Der er forskellige pander og prisgruppee indenfor GreenPan – er det de dyre pander til 5-600 kr. med diamantstøv i belægningen I har, eller de billigere med anden belægning?

Hilsen
Thomas

Besvar
Ole Bjørn Knudsen 2. april 2021 - 19:30

Med den konstruktion, panderne har, er det en naturlov, at de før eller siden vil hvælve. Varmen vil dog alligel fordele sig jævnt. Det kan imidlertid bruges aktivt til at separere overskydende olie og fedt fra en panderet, da det hurtige vil løbe ud til siderne end selve saucen og her kan opsamles. Jeg har selv et par Jamie Oliver by Tefal og de laver samme “nummer”. Det giver dog ingen problemer ved brug og belægningen er ganske stærk og modstandsdygtig.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 2. april 2021 - 20:42

Hej Ole,
Mange tak for dit indspark – jeg er meget enig i dine observationer, og det at panden hvælver har jeg heller ikke set komme negativt til udtryk i forhold til varmefordelingen. Det er og bliver en god pande, som vi her i huset er meget fortrolige med. Endnu en gang tak for dit gode indlæg.

God påske.

Hilsen
Thomas

Besvar
Nina Bolt 20. april 2021 - 19:45

Jeg har haft en Green Pan Barcelona 28 cm et par måneder. Maden hænger fast i belægningen, og der er kommet nogle matte pletter på midten af panden til trods for at jeg bruger træredskaber, vasker af i hånden og ellers gør som anbefalet. Jeg har aldrig oplevet sådan noget med en pande før.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 20. april 2021 - 22:18

Hej Nina,
Det er jeg da rigtig ked af at høre, og kan slet ikke genkende de ting du nævner. Min er et par år gammel nu, og den ser stort set ud som ny. Bruger plastikredskaber og vasker den af i hånden med lidt sulfo. Dens eminente belægning af diamantstøv sikrer lang levetid, og non-stick belægningen gør at maden ikke brænder fast. Jeg synes du skal kontakte forhandleren du har købt den hos – der er jo garanti på belægningen osv. Hvordan steger du – meget varme og lidt eller ingen fedtstof?

Hilsen
Thomas

Besvar
Nina Bolt 21. april 2021 - 08:28

Jeg steger i en pæn sjat olivenolie og starter med middelvarme for så at skrue lidt op. Men i løbet af ingen tid kan jeg skrabe hele menuen af panden og hælde over på en anden pande da det hele er brændt fast.
Hilsen
Nina

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner