Hvem har ikke lyst til at sætte tænderne i friskbagt brød eller pizza, som bare er knasende sprød og luftig, og som leder tankerne hen på et bageri eller pizzaria med træfyret stenovn. Sprød skorpe hver gang. På et bagestål (reklamelink) kan du lave mundvandsdrivende lækkert bagværk, som får den helt rigtige krumme og skorpe – uanset om den står på pizza, grovboller eller pitabrød.

Hvilket bagestål er bedst i test?
Men hvilket bagestål er bedst i test? Hånden på hjertet – der er ingen vindere eller tabere i denne test. Jeg sammenligner de fem mest solgte bage- og pizzastål i Danmark, hvoraf jeg selv har testet de to første gennem de sidste par år. Testen tager derfor udgangspunkt i egne erfaringer, produktspecifikationer, tredjeparter og anmeldelser af de enkelte bagestål, og derfor er der ingen garanti for, at et specifikt bagestål er “bedst-i-test” – det vil altid være en personlig vurdering og smagssag.
Prøv lige at se opskriften på: Pizzadej
Er et bagestål virkelig prisen værd?
Jeg har oplevet “wauw-effekten”. Du sidder måske lige nu, og overvejer købet af et bagestål – ikke mindst prisen, som sagtens kan ligge på 500-600 kroner eller mere. Er denne stålplade virkelig prisen værd? Det korte svar er ja. Du er ikke selv klar over det (det var jeg heller ikke), men du har manglet denne køkken-gadget i dit liv.
Udbuddet af bagestål er stort – meget stort. Og umiddelbart kan det virke ganske uoverskueligt. Gennem tiden har jeg efterhånden prøvet lidt af hvert for at opnå det perfekte bageresultat. Selvfølgelig afhænger successen ikke kun af bagestålet, men mindst lige så meget om dejen og forarbejdet i forhold til fx hævetider og meltyper. Når det er sagt, kan du virkelig lave lækkert bagværk med et bagestål i ovnen, og når du først har oplevet forskellen, bliver bagestålet fast inventar i ovnen.
Prøv lige at se opskriften på: Kanelkage
Har du helt styr på de mange forskellige meltyper?
Er speltmel sundere rent ernæringsmæssigt end almindelig hvede, og hvorfor er udmalingsgraden højere ved fuldkornsmel, og hvad har det af betydning for melet? Bliv klogere på de mange forskellige meltyper her.
Bagestålet for ægte bagenørder fra bagesten.dk kan købes her:
Foto: Bagesten.dk
Foto: Bagestaalet.dk
Bagestålet rå bagepower fra bagestålet.dk
Foto: shopping.coop.dk
Bagestål med pizzaplade fra Gastro de Luxe på shopping.coop.dk
Foto: Kitchenone.dk
Gourmetstål Light pizzastål
Foto: Kitchenone.dk
Gourmetstål Norrland pizzastål
DET MED SMÅT
Jeg bliver ikke betalt af de producenter/forhandlere, som bliver nævnt i mine anmeldelser, og anmeldelserne er 100% uvildige. Mine holdninger og konklusioner er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produktet. På baregomad.dk er der bannerreklamer og affiliatelinks på flere af mine indlæg. Hvis du klikker på et af disse links og køber noget i en given webshop, vil jeg modtage et mindre beløb eller kommission for din handling (den lille kommission afholdes af virksomheden). Det er ikke noget som koster dig ekstra, men det bidrager til at jeg kan holde baregomad.dk kørende rent driftsmæssigt, og at der i ny og næ kan blive råd til en kop kaffe, da jeg ikke modtager noget honorar for mine opskrifter, test og anmeldelser.