Forside » Viden om mad » Bagestål test

Bagestål test

Bagestål bedst i test

Her får du anmeldelser på de 5 bedste bagestål i test, hvor vi går i dybden med de forskellige bagestål, dimensioner, udførelse, kvalitet og pris.

Hvem har ikke lyst til at sætte tænderne i friskbagt brød eller pizza, som bare er knasende sprød og luftig, og som leder tankerne hen på et bageri eller pizzaria med træfyret stenovn.

Sprød skorpe hver gang. På et bagestål kan du lave lækkert bagværk, som får den helt rigtige krumme og skorpe - uanset om den står på pizza, grovboller eller pitabrød.

Hævekasse til pizzadej
På et bagestål kan du bage næsten alt hvad hjertet begærer indenfor bagværk. Lige fra luftige fødselsdagsboller, pitabrød, vaniljekranse til sprød napolitansk pizza. Den viste hævekasse på billedet kan du købe her hos FoodFreaks.dk (reklamelink).

Hvilket bagestål er bedst i test?

Men hvilket bagestål er bedst i test? Hånden på hjertet - der er ingen vindere eller tabere i denne test. Jeg sammenligner de fem mest solgte bage- og pizzastål i Danmark, hvoraf jeg selv har testet de to første gennem de sidste par år. Testen tager derfor udgangspunkt i egne erfaringer, produktspecifikationer, tredjeparter og anmeldelser af de enkelte bagestål, og derfor er der ingen garanti for, at et specifikt bagestål er "bedst-i-test" - det vil altid være en personlig vurdering og smagssag.

Prøv lige at se opskriften på: Pizzadej

Er et bagestål virkelig prisen værd?

Jeg har oplevet "wauw-effekten". Du sidder måske lige nu, og overvejer købet af et bagestål - ikke mindst prisen, som sagtens kan ligge på 500-600 kroner eller mere. Er denne stålplade virkelig prisen værd? Det korte svar er ja. Du er ikke selv klar over det (det var jeg heller ikke), men du har manglet denne køkken-gadget i dit liv.

Udbuddet af bagestål er stort - meget stort. Og umiddelbart kan det virke ganske uoverskueligt. Gennem tiden har jeg efterhånden prøvet lidt af hvert for at opnå det perfekte bageresultat. Selvfølgelig afhænger successen ikke kun af bagestålet, men mindst lige så meget om dejen og forarbejdet i forhold til fx hævetider og meltyper. Når det er sagt, kan du virkelig lave lækkert bagværk med et bagestål i ovnen, og når du først har oplevet forskellen, bliver bagestålet fast inventar i ovnen.

Prøv lige at se opskriften på: Kanelkage

Bagestålet for ægte bagenørder

Hvis du med jævne mellemrum bager eller laver fredagspizza i ovnen, vil bagestålet med garanti blive din nye bedste ven. Som sagt ligger mit bagestål nu fast i ovnen, og jeg har mange gange de seneste uger fortrudt, at jeg ikke for længst har haft et bagestål i mit arsenal af diverse køkken-remedier. Det virker bare, og jeg har endelig oplevet "wauw-effekten", som jeg forgæves har søgt efter i diverse pizzasten og bageplader.

Dette bagestål virker bare, og blev lanceret i 2012 - som det første i Danmark. Uundværlig for ægte bagenørder og udformet til at holde i rigtig mange år. Nu har jeg haft lejlighed til at teste bagestålet fra bagesten.dk i et par år, og jeg er meget imponeret over dette bagestål, som løfter alt bagværk i ovnen til nye højder – lige fra boller, toscakage og diverse madbrød til sprøde pizzaer. I modsætning til tidligere oplevelser med diverse bage- og pizzasten, har bagestålet ikke skuffet en eneste gang. Det har haft en positiv indvirkning på alt bagværk, og er nu fast inventar i ovnen.

Bagestålet fra bagesten.dk sælges separat eller som en del af "Den store bagepakke", som både indeholder bagestål, to kombispader, dejskærer og et 28-siders hæfte med opskrifter og vejledning til at bruge et bagestål korrekt. Bagestålet er udført i 6 mm. fødevaregodkendt stål, laserskåret og slebet på alle kanter, og passer ind i en almindelig ovn, hvor bagestålet placeres på bageristen. Kvaliteten og udførelsen er i top inklusiv 10 års garanti på bagestålet.

Thomas, Baregomad.dk

  Design og udførelse   Kvalitet   Pris   Håndtering   Medfølgende tilbehør  

Konklusion

Dette bagestål er det perfekte valg, hvis du elsker at bage og sætter pris på godt bagværk. Dette bagestål har jeg selv testet, og er helt klart min personlige favorit. Det er blandt de mest populære bagestål i Danmark, og leverer imponerende bageresultater. Bagestålet er 6 mm. tykt, og passer ind i en almindelig bageovn. Der ydes 10 års garanti på bagestålet, og det medfølgende tilbehør i "Den store bagepakke" gør dette bagestål ekstra interessant med sine to kombispader og dejskærer.

4.4

Bagestålet for ægte bagenørder fra bagesten.dk kan købes her:

Bagestål fra Bagesten.dk

Foto: Bagesten.dk

Se bagestål og priser her

Bagestålet rå bagepower

Bagestålet fra bagestålet.dk er et utrolig lækkert bagestål, som tåler sammenligning med bagestålet fra bagesten.dk. Det er produceret af svensk stål, men er et dansk udviklet produkt, som har mere end 1500 anmeldelser på deres hjemmeside. Her får du et bagestål, som med garanti vil levere sprødt og luftigt bagværk, og løfte dit brød til nye højder. Et bagestål som dette er stort set umuligt at ødelægge, og leder og optager varmen op til 18 gange bedre end en almindelig bagesten.

Bagestålet kan købes separat eller i en bagepakke, hvor du både får bagestål og kombispade, som er uundværlig når du skal placere dejen på det glohede stål. I modsætning til bagestålet fra bagesten.dk medfølger der ikke dejskærer og en ekstra kombispade, hvilket gør "Den store bagepakke" fra bagesten.dk endnu mere interessant, som udover to kombispader og en dejskærer også indeholder et 28-siders hæfte med opskrifter og vejledning i at betjene et bagestål. Bagestålet.dk bliver solgt i mere end 35 lande, og er i dag en af de største spillere på markedet indenfor bagestål.

Thomas, Baregomad.dk

  Design og udførelse   Kvalitet   Pris   Håndtering   Medfølgende tilbehør  

Konklusion

Dette bagestål er det perfekte valg, hvis du gemmer på en lille mesterbager, som med jævne mellemrum kaster dig ud i alverdens bagværk. Det er et af de mest populære bagestål i Danmark på højde med bagestålet fra Bagesten.dk, og leverer imponerende bageresultater - hver gang! Bagestålet er 6 mm. tykt, og passer ind i en almindelig ovn. Du kan købe bagestålet som en del af en kombipakke med medfølgende kombispade og opskrifter/vejledning.

4.4
Bagestål.dk

Foto: Bagestaalet.dk

Bagestålet rå bagepower fra bagestålet.dk

Se bagestål og pris her

Bagestål med pizzaplade fra Gastro de Luxe

Med bagestålet fra Gastro de Luxe får du et lækkert bejdset bagestål med en tykkelse på 6 mm. Det er laserskåret, sandblæst og efterfølgende "bagt" i en højtemperaturovn ved 430 grader i fire timer. Denne proces fjerner effektivt alle urenheder i stålets overflade, så det er rent og klar til brug. Der medfølger en kombispade i aluminium, som er uundværlig når bagværket skal ind og ud af ovnen. - en slags pizzaspade, som er et must når du anvender et bagestål.

Pizzapladen fra Gastro de Luxe er fremstillet i europæisk fødevaregodkendt stål, som samtidig kan vaskes op i hånden. Jeg vil dog ikke personligt anbefale dig at vaske dit bagestål som de foreskriver, da det er fremstillet af stål som kan ruste. Personligt tørrer jeg bare mit stål af med en fugtig klud med jævne mellemrum, og fjerner madrester med et stykke sandpapir eller med en glasskraber til komfur. Pizzapladen forhandles af flere forskellige forhandlere landet over, og kan blandt andet købes hos Coop.dk med medlemsrabat.

Thomas, Baregomad.dk

  Design og udførelse   Kvalitet   Pris   Håndtering   Medfølgende tilbehør  

Konklusion

Dette bagestål er det perfekte valg, hvis du sætter pris på godt bagværk, og ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Dette bagestål fra Gastro de Luxe placerer sig helt klart i top-3 blandt de bedste bagestål på markedet. Prisen er ganske fornuftig i forhold til kvaliteten, hvor dette mørkbejdsede bagestål i europæisk fødevarekvalitet sælges inklusiv en pizzaplade. Tykkelsen på 6 mm. er rigelig til at lave en god afbagning.

4.4
Bagestål med pizzaplade fra Gastro de Luxe

Foto: shopping.coop.dk

Bagestål med pizzaplade fra Gastro de Luxe på shopping.coop.dk

Se bagestål og priser her

Gourmetstål Light pizzastål

Den svenske virksomhed Gourmetstål står bag dette pizzastål, som har skabt lidt af en revolution inden for madlavning. Dette pizzastål er deres "light-udgave" med en tykkelse på 6 mm. og en kampvægt på 5,5 kg. Stålet fungerer præcis som en pizzasten, men i modsætning til en traditionel pizzasten er pizzastålet fremstillet i varmevalset stål. Tykkelsen på de 6 mm. er identisk med de øvrige bagestål fra Bagesten.dk, Bagestålet.dk og Coop.dk, hvilket er rigeligt til en perfekt afbagning med sprød skorpe og bund - uanset om den står på boller, pitabrød eller hjemmelavet pizza.

Pizzastålet er skræddersyet til pizzaer, men kan selvfølgelig også anvendes til andet bagværk. Stålet tåler store temperaturforskelle, og er bygget til at holde i mange år. Der ydes 20 års funktionsgaranti på pizzastålet, og der medfølger opskriftshæfte, plejeinstruktioner og opbevaringskasse. Pizzastålet passer til de fleste standardovne, men lav selv en opmåling før du trykker på køb-knappen.

Thomas, Baregomad.dk

  Design og udførelse   Kvalitet   Pris   Håndtering   Medfølgende tilbehør  

Konklusion

Dette pizzastål er det perfekte valg, hvis du med jævne mellemrum laver hjemmelavede pizzaer og andet bagværk, og i forvejen ligger inde med dejskærer og kombispade(r). Kvaliteten er tilfredsstillende, og der ydes som sagt 20 års funktionsgaranti på stålet. Personligt er jeg ikke så vild med de skrå hjørner på pizzastålet, men det er jo en smagssag.

3.5

Foto: Kitchenone.dk

Gourmetstål Light pizzastål

Se bagestål og priser her

Gourmetstål Norrland pizzastål

Norrland-pizzastålet fra Gourmetstål er deres ultimative premium-model. Og lidt af en tung sag. Det vejer hele 9 kg. og har en tykkelse på 10 mm. Det er blandt de tykkeste pizza- og bagestål på markedet, men giver disse ekstra millimeter virkelig et bedre bageresultat? Jeg vil som udgangspunkt sige nej med baggrund i mine egne erfaringer med de forskellige bagestål. Et bagestål på 6 mm. er rigeligt, hvis det bliver varmet godt igennem inden brug. Når det er sagt har de ekstra millimeter selvfølgelig en positiv indflydelse på varmefordelingen og afbagningen.

Norrland-pizzastålet er produceret hos vores svenske naboer i robust varmevalset stål, og har en helt særlig overflade, som er skabt ved hjælp af sprægning. Denne sprængning skaber en masse ujævnheder i stålet, som sikrer optimal lufttilstrømning til pizzaen. Den ru overflade i stålet skaber en større kontaktflade, hvilket øger effekten i ovnen. Med andre ord er dette bagestål som skabt til at lave pizzaer på grund af dets unikke varmefordeling, men selvfølgelig kan det også anvendes til andet bagværk. Norrland-pizzastålet erstatter den klassiske pizzasten i sten, og sælges med hele 20 års funktionsgaranti. Med andre ord er det en unik pizzasten af stål, som kan klare mosten under selv de mest krævende situationer. Pizzastålet leveres inklusiv opskriftshæfte, plejeinstruktioner og opbevaringskasse.

Thomas, Baregomad.dk

  Design og udførelse   Kvalitet   Pris   Håndtering   Medfølgende tilbehør  

Konklusion

Dette pizzastål er et godt valg, hvis du med jævne mellemrum laver hjemmelavede pizzaer og andet bagværk, og i forvejen ligger inde med dejskærer og kombispade(r). Tykkelsen på de 10 mm. leverer høj effekt under afbagningen, og kvaliteten er ganske tilfredsstillende. Der ydes som sagt 20 års funktionsgaranti på stålet. Personligt er jeg ikke så vild med de skrå hjørner på pizzastålet, men det er jo en smagssag.

3.7
Gourmetstål Norrland pizzastål

Foto: Kitchenone.dk

Gourmetstål Norrland pizzastål

Se bagestål og priser her

DET MED SMÅT
Jeg bliver ikke betalt af de producenter/forhandlere, som bliver nævnt i mine anmeldelser, og anmeldelserne er 100% uvildige. Mine holdninger og konklusioner er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produktet. På baregomad.dk er der bannerreklamer og affiliatelinks på flere af mine indlæg. Hvis du klikker på et af disse links og køber noget i en given webshop, vil jeg modtage et mindre beløb eller kommission for din handling (den lille kommission afholdes af virksomheden). Det er ikke noget som koster dig ekstra, men det bidrager til at jeg kan holde baregomad.dk kørende rent driftsmæssigt, og at der i ny og næ kan blive råd til en kop kaffe, da jeg ikke modtager noget honorar for mine opskrifter, test og anmeldelser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *