Bag de mest velsmagende fødselsdagsboller med denne nemme opskrift. Bløde og svampede, med en gylden skorpe - et hit til enhver fødselsdag.
Der hører sig fødselsdagsboller til en rigtig fødselsdag. Hjemmebagte fødselsdagsboller bagt på ægte smør og mælk.
Ikke noget med boller uden mel, eller med masser af gulerødder, kerner og frø. Næh nej, her skal der rigtige boller på bordet, for man har jo kun fødselsdag en gang om året.
Skønne, nybagte boller - direkte fra ovnen i selskab med varm kakao og flødeskum.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nemme fødselsdagsboller
Denne opskrift på fødselsdagsboller er:
- Den bedste opskrift på bløde svampede fødselsdagsboller bagt på smør
- De perfekte boller til fødselsdage og eftermiddagskaffen
- Med sprød gylden skorpe og luftig krumme
- Nem og lige til at gå til
- Fryseegnet i minimum tre måneder
Rigtige boller bagt på smør
Se det er rigtige fødselsdagsboller og en rigtig fødselsdag. Jeg fik disse skønne boller første gang hos et vennepar, hvor konen i huset havde bagt disse boller på en ganske almindelig søndag, hvor vi var inviteret over til kaffe.
Allerede da vi kom ind ad hoveddøren, mødte der os en fortryllende duft af hjemmebag. Opskriften på disse boller havde konen for år tilbage fået af sin svigerinde. En opskrift på de mest fantastiske fødselsdagsboller, som alle gæster roser til skyerne.
Denne søndag lykkedes det mig at få opskriften listet fra hende. En simpel opskrift, som siden da har været fast bagværk til alle fødselsdage i hjemmet. Og som har vakt stor glæde og begejstring hos alle. God bagelyst.
Hej.
Jeg vil gerne komme med et lille tip til, hvordan man "pensler" sine boller med feks mælk:
Kom mælken i en lille sprayflaske og spray den på. Så trykker man ikke dejen og de bliver fine runde.
Duer ikke til ægge strygelse, da det er for tykt til at komme ud af flasken.
Hej Jette,
Det er da et super godt indspark, som jeg endnu ikke selv har prøvet, men kan godt se det smarte i at sprøjte mælken på fremfor at pensle og trykke i dejen.
Det tip er værd at huske - mange tak 😊 Dejligt med ny inspiration.
Hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger denne opskrift på boller. Kom også gerne med din vurdering.
Hej Thomas, sikke en fin hjemmeside du har, og gode tips med links når man læser undervejs! (Fx. den med tørgær, det vil jeg forsøge noget mere snart!)
De ovenstående fødselsdagsboller vil jeg prøve at lave, men jeg vil forsøge at fryse dem ned mens det er rå dej. Så hvis jeg har forstået det korrekt, så springer jeg punkt 5 og 8 over?
Dernæst formes bollerne direkte efter æltningen på 10 min., og så direkte i fryseren (først på et skærebræt og dernæst i pose, så de er frossen, men adskilt)?
Når jeg så skal bage dem:
1) 10 grader temp. mindre end opskriften siger?
2) Hvornår skal de pensles?
3) Skal de tø lidt op først?
4) Hvis jeg ønsker at udskifte lidt af hvedemelet til grahamsmel, lyder 200 g da passende?
Tak på forhånd,
Venlig hilsen Trine