Fødselsdagsboller

af Baregomad.dk
Fødselsdagsboller
0 kommentar
3

Der hører sig fødselsdagsboller til en rigtig fødselsdag. Hjemmebagte fødselsdagsboller bagt på ægte smør og mælk. Ikke noget med boller uden mel, eller med masser af gulerødder, kerner og frø. Næh nej, her skal der rigtige boller på bordet, for man har jo kun fødselsdag en gang om året. Skønne, nybagte boller – direkte fra ovnen i selskab med varm kakao og flødeskum.

LÆS OGSÅ: Brunsviger

Rigtige fødselsdagsboller bagt med smør

Se det er rigtige fødselsdagsboller og en rigtig fødselsdag. Jeg fik disse skønne boller første gang hos et vennepar, hvor konen i huset havde bagt disse boller på en ganske almindelig søndag, hvor vi var inviteret over til kaffe.

Allerede da vi kom ind ad hoveddøren, mødte der os en fortryllende duft af hjemmebag. Opskriften på disse boller havde konen for år tilbage fået af sin svigerinde. En opskrift på de mest fantastiske fødselsdagsboller, som alle gæster roser til skyerne.

Denne søndag lykkedes det mig at få opskriften listet fra hende. En simpel opskrift, som siden da har været fast bagværk til alle fødselsdage i hjemmet.

Og som har vakt stor glæde og begejstring hos alle.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste brownie

Er du også på jagt efter det perfekte bageresultat?

Er du en ægte bagenørd, eller har du ønsker om at give deltagerne i Bagedysten kamp til stregen, så er en bagesten af stål et must-have i dit køkken. Forestil dig en gloende hed stålplade, som pumper varmen op i bunden af dit bagværk i det sekund det lander i ovnen. Resultatet er intet indre end fantastisk – langt bedre hævning og knasende sprød skorpe takket være op til 18 gange mere varme.

Jeg bruger personligt den fantastiske bageplade fra bagesten.dk, når vi både laver fredagspizzaer, gærdej og kager som ikke skal i springform. Og det bedste af det hele er, at jeg også kan anvende bagepladen på vores gasgrill i sommerhalvåret, når der skal bages pizzaer og madbrød. Det er mundvandsdrivende bagværk hvis du spørger mig.

Læs min store test af bagestålet, som jeg har haft mulighed for at teste i nogle uger.

LÆS OGSÅ: Gammeldags æblekage

Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Der hører sig fødselsdagsboller til en rigtig fødselsdag. Hjemmebagte fødselsdagsboller bagt på ægte smør og mælk. Ikke noget med boller uden mel,… Bagværk Fødselsdagsboller European Print opskrift
Antal personer: 24 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 250 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 4.7/5
( 11 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1200 gr. hvedemel
  • 7 dl. mælk
  • 1½ tsk. salt
  • 150 gr. rørsukker
  • 150 gr. smør
  • 2 pk. gær (100 gr.)

Sådan gør du

  1. Opvarm mælken til ca. 37° grader.
  2. Fordel gæren ned i en skål og tilsæt mælken.
  3. Rør godt rundt med en grydeske, så gæren bliver helt opløst.
  4. Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Jeg plejer at ælte dejen i ca. 10 minutter på min køkkenmaskine. Dejen skal være lind og blød og kun lige akkurat slippe din finger, når du stikker den i dejen.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i en times tid. Efter endt hævning skal du nu forme bollerne. Enten kan tage dejen ud på bordet og skære den i 20-24 dele, eller også blot tage en klump af gangen og forme den til fine runde boller.
  6. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  7. Sæt nu bagepladerne med bollerne til efterhævning i ca. 30 minutter.
  8. Pensl herefter bollerne med et sammenpisket æg eller mælk.
  9. Efter endt hævning skal fødselsdagsbollerne bages i ca. 10 minutter. Hold øje med bollerne i ovnen - de skal være fine gyldne og bunden skal lyde hul, når man banker på den.
  10. Verdens bedste fødselsdagsboller er nu klar til servering.

Det smarte trick

Et lille trick - ta' en lille glasskål og hæld lidt smagsneutral olie i - fx rapsolie. Fordel lidt af olien på dine hænder og form nu bollerne. Dette lille trick gør, at du kan lave dejen rigtig smidig og stadig lidt klæbrig, og samtidig forme bollerne uden de klistrer sig fast på fingrene. 

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

Fødselsdagsboller

0 kommentar
3

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.