Baregomad.dk » Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Pølsebrød

Pølsebrød

Pølsebrød

Der er nu ikke noget som en hjemmelavet hotdog engang imellem, hvis jeg selv skal sige det. Dejlig befriende og ukompliceret aftensmad. Det behøver ikke altid være kogekunst på et højere plan, da mindre også kan gøre det. Ikke mindst hvis råvarerne er i orden. Man skal hverken gå på kompromis med sin pølse eller sit pølsebrød. Pølsebrødet eller hotdogbrødet skal være hjemmebagt, og pølsen skal bestå af mere kød og mindre fedt. Så har du opskriften på den perfekte hotdog.

Prøv lige at se opskriften på: Agurkesalat

Denne opskrift på pølsebrød er:

  • Rigtig luftig og svampet
  • Luksusudgaven bagt på smør, sukker og kardemomme
  • Det perfekte hotdogbrød, som slår de færdigkøbte pølsebrød med længder
  • Bagt med hvedemel og en smule fuldkornsmel
  • Fastfood der stiller enhver sult
  • Fryseegnet

Prøv lige at se opskriften på: Pizzadej

Pølsebrød
Pølsebrød bages på hvedemel, men i denne opskrift har jeg tilsat lidt fuldkornshvedemel til dejen, som både er godt for fordøjelsen, og som gør hotdogbrødene lidt mere rustikke. Du kan også prøve at erstatte fuldkornshvedemelet med lidt grahamsmel.

Prøv lige at se opskriften på: Syltede rødløg

Luftige og svampede pølsebrød

Luftige og svampede pølsebrød skal der til, hvis din hotdog skal sidde lige i skabet. Har du først smagt disse pølsebrød, går du aldrig tilbage til de købte pølsebrød. Hjemmebagte pølsebrød er nemme at fremstille, og er desuden fryseegnede, så du altid lige kan tage en portion op af fryseren. Pølsebrød eller hotdogbrød stammer oprindeligt fra USA, hvor dette aflange pølsebrød serveres med et snit i midten til en kogt eller ristet pølse. Det man i folkemunde kalder for en hotdog.

Det perfekte tilbehør til hjemmelavede hotdogs:

Sådan bager du det perfekte pølsebrød

Man er ofte tilbøjelig til at putte mere mel i dejen, hvis den klistrer til fingrene, men det gør blot brødet mere tørt og mindre svampet. Derfor skal du ikke hælde mere mel i dejen end opskriften foreskriver, da du sagtens kan forme dejen til fine pølsebrød uden klistret dej på fingrene. Tricket består i at smøre fingrene ind i lidt fedtstof inden du stikker fingrene i dejen. Hæld derfor lidt fedtstof op i en lille skål, og smør så fingrene undervejs - det gør det at forme dejen til aflange pølsebrød til en ren leg.

Prøv lige at se opskriften på: Fødselsdagsboller

Når du har formet pølsebrødene, skal de efterhæve i 30 minutter. Det bedste resultat opnår du ved at sætte en skål eller fad med kogende vand nederst i din kolde ovn, og så stille bagepladerne med de ubagte pølsebrød ind i ovnen og lade dem efterhæve. Dampen i det lille ovnrum medvirker til, at dejen bliver ekstra luftig og lækker når de bages.

God bagelyst.

Pølsebrød

Pølsebrød

Antal personer: 20-22 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 110 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.1/5
( 9 bedømmelser )

Ingredienser:

Pensling:

  • 1 æg
  • Sesamfrø

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Lun mælken til det er fingervarmt (ca. 37° grader).
  2. Rør gær, sukker, kardemomme og salt ud i den lune mælk i en stor røreskål.
  3. Tilsæt herefter halvdelen af melet, og ælt dejen godt igennem.
  4. Rør æggene og smeltet smør i dejen, og vend herefter resten af melet ned i røreskålen.
  5. Ælt dejen godt igennem indtil den har en smidig konsistens, hvor dejen lige akkurat slipper fingerspidsen.
  6. Stil dejen til hævning i skålen et lunt sted i 30 minutter.
  7. Form nu dejen til 18 aflange pølsebrød (hæld evt. lidt olie på din bordplade og fingre, hvis det har tendens til at klistre). Størrelsen på pølsebrødene bestemmer du selv alt efter pølsens størrelse.
  8. Lad pølsebrødene efterhæve i 30 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir, eller blot på bagepapir hvis du har et bagestål.
  9. Pensle pølsebrødene med et sammenpisket æg, og drys evt. med lidt sesamfrø .
  10. Opvarm ovnen til 200° grader varmluft, og bag dem i ca. 10-12 minutter eller til de er fine lysebrune.
  11. Server de nybagte pølsebrød sammen med pølser og andet tilbehør til hotdogs som fx syltede rødløg.
  12. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Skal du ikke bruge dine pølsehorn lige med det samme, kan du tage dem ud af ovnen lige inden de er helt færdigbagte, og så fryse dem ned i op til tre måneder. Når de er optøede skal de blot opvarmes i ovnen ved 200° grader varmluft i et par minutter På denne måde undgår du at pølsebrødene bliver tørre og kedelige.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Pølsebrød
Pølsebrød

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.