Her får du den bedste opskrift på brusebadsboller, som er koldhævede morgenboller med surdej. Færdigbagte fra køl til ovn på 25 minutter.
Brusebadsboller. Morgenboller. Kært barn har mange navne, men i bund og grund er opskriften på disse brusebadsboller lækre morgenboller skræddersyet til morgenhygge i weekenderne.
Og imens bollerne er i ovnen, kan du nå at tage et brusebad og nyde duften af friskbagt morgenbrød når du træder ud af brusebadet.
De skal blot lige køle af i fem minutter på en rist, inden du kan servere friskbagt morgenbrød for hele familien, som med statsgaranti vil blive spist med stor fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på brusebadsboller
- Lækre lynhurtige koldhævede brusebadsboller
- Velegnet til morgenbordet i weekenderne, hvor du på under en halv time kan servere friskbagt morgenbrød
- Nem og enkel bageopskrift på morgenboller med surdej (kan også bages med ca. 10 gr. frisk gær istedet for surdej)
- Fryseegnet
- Et hit som både morgenbrød, sandwichbrød og madbrød
- Svampede og lækre med en sprød skorpe
Nemme og lækre boller til morgenbordet
Opskriften på disse brusebadsboller er lige til at gå til, og kræver ikke det store kørekort i bagning.
De er ganske enkle at tilberede, og det bedste af det hele er, at de ikke kræver mange minutters indsats i køkkenet.
Du skal lave dejen aftenen forinden de skal bages, og så skal dejen ellers stille og roligt hæve i køleskabet i en skål med låg.
Koldhævede brusebadsboller
Koldhævning frembringer mange flere smagsnuancer i brødet, og samtidig giver det brødet en bedre struktur og længere holdbarhed. Og så kan det holde sig på køl i minimum et par dage.
Det vil sige du kan lave en dobbeltportion fx fredag aften, og så forkæle familien med friskbagte brusebadsboller både lørdag og søndag.
Ingen fordeje. Ingen lange ælteprocesser. Ingen indviklede hæveprocesser. Kun friskbagt morgenbrød med sprød skorpe og en lækker blød krumme.
Vågn op til duften af friskbagte boller
Personligt synes jeg det er en stor tilfredsstillelse, når jeg et par gange om måneden forkæler familien med friskbagt morgenbrød.
Det er hurtigere at lave disse brusebadsboller, end det er at drøne til bageren lørdag og søndag morgen.
Jeg bager ofte en dobbeltportion af disse brusebadsboller, og fryser halvdelen ned, så jeg altid kan servere hjemmebagte morgenboller hurtigere end du kan nå at stave dig gennem "Speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode".
Det bliver de absolut ikke ringere af, og skal blot lunes i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 4-5 minutter når de er optøet.
Smagen sidder i farven og melet
Disse brusebadsboller skal bages ved høj varme, da det giver det bedste resultat. Bollerne skal have en sprød skorpe, og farven skal være fin lysebrun eller gylden, for smagen sidder i farven.
Vil du have et ekstra godt bageresultat, skal du sætte en skål med kogende vand ind i bunden af ovnen, da det giver en mere sprød og blank skorpe.
Og så skal du fremfor alt bruge noget godt mel. Økologisk af slagsen og selvfølgelig malet på stenkværn, hvor kimen bevares og giver den karakteristiske gylden gule farve i melet.
Til disse brusebadsboller har jeg anvendt både ølandshvede, fuldkornsmel og hvedemel, som sammen med surdejen og bagning med damp og høj varme giver en fantastisk brødsmag.
Prøv dig frem med forskellige meltyper, og oplev forskellen på henholdsvis industrielt- og stenkværnet mel.
Tak fordi du bruger opskriften på brusebadsboller. Kom gerne med din vurdering af bollerne.