Rør godt rundt med en grydeske, så gæren bliver helt opløst.
Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser og ælt det hele godt sammen. Jeg plejer at ælte dejen i ca. 10 minutter på min køkkenmaskine. Dejen skal være lind og blød og kun lige akkurat slippe din finger, når du stikker den i dejen.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i en times tid.
Efter endt hævning skal du nu forme bollerne. Enten kan tage dejen ud på bordet og skære den i 20-24 dele, eller også blot tage en klump af gangen og forme den til fine runde boller.
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Sæt nu bagepladerne med bollerne til efterhævning i ca. 30 minutter.
Pensl herefter bollerne med et sammenpisket æg eller mælk.
Efter endt hævning skal fødselsdagsbollerne bages i ca. 10 minutter. Hold øje med bollerne i ovnen - de skal være fine gyldne og bunden skal lyde hul, når man banker på den.
Bemærkninger
Verdens bedste fødselsdagsboller er nu klar til servering.Fødselsdagsbollerne er fryseegnet, og kan holde sig på frost i op til tre måneder.Du kan evt. udskifte lidt af hvedemelet med andre grove meltyper som fx grahamsmel, ølandshvede eller fuldkorns hvedemel.
Næringsindhold
Næringsindhold
Fødselsdagsboller
Mængde pr. portion
Calories
273
% Daglig værdi*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
4
g
25
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
17
mg
6
%
Sodium
199
mg
9
%
Potassium
124
mg
4
%
Carbohydrates
47
g
16
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
203
IU
4
%
Vitamin C
0.004
mg
0
%
Calcium
46
mg
5
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.