Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager og mørdej
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager og mørdej
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
FødevarerMadviden og tips

Kan man fryse fløde?

af Thomas fra Barego'mad 9. februar 2021
Kan man fryse fløde
0 kommentar
2
FacebookPinterestEmail

Det korte svar er ja. Du kan sagtens fryse piskefløde ned i op til tre måneder, og gemme en overskydende rest eller storindkøb af billig fløde til senere brug. Jeg står altid med alt for meget piskefløde imellem jul og nytår, hvor jeg har købt fløde ind i rå mængder til rene foræringspriser. Det drejer sig ofte om flere liter fløde, som jeg så fryser ned til senere brug. Det er mad- og ressourcespild at hælde fløde ud i vasken, da det sagtens kan gøre gavn på et senere tidspunkt.

Frys fløden ned til senere brug

Du må aldrig mere smide overskydende fløde ud. Fløde kan sagtens fryses ned, og egner sig bedst til brug i madlavning efter frysning. Det vil kort og godt sige alle opskrifter, hvor piskefløde normalt indgår som fx i mørbradgryde, mørbrad a la creme, mørbrad i fad og meget andet. Piskefløde kan godt skille, når det bliver frosset ned, men du kan stadigvæk piske flødeskum og anvende det i fx hjemmelavet is (det kan sommetider blive lidt grynet i konsistensen), men det har ikke nogen indflydelse på det færdige resultat, som hverken kan ses eller smages i isen.

Hvilken olie er bedst at bage med?
Er rapsolie god i brød og kager, eller skal du kun anvende rapsolie til stegning? Og hvad med solsikkeolie og olivenolie? Kan man som udgangspunkt anvende alle plantebaserede olier i kager og brød? Læs mere her.

Opbevaring af piskefløde på frost

Piskefløde og andre mælkeprodukter tager nemt smag fra de øvrige fødevarer i fryseren, og derfor er det vigtigt, at du benytter en frysepose eller anden lufttæt opbevaringsboks. Jeg køber altid en halv liter fløde af gangen, men selv i en seriøs mormorsovs er en halv liter piskefløde lige i overkanten – med mindre der skal laves flødesovs til den helt store guldmedalje. Derfor fryser jeg altid fløde ned i isterningeposer, da jeg så altid lige kan spæde sovsen eller gryderetten op ved hjælp af frosne flødeterninger (og lidt gastrik, så sidder sovsen lige i skabet rent smagsmæssigt). Det er nemt og bekvemt, og du kan dosere mængden meget præcis, når du først har et overblik over hvor mange terninger der bliver ud af fx en halv liter fløde, eller kender vægten på en flødeterning.

Fryseegnet emballage:

  1. Fryseposer
  2. Isterningeposer
  3. Isterningebakker isoleret i en lufttæt pose

Har du styr på de forskellige måleenheder for ingredienser?
Du har garanteret søgt en gang eller to efter madopskrifter på nettet, hvor du er stødt på forskellige begreber for måleenheder og forkortelser som fx cups, ounces og sticks. I USA anvender man betegnelsen “cup” for både tørre og våde ingredienser, hvor vi i Danmark anvender det gængse decilitermål som rummål. Så hvor meget er det lige en cup sukker svarer til i gram og hvor meget svarer to sticks smør til i gram? Læs mere om de forskellige måleenheder her.

Sådan fryser du flødeskum

Hvis fløden skal anvendes i en gryderet eller indgå i en syndig mormorsovs, kan du bare fryse fløden ned i en isterninge- eller frysepose. Skal du derimod bruge rigtig flødeskum, vil jeg anbefale dig at piske fløden til en let og luftig flødeskum inden du fryser den ned, da det er med til at forebygge dannelsen af iskrystaller i fløden. Tø flødeskummet op i køleskabet, og pisk det let igennem inden det skal anvendes i fx bagværk eller i en kop varm kakao. Flødeskum kan også sagtens anvendes i sovse og gryderetter, så det er lidt et temperamentsspørgsmål hvilken metode du foretrækker. Og husk altid at skrive dato på din fløde inden du fryser den ned.

Har du smagt min Daim islagkage?
Du kan godt kombinere optøet flødeskum med friskpisket flødeskum til hjemmelavet is. Optøet flødeskum kan godt være lidt grynet i konsistensen, men bliver det blandet sammen med friskpisket flødeskum, bliver resultatet en vellykket cremet flødeis med en perfekt konsistens. Se hvordan du laver Daim islagkage her.

0 kommentar
2
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Bageenzymer

Meltyper

Hvad er forskellen på frisk gær og tørgær?

Sådan bager du med tørgær

Hvilken olie er bedst at bage med

Omregn måleenheder for ingredienser

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Hydration i brød

Opnå det perfekte bageresultat med et bagestål

Frysning af brød og kager

forrige indlæg
Mørbradgryde i cremet peanutbuttersovs
næste indlæg
Norske skoleboller

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

  • 2

    Svampet chokoladekage

  • 3

    Søren Ryge kringle med marcipanremonce

  • 4

    Mørbrad i fad

  • 5

    Maskeret blomkål

  • 6

    Spidskålssalat

Seneste indlæg

  • Rødbedetzatziki

  • Spinatroulade med laks

  • Karamelliserede nødder

  • Svinemørbrad i Riesling-drøm

  • Melanzana alla parmigiana

  • Napoleonshatte

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

Ⓒ2021 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Others

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

CookieVarighedBeskrivelse
cookielawinfo-checkbox-other1 yearNo description

Gem & Acceptér