Mørbradgryde

af Baregomad.dk
Mørbradgryde
0 kommentar
0

Mørbradgryde er en klassisk dansk gryderet, som smager fantastisk og falder i god jord hos de fleste – til trods for at den har noget 60’er- og 70’er nostalgi over sig.

Denne mørbradgryde er blevet omfortolket en smule og har hentet lidt inspiration fra LCHF princippet. Masser af lækkert kød og fløde og så få kulhydrater som muligt. Med en gang blomkålsris som tilbehør og evt. lidt revet gulerod, er en mørbradgryde en meget velsmagende og forholdsvis sund ret uden ret mange kulhydrater.

Mørbradgryde

Mørbradgryde

Mørbradgryde er en klassisk dansk gryderet, som smager fantastisk og falder i god jord hos de fleste – til trods for at… Hovedretter Mørbradgryde European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 1 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 pk. bacontern á 200 gr.
  • 1 stort løg
  • 1 pk. cocktailpølser á 200 gr.
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. tørret chili
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 spsk. mandelmel eller sesammel
  • 2 store spsk. tomatpuré
  • 4-5 dl. madlavningsfløde
  • 4 dl. grøntsagsbouillon
  • Salt og peber

Sådan gør du

Pakken med bacontern hældes ned i den opvarmede gryde, som stille og roligt står og steger, imens du piller og hakker løget i tern.

Når du er færdig med løgene, tilsættes de baconternene i gryden og steger med en 2-3 min., så løgene bliver blanke. Herefter tager du både bacontern og løg op af gryden og hælder det ned i en dyb tallerken. Den afpudsede svinemørbrad skæres ud i store tern á 3 x 3 cm. og brunes ved høj varme i det resterende fedtstof i gryden.

Imens mørbradstykkerne brunes, blander du krydderier, tomatpuré og bouillonen sammen med melet, som tilsættes ned i gryden, når kødet er blevet brunet. Ingredienserne røres godt rundt og bringes op til kogepunktet, hvorefter fløden og cocktailpølser tilsættes. Retten simrer nu i 10-15 min., hvorefter den er klar til servering.

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.