Bønnesalat med bacon
2 kommentarer
2

Der findes mange skønne salater, som man kan tilberede, alt efter hvilket måltid man kaster sig  ud i.
Bønnesalat med bacon er salaternes universalnøgle.
En grøn schweizerkniv med utallige anvendelsesmuligheder.
Bønnesalat med bacon er en fantastisk skøn salat, som både mætter og byder på et sandt overflødighedshorn af smagsnuancer takket være det sprødristede bacon og parmesanosten, som leverer den femte grundsmag til salaten.
Umami betegnes som den femte grundsmag udover salt, surt, sødt og bittert, og forbindes ofte med “velsmag”.
Umami smager rigtig godt, og er med til at booste de mange andre smagsretninger i salaten.

En nem og overkommelig salat

Bønnesalat med bacon er en rigtig nem og overkommelig salat, som både kan bruges til en picnic tur i det grønne, eller som skønt tilbehør til en grillet bøf, kyllingebryst eller noget helt tredje.

Bønnesalat med bacon

Sidder lige i skabet

Denne opskrift er med tiden blevet tilpasset og fintunet, så den sidder lige i skabet efter min mening.
Kast dig ud i bønnesalat med bacon og få en salat, som helt sikkert vil falde i god jord hos din familie og gæster.
Det er en salattype, som langt de fleste elsker – gad vide om det skyldes den sprødristede bacon og den friskrevne parmesan ..?

Kamp om resterne dagen derpå

Bønnesalaten kan du sagtens tilberede i forvejen, så du blot skal blande de forskellige ingredienser lige inden servering. Bliver bønnesalaten ikke spist op samme dag, er der kamp om resterne dagen derpå.
Tro mig – jeg taler af erfaring.
Og jeg forstår godt hvorfor.

God fornøjelse!

Bønnesalat med bacon

Bønnesalat med bacon

Der findes mange skønne salater, som man kan tilberede, alt efter hvilket måltid man kaster sig  ud i.Bønnesalat med bacon er salaternes universalnøgle.En… Salater og tilbehør Bønnesalat med bacon European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 170 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 4.3/5
( 23 bedømmelser )

Ingredienser

Bønnesalat med bacon

  • 1-1½ pose frosne eller friske grønne bønner (700-1000 gr.)
  • 1 stort rødløg
  • Ca. 100 gr. mandler
  • ½ parmesanost - ca. 100 gr.
  • 2 pk. bacontern
  • (evt. halve cherrytomater)
  • (evt. lidt friskhakket purløg)

Dressing

  • 2 spsk. god olivenolie
  • 4 spsk. hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Bønnesalat med bacon

Et par ltr. vand bringes i kog i en gryde og saltes let. Når vandet koger, tilsættes de grønne bønner, som koger videre i 2-3 min. Det er vigtigt, at bønnerne ikke får for meget, da de stadigvæk skal have bid og være faste i strukturen. Mandlerne hakkes groft og rødløget pilles og skæres i fine tern. Den friske parmesanost rives groft på et rivejern. Når bønnerne er færdigkogte, hældes de i en si og køles ned under vandhanen. Lad dem dryppe godt af, inden de hældes ned i en stor skål. Herefter tilsættes de hakkede mandler, rødløget og det grofthakkede parmesan og det hele røres forsigtigt rundt.

Dressing

Olivenolie, hvidvinseddike og de to pressede fed hvidløg røres godt rundt i en skål, hvorefter dressingen smages til med salt og friskkværnet peber. Herefter fordeles dressingen ned i bønnesalaten og der røres forsigtigt rundt. Den fantastiske bønnesalat med bacon er nu klar til servering.

Yderligere kommentarer

Bønnesalat med bacon kan som tidligere nævnt anvendes både som en selvstændig hovedret, eller som skønt tilbehør til en lang række måltider. Den er også helt oplagt som et lækkert kulinarisk indslag på en picnic i det fri, og går generelt godt i spænd med både oksekød, svinekød og kyllingekød - både grillet og stegt. Du kan også tilsætte halve cherrytomater til salaten eller friskhakket purløg - prøv dig frem og find din helt egen personlige variant af den populære bønnesalat.

2 kommentarer
2

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

2 kommentarer

Gunnar Berndt 13. juni 2017 - 15:12

Hvad skal der ske med baconen.?

Reply
Thomas Udbye 13. juni 2017 - 15:16

Hej Gunnar,
Baconternene skal steges sprøde i ovnen og duppes med lidt køkkenrulle for at suge det overskydende fedt. Når de er kølige vendes de i bønnesalaten som det sidste.

Hilsen
Thomas

Reply

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.