Bønnesalat med bacon

Der findes mange skønne salater, som man kan tilberede – alt efter hvilken opskrift man kaster sig  ud i, og ikke mindst hvad salaten skal anvendes til. Bønnesalat med bacon er salatverdenens universalnøgle. En grøn schweizerkniv med utallige anvendelsesmuligheder, og din nemme genvej til at få børn og grøntsags-forskrækne voksne til at spise grøntsager – i dette tilfælde lækre grønne bønner ledsaget af sprødstegte bacontern og en dressing, som får alt det grønne til at forsvinde på tallerkenen med et stort smil på læben.

Prøv lige at se opskriften på: Kisir tyrkisk bulgursalat

Opskrift på bønnesalat med bacon

Bønnesalat med bacon er en fantastisk skøn salat, som både mætter og byder på et sandt overflødighedshorn af smagsnuancer takket være de sprødristede bacontern og parmesanosten, som leverer den femte grundsmag til salaten samt den uimodståelige syrlige vinaigrette, som bønnerne vendes i. Umami betegnes som den femte grundsmag udover salt, surt, sødt og bittert, og forbindes ofte med “velsmag”. Umami smager rigtig godt, og er med til at booste de mange andre smagsretninger i salaten.

Prøv lige at se opskriften på: Blomkålssalat

Denne opskrift på bønnesalat med bacon er:

 • Mundvandsdrivende lækker og et hit for både store og små
 • Spækket med smag takket være de sprødstegte bacontern, parmesan, mandler og den syrlige dressing
 • En lækker fyldig salat velegnet som tilbehør eller som hovedmåltid
 • Nem at tilberede og kan laves i forvejen
 • Sund og nærende bønnesalat

Prøv lige at se opskriften på: Broccolisalat med pesto, feta og avocado

En nem og overkommelig bønnesalat

Bønnesalat med bacon er en rigtig nem og overkommelig salat, som både kan bruges til en picnic tur i det grønne, eller som skønt tilbehør til en grillet bøf, kyllingebryst eller noget helt tredje. Det er en af familiens helt store favoritter indenfor fyldige salater, så bønnesalat med bacon er ofte på menuen som tilbehør til et stykke grillet kød eller blot frikadeller, hvor de grønne bønner nemt kan erstatte kartofler eller pasta.

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Bønnesalat med bacon

Sidder lige i skabet

Denne opskrift er med tiden blevet tilpasset og fintunet, så den sidder lige i skabet efter min mening. Kast dig ud i bønnesalat med bacon og få en salat, som helt sikkert vil falde i god jord hos din familie og gæster. Det er en salattype, som langt de fleste elsker – gad vide om det skyldes den sprødristede bacon og den friskrevne parmesan ..? Eller kombinationen af det søde, salte, bitre, sure og umami. Jeg tror personligt det er lidt af det hele der gør bønnesalat så populær.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk kartoffelsalat

Bønnesalat med bacon
Her er ingredienserne til bønnesalat med bacon. Revet parmesan, grofthakkede mandler, sprødstegte bacontern, grønne bønner der stadigvæk har bid og marinanden der binder det hele sammen. Få simple ingredienser der gør denne bønnesalat til et måltid i sig selv.

Kan man fryse fløde?
Det korte svar er ja. Du kan sagtens fryse piskefløde ned i op til tre måneder, og gemme en overskydende rest eller storindkøb af billig fløde til senere brug. Læs her hvordan.

Kamp om resterne dagen derpå

Bønnesalaten kan du sagtens tilberede i forvejen, så du blot skal blande de forskellige ingredienser lige inden servering. Bliver bønnesalaten ikke spist op samme dag, er der kamp om resterne dagen derpå. Tro mig – jeg taler af erfaring.
Og jeg forstår godt hvorfor.

Prøv lige at se opskriften på: Ratatouille

Sådan laver du bønnesalat med bacon

Det kræver absolut ikke det sorte bælte i kogekunst at tilberede en skålfuld bønnesalat med bacon til familien. Det er legende let at tilberede denne salat, som blot består af grønne bønner og sprødstegte bacontern vendt i en vinaigrette med parmesan, grofthakkede mandler og finthakket rødløg. De grønne bønner skal koges i få minutter og stadigvæk have bid, så de ikke bliver bløde i konsistensen. Baconternene skal steges sprøde, og derefter grofthakkes hvis man ønsker endnu mindre bacontern. Dressingen røres sammen i en skål, og og rødløg og mandler hakkes. Det er altid en god ide at vende dressingen eller vinaigretten i de grønne bønner inden de øvrige ingredienser tilsættes, så dressingen binder sig lidt til de grønne bønner.

Prøv lige at se opskriften på: Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon

Bønnesalat med bacon består af følgende ingredienser:

 • Grønne bønner (vi anvender altid frosne bønner, som blot skal koges i letsaltet vand, men stadigvæk have bid)
 • Parmesan
 • Mandler
 • Rødløg
 • Olivenolie
 • Hvidvinseddike
 • Hvidløg
 • Salt
 • Peber

Det er kort og godt opskriften på bønnesalat med bacon, som er og bliver en af de mest populære opskrifter her på bloggen, og som gennem adskillige år har været en af familiens store favoritter indenfor fyldige salater og tilbehør.

God fornøjelse!

Bønnesalat med bacon

Bønnesalat med bacon

Antal personer: 6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 170 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 125 bedømmelser )

Ingredienser:

Bønnesalat med bacon:

 • 800 gr. grønne bønner (haricots verts)
 • 1 stort rødløg, finthakket
 • 100 gr. mandler, grofthakkede
 • 100 gr. parmesan, fintrevet
 • 200 gr. bacontern, sprødristede

Dressing:

 • 1 spsk. god olivenolie
 • 5 spsk. hvidvinseddike
 • 2-3 fed hvidløg, finpresset
 • Salt
 • Friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
 2. Fordel baconternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg baconen sprød og gylden. Læg de færdigstegte bacontern over på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
 3. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen i en røreskål.
 4. Hak mandlerne groft.
 5. Pil løget og hak det fint.
 6. Riv parmesanen fint på et rivejern.
 7. Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 2-3 min. Hæld vandet fra de kogte bønner i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
 8. Kom de grønne bønner, sprødstegte bacontern, mandler, parmesan og løg op i en stor salatskål.
 9. Hæld dressingen ud over bønnesalaten, og vend den forsigtigt med de øvrige ingredienser.
 10. Opbevar bønnesalaten på køl indtil den skal serveres.
 11. Velbekomme.
  Har du set den nye kogebog fra Baregomad.dk, som indeholder mere end 100 af de mest populære opskrifter på bloggen, og som med garanti vil give dig nye ideer til familiens madplan. Køb den her.

Yderligere kommentarer

Bønnesalat med bacon kan som tidligere nævnt anvendes både som en selvstændig hovedret, eller som skønt tilbehør til en lang række måltider. Den er også helt oplagt som et lækkert kulinarisk indslag på en picnic i det fri, og går generelt godt i spænd med både oksekød, svinekød og kyllingekød - både grillet og stegt. Du kan også tilsætte halve cherrytomater og broccoli i salaten eller fx friskhakket purløg - prøv dig frem og find din helt egen personlige udgave af den populære bønnesalat. Bønnesalat med bacon er ikke fryseegnet, men kan sagtens opbevares på køl i et par dage.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Bønnesalat med bacon

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

8 kommentarer

Gunnar Berndt 13. juni 2017 - 15:12

Hvad skal der ske med baconen.?

Besvar
Thomas Udbye 13. juni 2017 - 15:16

Hej Gunnar,
Baconternene skal steges sprøde i ovnen og duppes med lidt køkkenrulle for at suge det overskydende fedt. Når de er kølige vendes de i bønnesalaten som det sidste.

Hilsen
Thomas

Besvar
Käthe 6. februar 2021 - 18:51

Dressingen er meget sur. Den havde godt af lidt flydende honning. Og så blev det ellers bare en super lækker salat😁👍

Besvar
Thomas fra Barego'mad 7. februar 2021 - 01:11

Hej Käthe, det er jeg glad for at høre. Det kan godt være nødvendigt at justere lidt i forhold til opskriften.

Hilsen
Thomas

Besvar
Kate 10. april 2022 - 17:22

Hej Thomas. Er det nødvendigt med olivenolie, kan en anden slags ikke bruges som f.eks rasp eller gør det den dårlig?

Besvar
Thomas fra Barego'mad 10. april 2022 - 17:41

Hej Kate,
Tak for din besked 😊 Du kan sagtens bruge en anden madolie som fx rapsolie – den er bare mere neutral i smagen i forhold til olivenolie.

Hilsen
Thomas

Besvar
Sonja 21. august 2023 - 22:38

Hej Thomas,

Kan man bruge mozarella i stedet for parmesanost?

Besvar
Thomas fra Baregomad.dk 21. august 2023 - 22:52

Hej Sonja,
Tak for dit spørgsmål 😊 Det kan man sagtens ja – går ud fra du mener bøfmozzarella? Konsistensen er jo en anden, og du får ikke umami-smagen som med parmesan, så det bliver lidt en smagssag.

Venlig hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner