Her får du en nem opskrift på lækker bønnesalat med sprødristede bacontern, hakkede mandler, rødløg og parmesan. Utrolig nem at tilberede.
Bønnesalat med bacon er salatverdenens universalnøgle.
En grøn schweizerkniv med utallige anvendelsesmuligheder, og din nemme genvej til at få børn og grøntsags-forskrækne voksne til at spise grøntsager.
I dette tilfælde lækre grønne bønner ledsaget af sprødstegte bacontern og en dressing, som får alt det grønne til at forsvinde på tallerkenen med et stort smil på læben.
Se også de populære opskrifter på:
- Bønnesalat med quinoa og edamame
- Hvidkålspandekager med bønnesalat
- Oksekødsfrikadeller med bønnesalat
Opskrift på bønnesalat med bacon
Salat med grønne bønner og bacon
Bønnesalat med bacon er en fantastisk skøn salat, som både mætter og byder på et sandt overflødighedshorn af smagsnuancer.
Takket være de sprødristede bacontern og parmesanosten, som leverer den femte grundsmag til salaten samt den uimodståelige syrlige vinaigrette, som bønnerne vendes i.
Umami betegnes som den femte grundsmag udover salt, surt, sødt og bittert, og forbindes ofte med "velsmag".
Umami smager rigtig godt, og er med til at booste de mange andre smagsretninger i salaten.
Denne opskrift på bønne- og baconsalat er:
- Spækket med smag takket være de sprødstegte bacontern, parmesan, mandler og den syrlige dressing
- En lækker fyldig salat velegnet som tilbehør eller som hovedmåltid
- Nem at tilberede og kan laves i forvejen
- Sund og nærende bønnesalat
En nem og overkommelig bønnesalat
Bønnesalat med bacon er en rigtig nem og overkommelig salat, som både kan bruges til en picnic tur i det grønne, eller som skønt tilbehør til en grillet bøf, kyllingebryst eller noget helt tredje.
Det er en af familiens helt store favoritter indenfor fyldige salater, så bønnesalat med bacon er ofte på menuen som tilbehør til et stykke grillet kød eller blot frikadeller, hvor de grønne bønner nemt kan erstatte kartofler eller pasta.
Sidder lige i skabet
Denne opskrift er med tiden blevet tilpasset og fintunet, så den sidder lige i skabet efter min mening.
Kast dig ud i bønnesalat med bacon og få en salat, som helt sikkert vil falde i god jord hos din familie og gæster.
Det er en salattype, som langt de fleste elsker - gad vide om det skyldes den sprødristede bacon og den friskrevne parmesan ..?
Eller kombinationen af det søde, salte, bitre, sure og umami. Jeg tror personligt det er lidt af det hele der gør bønnesalat så populær.
Kamp om resterne dagen derpå
Bønnesalaten kan du sagtens tilberede i forvejen, så du blot skal blande de forskellige ingredienser lige inden servering.
Bliver bønnesalaten ikke spist op samme dag, er der kamp om resterne dagen derpå. Tro mig - jeg taler af erfaring. Og jeg forstår godt hvorfor.
Sådan laver du grøn bønnesalat med bacon
Det kræver absolut ikke det sorte bælte i kogekunst at tilberede en skålfuld bønnesalat med bacon til familien.
Det er legende let at tilberede denne salat, som blot består af grønne bønner og sprødstegte bacontern vendt i en vinaigrette med parmesan, grofthakkede mandler og finthakket rødløg.
De grønne bønner skal koges i få minutter og stadigvæk have bid, så de ikke bliver bløde i konsistensen.
Baconternene skal steges sprøde, og derefter grofthakkes hvis man ønsker endnu mindre bacontern.
Dressingen røres sammen i en skål, og og rødløg og mandler hakkes. Det er altid en god ide at vende dressingen eller vinaigretten i de grønne bønner inden de øvrige ingredienser tilsættes, så dressingen binder sig lidt til de grønne bønner.
Det er kort og godt opskriften på bønnesalat med bacon, som er og bliver en af de mest populære opskrifter her på bloggen, og som gennem adskillige år har været en af familiens store favoritter indenfor fyldige salater og tilbehør.
Hvad skal der ske med baconen.?
Hej Gunnar,
Baconternene skal steges sprøde i ovnen og duppes med lidt køkkenrulle for at suge det overskydende fedt. Når de er kølige vendes de i bønnesalaten som det sidste.
Hilsen
Thomas
Dressingen er meget sur. Den havde godt af lidt flydende honning. Og så blev det ellers bare en super lækker salat😁👍
Hej Käthe, det er jeg glad for at høre. Det kan godt være nødvendigt at justere lidt i forhold til opskriften.
Hilsen
Thomas
Hej Thomas. Er det nødvendigt med olivenolie, kan en anden slags ikke bruges som f.eks rasp eller gør det den dårlig?
Hej Kate,
Tak for din besked 😊 Du kan sagtens bruge en anden madolie som fx rapsolie - den er bare mere neutral i smagen i forhold til olivenolie.
Hilsen
Thomas
Hej Thomas,
Kan man bruge mozarella i stedet for parmesanost?
Hej Sonja,
Tak for dit spørgsmål 😊 Det kan man sagtens ja - går ud fra du mener bøfmozzarella? Konsistensen er jo en anden, og du får ikke umami-smagen som med parmesan, så det bliver lidt en smagssag.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.