Fordel bacontern på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg baconen sprød og gylden.
Læg de færdigstegte bacontern over på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen i en røreskål.
Hak mandler groft.
Pil løget og hak det fint.
Riv parmesan fint på et rivejern.
Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 2-3 min. Hæld vandet fra de kogte bønner i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Kom de grønne bønner, sprødstegte bacontern, mandler, parmesan og løg op i en stor salatskål.
Hæld dressingen ud over bønnesalaten, og vend den forsigtigt med de øvrige ingredienser.
Opbevar bønnesalaten på køl indtil den skal serveres.
Bemærkninger
Bønnesalat med bacon kan som tidligere nævnt anvendes både som en selvstændig hovedret, eller som skønt tilbehør til en lang række måltider.Den er også helt oplagt som et lækkert kulinarisk indslag på en picnic i det fri, og går generelt godt i spænd med både oksekød, svinekød og kyllingekød - både grillet og stegt.Du kan også tilsætte halve cherrytomater og broccoli i salaten eller fx friskhakket purløg - prøv dig frem og find din helt egen personlige udgave af den populære bønnesalat.Bønnesalat med bacon er ikke fryseegnet, men kan sagtens opbevares på køl i et par dage.
Næringsindhold
Næringsindhold
Bønnesalat med bacon
Mængde pr. portion
Calories
413
% Daglig værdi*
Fat
25
g
38
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
17
mg
6
%
Sodium
1.997
mg
0
%
Potassium
685
mg
20
%
Carbohydrates
24
g
8
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
29
g
58
%
Vitamin A
1.576
IU
0
%
Vitamin C
27
mg
33
%
Calcium
449
mg
45
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.