Forside » Salater og tilbehør » Broccolisalat

Broccolisalat

broccolisalat opskrift

Få verdens bedste opskrift på broccolisalat med sprødstegt bacon og tranebær vendt i sødmefuld dressing. God som tilbehør til mange retter.

Broccolisalat er en skøn salat, som egner sig rigtig godt som tilbehør til mange kødretter.

Broccoli elskes og hades af mangt og mangen. En grøntsag som virkelig deler vandene blandt folk. Jeg må ærligt indrømme, at jeg faktisk er ret begejstret for denne grøntsag.

Både i en let dampet naturel udgave, eller som hovedingrediens i fx broccolisalat.

Dens anvendelsesmuligheder er mange, og kombineret med sprødristet bacon og en lækker let sødmefuld dressing, kan selv de mest grøntsagsforskrækkede personer blive bløde i knæene.

Se også de lækre opskrifter på:

Opskrift på nem broccolisalat

broccolisalat opskrift

Broccolisalat

5 fra 1 stemme
Få verdens bedste opskrift på broccolisalat med sprødstegt bacon og tranebær vendt i sødmefuld dressing. God som tilbehør til mange retter.
Udskriv Facebook Pinterest
RetSalat
KøkkenDansk
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 1 broccoli - stor, ca. 500 gram
  • 150 g bacon - i tern
  • 4 spsk rødløg - finthakket
  • 120 g tranebær - kan erstattes med rosiner
  • 70 g solsikkekerner
  • 2,5 dl creme fraiche - 9%
  • 1 tsk balsamicoeddike - mørk
  • 1 tsk citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Broccoli pilles i fine buketter og stokken skæres i tynde skiver.
  • Overhæld broccolistykkerne med en halv liter kogende vand i en skål og lad dem trække i ca. 15 min.
  • Hæld broccolien til afdrypning i en sigte.
  • Fordel baconternene på en bradepande beklædt med bagepapir og steg dem sprøde i en forvarmet ovn på 200 grader. De sprøde bacontern placeres på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
  • Creme fraiche vendes sammen i en skål sammen med finthakket rødløg og de øvrige ingredienser.
  • Vend broccolistykkerne ned i dressingen og smag broccolisalaten til med salt og peber.
  • Anret broccolisalaten i en skål og pynt med de sprøde bacontern.

Noter

Denne lækre broccolisalat går godt i spænd med mange stege- og grillretter.
Broccolisalat kan også anvendes som en hovedsalat til en picnictur i det grønne.
Server eksempelvis broccolisalat sammen med græsk farsbrød eller oksekødsfrikadeller.

Næringsindhold

Næringsindhold
Broccolisalat
Mængde pr. portion
Kalorier
320
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
30
mg
10
%
Natrium
 
1.4
mg
0
%
Kalium
 
697
mg
20
%
Kulhydrater
 
22
g
7
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
1.285
IU
0
%
Vitamin C
 
142
mg
172
%
Calcium
 
141
mg
14
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift på salat med broccoli er

  • Helt klassisk med syrlig dressing og sprødstegte bacontern
  • Med tranebær - ingen rosiner
  • En sand grøntsagsbombe af vitaminer takket være den sunde broccoli
  • Et hit for grøntsagsforskrækkede individer

En ren grøntsagsbombe

Broccoli er en ren grøntsagsbombe, som efter sigende skulle kunne forebygge en række sygdomme, da denne skønne grøntsag er rig på c-vitaminer, som blandt andet har en forebyggende virkning mod fx kræft.

Grøntsagsbombe eller ej, så er broccoli i denne opskrift en berigende ingrediens, som bliver hjulpet godt på vej af "universalkrydderiet" over dem alle - bacon, som lige er prikken over i'et i denne herlige salat.

Alle familier har en opskrift på broccolisalat

Broccolisalat er noget nær en nationalspise. Yndet tilbehør, som vi nyder året rundt, og som kan ledsage langt de fleste kødretter. Lige fra grillpølsen over bål på familiens årlige skovtur, til slagterens bedste bøf på grillen.

En salat, som er at finde i enhver seriøs salatbar. Og hver eneste familie. Der er ikke den familie der ikke ligger inde med deres helt egen personlige opskrift på broccolisalat.

Nogle opskrifter er ligefrem gået i arv fra mor til datter. Det viser broccolisalatens popularitet.

Og at det er en salat man kan twiste og personalisere i det uendelige. Det er det herlige ved madlavning. Og broccolisalat.

Ud med rosiner - ind med tranebær

Opskriften på denne broccolisalat er med tranebær, da broccolisalat med rosiner ikke er noget hit i familien.

Tranebær sætter altså lige prikken over i'et med deres svagt syrlige karakter, som spiller rigtig godt op mod den sprødstegte bacon og den lidt sødmefulde dressing.

Broccolisalat

1 kommentar til “Broccolisalat”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.