Broccolisalat

af Baregomad.dk
Broccolisalat
0 kommentar
0

Broccolisalat er en skøn salat, som egner sig rigtig godt som tilbehør til mange kødretter.

Broccoli elskes og hades af mangt og mangen.
En grøntsag som virkelig deler vandene blandt folk.
Jeg må ærligt indrømme, at jeg faktisk er ret begejstret for denne grøntsag.
Både i en let dampet naturel udgave, eller som hovedingrediens i fx broccolisalat.
Dens anvendelsesmuligheder er mange, og kombineret med sprødristet bacon og en lækker sødmefuld dressing, kan selv de mest grøntsagsforskrækkede personer blive bløde i knæene.

En ren grøntsagsbombe

Broccoli er en ren grøntsagsbombe, som efter sigende skulle kunne forebygge en række sygdomme, da denne skønne grøntsag er rig på c-vitaminer, som blandt andet har en forebyggende virkning mod fx kræft.

Grøntsagsbombe eller ej, så er broccoli i denne opskrift en berigende ingrediens, som bliver hjulpet godt på vej af “universalkrydderiet” over dem alle – bacon, som lige er prikken over i’et i denne herlige salat.

Alle familier har en opskrift på broccolisalat

Broccolisalat er noget nær en nationalspise.
Yndet tilbehør, som vi nyder året rundt, og som kan ledsage langt de fleste kødretter.
Lige fra grillpølsen over bål på familiens årlige skovtur, til slagterens bedste bøf på grillen.
En salat, som er at finde i enhver seriøs salatbar.
Og hver eneste familie.
Der er ikke den familie der ikke ligger inde med deres helt egen personlige opskrift på broccolisalat.
Nogle opskrifter er ligefrem gået i arv fra mor til datter.
Det viser broccolisalatens popularitet.
Og at det er en salat man kan twiste og personalisere i det uendelige.
Det er det herlige ved madlavning.
Og broccolisalat.

Ud med rosiner – ind med tranebær

Opskriften på denne broccolisalat er med tranebær, da broccolisalat med rosiner ikke er noget hit i familien. Tranebær sætter altså lige prikken over i’et med deres svagt syrlige karakter, som spiller rigtig godt op mod den sprødstegte bacon og den lidt sødmefulde dressing.

Broccolisalat

Broccolisalat

Broccolisalat er en skøn salat, som egner sig rigtig godt som tilbehør til mange kødretter. Broccoli elskes og hades af mangt og… Salater og tilbehør Broccolisalat European Print opskrift
Antal personer: 4-6 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 110 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 2 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1 stort broccoli (Ca. 500 gr.)
  • 1 pk. bacontern
  • 3-4 spsk. finthakket rødløg
  • 120 gr. tranebær (kan erstattes med rosiner)
  • 70 gr. solsikkekerner
  • 2½ dl. creme fraiche 9%
  • 1 tsk. mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk. friskpresset citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Broccolien pilles i fine buketter og stokken skæres i tynde skiver.

Overhæld broccolistykkerne med ½ ltr. kogende vand i en skål og lad dem trække i ca. 15 min.

Hæld broccolien til afdypning i en sigte.

Fordel baconternene på en bradepande beklædt med bagepapir og steg dem sprøde i en forvarmet ovn på 200 grader. De sprøde bacontern placeres på en tallerken beklædt med køkkenrulle.

Creme Fraiche vendes sammen i en skål sammen med finthakket rødløg og de øvrige ingredienser.

Vend broccolistykkerne ned i dressingen og smag broccolisalaten til med salt og peber.

Anret broccolisalaten i en skål og pynt med de sprøde bacontern.

Yderligere kommentarer

Denne lækre broccolisalat går godt i spænd med mange stege- og grillretter. Broccolisalat kan også anvendes som en hovedsalat til en picnictur i det grønne. Server eksempelvis broccolisalat sammen med græsk farsbrød eller oksekødsfrikadeller.

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.