Forside » Broccolitærte

Broccolitærte

broccolitærte

Jeg er helt pjattet med madtærter. Grøntsagstærter. Madtærter uden kød. Madtærter med kød. Madtærter med fuldkorn. Her får du mit bud på en mundvandsdrivende lækker broccolitærte, som er spækket med broccoli og den mest velsmagende æggemasse med hytteost og lidt krydderurter. Jeg rører de sammenpiskede æg sammen med hytteost, som jeg synes tilfører æggemassen en rigtig lækker tekstur, men du kan også sagtens anvende cremefraiche, hvis du ønsker en helt traditionel broccolitærte. En madtærte spækket med fiberrige broccolibuketter er en rigtig grøntsagstærte, som giver en fantastisk mæthedsfornemmelse sammen med den proteinrige æggemasse og hytteost. Jeg er fan.

Opskrift på tærte med broccoli og hytteost

Opskriften tager udgangspunkt i min grundopskrift på hjemmelavet tærtedej, som giver en sprød og velsmagende tærtebund, som danner basis for denne lækre grøntsagstærte. Jeg laver altid mine madtærter med grahamsmel, som tilfører smag og ikke mindst fuldkorn til tærtebunden. Du kan også anvende andet fuldkornsmel eller lave tærtebunden af helt almindeligt hvedemel. En hjemmelavet tærtebund smager langt bedre end de færdiglavede i supermarkedet, og dejen kan samles på få minutter. Er du presset på tid, kan du selvfølgelig ty til den nemme løsning, og købe færdiglavet tærtedej i supermarkedet.

Opskriften kan som udgangspunkt varieres i det uendelige, og du kan sagtens supplere med andre grøntsager som fx cherrytomater, aubergine, squash, porre, rød peberfrugt, asparges, spinat, jordskokker og ikke mindst blomkål. Et stort broccoli uden broccolistok giver ca. 300-350 gr. broccolibuketter, hvilket er en passende mængde til denne madtærte. Jeg bruger også et stort almindeligt løg i opskriften, men det er jo en smagssag. En grøntsagstærte er den ultimative tøm-køleskabet-tærte.

Prøv lige at se opskriften på: Tærte med laks

Denne opskrift på broccolitærte er:

  • Den ultimative opskrift på den mest velsmagende madtærte med broccolibuketter, hytteost og æggemasse
  • Med hjemmelavet tærtebund af fuldkorn
  • En velsmagende klassiker indenfor madtærter
  • Et perfekt indslag til brunchbordet, frokost i det grønne og som del af en større buffet

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Hvedemel
  • Grahamsmel
  • Smør
  • Broccoli
  • Løg
  • Hvidløg
  • Æg
  • Revet mozzarella (cheddar kan også anvendes)
  • Hytteost (cremefraiche kan også anvendes)
  • Tørret timian

Prøv lige at se opskriften på: Hjemmelavet tærtedej

broccolitærte

Prøv lige at se opskriften på: Spinattærte

Forslag til tærtefyld

En broccolitærte er i bund og grund bare en grøntsagstærte, som du kan variere i det uendelige i forhold til tærtefyld og topping. Brug opskriften som en slags grundopskrift på grøntsagstærte, og lav så dine egne udgaver med andre grøntsager, krydderier og toppings.

  • Grøntsager: - cherrytomater, aubergine, squash, porre, rød peberfrugt, asparges, spinat, jordskokker og blomkål.
  • Krydderier: Stødt muskatnød, timian, oregano, basilikum, tørret chili, paprika
  • Ost: Mozzarella, cheddar, gedeost, fetaost, Vesterhavsost

God fornøjelse.

Broccolitærte

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 600 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 113 voted )

Ingredients

  • Tærtedej:
  • 120 gr. hvedemel
  • 80 gr. grahamsmel
  • 120 gr. smør, skåret i små tern
  • 2 spsk. koldt vand (kan variere lidt alt efter meltype)
  • 0,5 tsk. salt
  • Tærtefyld og æggemasse:
  • 1 broccoli, skåret i små buketter
  • 1 løg, halveret og skåret i tynde både
  • 1 hvidløg, finpresset
  • 5 æg, sammenpisket
  • 100 gr. revet mozzarella (cheddar kan også anvendes)
  • 200 gr. hytteost (cremefraiche kan også anvendes)
  • 0,5 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

Tærtedej:

  1. Bland mel og salt i en røreskål, og smuldre smørret i melet.
  2. Samle hurtigt dejen med koldt vand og rul dejen ud på en meldrysset bordplade, så den passer til en tærteform med en diameter på ca. 24 cm. Du kan også trykke dejen ud direkte i en smurt tærteform med klør fem.
  3. Rul forsigtigt dejen om kagerullen, og læg den ned i tærteformen.
  4. Prik tærtebunden med en gaffel.
  5. Dæk tærten med husholdningsfilm, og stil dejen på køl i minimum en halv time.
  6. Forvarm ovnen til 225° grader almindelig over- og undervarme, og forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter. Tag tærten ud af ovnen og skru ned til 180° grader varmluft, og gå videre med at tilberede æggemassen og tærtefyldet.
  7. Fordel broccolibuketterne ovenpå den forbagte tærtebund sammen med løgbådene.
  8. Hæld æggemassen ud over fyldet, og bag broccolitærten i ca. 30 minutter, og fordel mozzarellaosten ovenpå tærten efter ca. 15 minutter. Tag tærten ud af ovnen når den er gennembagt og osten let gylden.
  9. Server madtærten imens den er lun og friskbagt.
  10. Velbekomme.

Tærtefyld og æggemasse:

  1. Pisk æg, hytteost, salt, friskkværnet peber, timian og hvidløg forsigtigt sammen i en røreskål.
  2. Skær broccolien ud i små buketter, og skyl buketterne under koldt vand. Lad dem dryppe af i et dørslag.
  3. Pil løget og halver det på midten. Skær løget ud i tynde både.
Opskrift på broccolitærte

2 kommentarer til “Broccolitærte”

  1. britt sallingboe

    Hei
    Jeg har lige købt din bog, fyldt med super spændende opskrifter. Er 78 år og derfor i farmor-alderen...
    Jeg havde håbet der var en del airfryer opskrifter og ikke så mange pasta/spagetti-retter, men der var ingen airfryer opskrifter, jeg går pga. let overvægt i en stor bue udenom pastaretter, som kun nyder hver 14. dag.....:-)?
    Er en stor nyder af min cosori dual blaze airfryer - og savner gode ideer til grøntsager, der ikke svides og bliver brune i toppen...

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hej Britt,
      Først og fremmest mange tak for din interesse for min blog, og ikke mindst fordi du har købt min kogebog. Det er rigtigt, at der er pastaretter i bogen, og ikke specifikke airfryer-opskrifter. Der er dog mange af opskrifterne, hvor nogle af ingredienserne eller retten kan tilberedes i airfryer. En airfryer kræver jo ikke specikke "airfryer-opskrifter", men benytter blot en anden varmluftsteknologi, som muliggør hurtigere tilberedning og som samtidig giver en lækker stegeskorpe. Har du set min side med airfryer opskrifter?

      Hvis du gerne vil tilberede grøntsager, som ikke bliver stegte og brune i toppen, vil jeg nok nærmere dampe eller blanchere grøntsagerne 🙂

      Jeg håber du trods alt kan få glæde af kogebogen.

      Venlig hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *