Når det kommer til at imponere dine gæster ved bordet, er squashruller med laks og flødeost en opskrift, der aldrig skuffer. Denne skønne kombination af saftig squash, røget laks og cremet flødeost er ikke kun en fryd for smagsløgene, men den præsenterer sig også smukt på tallerkenen. Hvad der gør denne opskrift endnu mere fantastisk er dens alsidighed, da den kan bruges som forret til en gæstemiddag, en del af din nytårsmenu eller som et lækkert indslag til påskefrokosten.
Denne opskrift på squashruller med laks og flødeost er:
- En utrolig lækker og nem forret med laks og cremet flødeost
- Velegnet som forret til en lækker gæstemiddag
- Et populært indslag til påske- og julefrokosten
- Nem at lave og kan tilberedes i forvejen, så squashrullen blot skal skæres ud inden servering og arrangeres
Disse ingredienser skal du bruge:
- Squash
- Æg
- Parmesan
- Koldrøget laks i skiver
- Flødeost naturel
- Dild
- Salt
- Friskkværnet peber
Prøv lige at se opskriften på: Sauce blanquette
Prøv lige at se opskriften på: Stegt kulmule, sauce blanquette og bløde løg
En anretning med mange serveringsmuligheder
- Som forret til en gæstemiddag: Disse squashruller er perfekte som en forret til en elegant gæstemiddag. De imponerer med deres smukke præsentation og raffinerede smag.
- Nytårsmenu: Ønsker du at tilføje lidt luksus til din nytårsmenu? Disse ruller er helt ideelle som en del af menuen på årets sidste aften, og passer godt sammen med bobler eller kølig hvidvin.
- Påske- og julefrokost: Squashruller er helt oplagte til frokostbordet - uanset om det er påske eller jul. Lav squashrullen dagen i forvejen, og skær den ud fingertykke skiver lige inden servering. Det bliver ikke meget nemmere.
Så uanset om du ønsker at imponere dine gæster, fejre nytårsaften i stil eller nyde en lækker påskefrokost, er squashruller med laks og flødeost et alsidigt og velsmagende kulinarisk indslag. Kast dig ud i opskriften, og forkæl dine gæster og smagsløg med en uforglemmelig oplevelse.
God fornøjelse.
Ingredients
- Squashbund:
- 2 store squash (drænet vægt i alt 500 gr.), groftrevet
- 5 hele æg, sammenpiskede
- 50 gr. parmesan, fintrevet
- 1,5 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Fyld:
- 200 gr. flødeost naturel
- 250-300 gr. koldrøget laks i skiver
- Frisk dild til pynt
Instructions
Squashbund:
- Forvarm ovnen til 200° grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
- Rengør squashene under koldt vand og skær enderne af. Riv squashene groft på et rivejern. Drys lidt salt ud over de groftrevne squashstrimler, og hæld dem ud på et rent viskestykke. Vrid squashene fri for væske i viskestykket, og hæld herefter squashene over i en røreskål.
- Pisk æggene sammen i en dyb tallerken med en gaffel, og hæld æggemassen ned til squashene.
- Riv parmesanen fint og hæld det ned i røreskålen til de øvrige ingredienser.
- Tilsæt salt og peber og rør det sammen med en grydeske indtil konsistenen er ensartet.
- Fordel squashblandingen ud på en stor bageplade fra ovnen beklædt med bagepapir, og smør blandingen godt ud i hjørnerne i et jævnt lag.
- Bag bunden i ca. 12-14 minutter, eller til squashbunden er gennembagt og let gylden på toppen.
- Tag den færdigbagte squashbund ud af ovnen, og lad den køle helt af på bagepladen.
Fyld og anretning:
- Kom et stykke bagepapir eller husholdningsfilm på toppen af den afkølede squashbund, og placer en anden bageplade ovenpå bagepapiret og squashbunden. Hold godt fast om begge bageplader og tryk lidt til imens du vender bagepladerne om.
- Løsn bagepapiret fra squashbunden, og fordel flødeosten i et jævnt lag - lad en kant på ca. 5 cm. være fri for flødeost og laks.
- Fordel de røgede lakseskiver ovenpå flødeosten.
- Rul nu forsigtigt squashbunden sammen fra den lange side, og start med den lange side, hvor fyldet går helt ud til kanten, så rouladen lukkes i med kanten uden fyld.
- Pak squashrullen ind i husholdningsfilm eller bagepapir, og stil den på køl i minimum en time. Den kan opbevares på køl i op til et par døgn.
- Tag squashrullen ud af køleskabet, og skær den ud i fingertykke skiver med en skarp kniv. Tør kniven af med køkkenrulle efter hvert snit, så skiverne bliver helt skarpe og pæne at se på.
- Anret skiverne på et fad - evt. ovenpå en bund af salat, og pynt med frisk dild.
- Velbekomme.