Forside » Spinatvafler med feta

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med feta

Jeg er ret begejstret for spinatvafler med feta, som kan tilberedes i en hurtig vending på en travl hverdag. Ja, du kan sågar tilberede spinatvaflerne i forvejen, og opbevare dem på køl i et par dage. Spinatvafler smager godt både lune og kolde, og er et lækkert og mættende alternativ til traditionelle madpandekager og wraps. Og så er det en god måde, at få lidt mere grønt ind i hverdagen som fx med disse sprøde grønne vafler med finthakket spinat og feta. Så smøg ærmerne op, og hiv dit vaffeljern ud af gemmerne - nu skal der bages spinatvafler til den store guldmedalje.

Prøv lige at se opskriften på: Hvidløgsbrød som pull-apart

Denne opskrift på spinatvafler med feta er:

  • Lækre madvafler til madpakken, frokosten og aftensmaden
  • En god måde at få lidt mere grønt ind i hverdagen
  • Mundvandsdrivende lækker vaffel med spinat
  • Utrolig nem at tilberede på under en halv time

Prøv lige at se opskriften på: Spinatvafler med røget laks

Disse ingredienser skal du bruge til dine vafler:

  • Æg
  • Mælk
  • Hvedemel
  • Smør
  • Spinat
  • Feta
  • Salt
Spinatvafler med feta
Her har jeg lavet mine spinatvafler med feta på et belgisk vaffeljern, som giver de store kvadratiske vafler, men du kan sagtens bage dine spinatvafler på et almindeligt vaffeljern.

Skal du bruge frisk eller frossen spinat?

Du kan bruge både frossen og frisk spinat til dine spivatvafler med feta. Jeg bruger som regel spinat fra frost, da det altid er en fast basisvare her i huset, og jeg synes umiddelbart ikke, at der er den store forskel rent smagsmæssigt, når man sætter tænderne i de grønne vafler. Du skal dog huske at dræne den optøede spinat for væde inden den vendes i dejen, da spinat fra frost indeholder meget væde.

Prøv lige at se opskriften på: Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hvornår kan du spise spinatvafler?

Du kan stort set spise spinatvafler på alle tidspunkter af døgnet. Det kan jeg ihvertfald. Både kolde og lune. Som en let frokost, som pjatmad når du er sulten for sjov, eller som let aftensmad. Mulighederne er mange med spinatvafler, og de kan nydes både med og uden fyld. Der er med andre ord ingen regler, så bare slå dig løs.

  • Morgenmad eller brunch - fx toppet med hytteost og avocado eller røget laks og flødeost
  • Frokost - et lækkert og mættende alternativ til den flade rugbrødsklemme
  • Aftensmad - fyld af kyllingebryst i skiver, parmaskinke eller gårsdagens rester fra aftensmaden
  • Frokostanretning - serveret portionsanrettet med fx lakserilette, tunmousse, hummus eller røget laks

God fornøjelse.

Spinatvafler med feta

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 9 voted )

Ingredients

  • 2 æg, separeret i æggeblomme og æggehvide
  • 3,5 dl. mælk
  • 185 gr. økologisk hvedemel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
  • 125 gr. smeltet smør
  • 100 gr. friske spinatblade, finthakket (100 gr. frosne drænede spinatblade kan også anvendes)
  • 150 gr. feta, smuldret i små stykker
  • 1 tsk. salt

Instructions

  1. Pisk æggeblommer, mælk og smeltet smør sammen i en røreskål.
  2. Tilsæt hvedemel og salt, og pisk dejen ensartet med en el-pisker.
  3. Smuldre fetaosten og spinaten i dejen, og rør forsigtigt rundt med en dejspatel.
  4. Pisk æggehviderne stive i en anden lille skål.
  5. Vend forsigtigt de stive æggehvider ned i dejen, og rør rundt indtil dejen igen er ensartet, men uden at slå luften ud af æggehviderne.
  6. Opvarm dit vaffeljern, og fordel en passende mængde dej i formen.
  7. Bag spinatvaflerne i ca. 3-5 minutter eller til de begynder at blive gyldne og sprøde i kanten.
  8. Læg de færdigbagte spinatvafler på en rist og lad dem køle lidt af.
  9. Server de grønne madvafler med lidt fyld som fx røget laks, varmrøget laks, tunsalat, kyllingebryst og parmaskinke toppet med avocado i skiver og lidt salat.
  10. Velbekomme.

Notes

Du kan sagtens lave spinatvaflerne dagen i forvejen, og smager både godt lune som kolde. Spinatvafler med feta kan opbevares på køl i 2-3 dage, og er fryseegnet i minimum 3 måneder. Du kan variere fyldet på dine spinatvafler med fx en halv avocado i skiver, langtidsbagte tomater og feldsalat.

Spinatvafler med feta

4 kommentarer til “Spinatvafler med feta”

  1. Maj Bærentzen

    Har lavet vaflerne i dag. Suuuuper lækre - dem skal jeg helt sikkert lave igen. Og nemme at lave. Jeg brugte frisk spinat og udskiftede hvedemel, pga cøliaki i husstanden. Jeg valgte majsmel, fuldkornsrimel og boghvedemel, ligeligt fordelt.
    Tak for opskriften👌.

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Maj,
      Mange tak for din besked. Dejligt at opskriften på spinatvafler faldt i god jord hos jer, og spændende med de andre meltyper som du udskiftede hvedemelet med. De er også et hit her i huset, hvor de serveres som et nemt og let aftensmåltid.

      Godt nytår.

      Hilsen
      Thomas

  2. Er de her vafler med feta ok at fryse for at så varme op igen Jeg er i fuld gang med nogle af dine opskrifter 👏🧐Mvh Hilsen Gitte

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Gitte,
      Mange tak for din besked og relevante spørgsmål vedrørende frysning af spinatvaflerne. Det kan du sagtens, og du kan så vælge at varme dem i mikroovn, pande eller pakket ind i alu og så en tur i en forvarmet ovn på et par hundrede grader i ca. 4-5 minutter. Jeg har brugt mikroovn et par gange, og synes det fungerer ganske fint.

      Tak for interessen for min min blog 😊

      Hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *