Jeg er ret begejstret for spinatvafler med feta, som kan tilberedes i en hurtig vending på en travl hverdag. Ja, du kan sågar tilberede spinatvaflerne i forvejen, og opbevare dem på køl i et par dage. Spinatvafler smager godt både lune og kolde, og er et lækkert og mættende alternativ til traditionelle madpandekager og wraps. Og så er det en god måde, at få lidt mere grønt ind i hverdagen som fx med disse sprøde grønne vafler med finthakket spinat og feta. Så smøg ærmerne op, og hiv dit vaffeljern ud af gemmerne – nu skal der bages spinatvafler til den store guldmedalje.
LÆS OGSÅ: Hvidløgsbrød som pull-apart
Denne opskrift på spinatvafler med feta er:
- Lækre madvafler til madpakken, frokosten og aftensmaden
- En god måde at få lidt mere grønt ind i hverdagen
- Mundvandsdrivende lækker vaffel med spinat
- Utrolig nem at tilberede på under en halv time
LÆS OGSÅ: Spinatvafler med røget laks
Disse ingredienser skal du bruge til dine vafler:
- Æg
- Mælk
- Hvedemel
- Smør
- Spinat
- Feta
- Salt

Skal du bruge frisk eller frossen spinat?
Du kan bruge både frossen og frisk spinat til dine spivatvafler med feta. Jeg bruger som regel spinat fra frost, da det altid er en fast basisvare her i huset, og jeg synes umiddelbart ikke, at der er den store forskel rent smagsmæssigt, når man sætter tænderne i de grønne vafler. Du skal dog huske at dræne den optøede spinat for væde inden den vendes i dejen, da spinat fra frost indeholder meget væde.
LÆS OGSÅ: Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter
Hvornår kan du spise spinatvafler?
Du kan stort set spise spinatvafler på alle tidspunkter af døgnet. Det kan jeg ihvertfald. Både kolde og lune. Som en let frokost, som pjatmad når du er sulten for sjov, eller som let aftensmad. Mulighederne er mange med spinatvafler, og de kan nydes både med og uden fyld. Der er med andre ord ingen regler, så bare slå dig løs.
- Morgenmad eller brunch – fx toppet med hytteost og avocado eller røget laks og flødeost
- Frokost – et lækkert og mættende alternativ til den flade rugbrødsklemme
- Aftensmad – fyld af kyllingebryst i skiver, parmaskinke eller gårsdagens rester fra aftensmaden
- Frokostanretning – serveret portionsanrettet med fx lakserilette, tunmousse, hummus eller røget laks
God fornøjelse.

2 kommentarer
Har lavet vaflerne i dag. Suuuuper lækre – dem skal jeg helt sikkert lave igen. Og nemme at lave. Jeg brugte frisk spinat og udskiftede hvedemel, pga cøliaki i husstanden. Jeg valgte majsmel, fuldkornsrimel og boghvedemel, ligeligt fordelt.
Tak for opskriften👌.
Hej Maj,
Mange tak for din besked. Dejligt at opskriften på spinatvafler faldt i god jord hos jer, og spændende med de andre meltyper som du udskiftede hvedemelet med. De er også et hit her i huset, hvor de serveres som et nemt og let aftensmåltid.
Godt nytår.
Hilsen
Thomas