Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
BagværkBillig aftensmadFrokostretter og tapasHovedretterInspirationInstagramMadbrødNem aftensmadPåskeSæsonSund aftensmad

Spinatvafler med feta

af Thomas fra Barego'mad 24. november 2020
24. november 2020
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Spinatvafler med feta
2 kommentarer
2
FacebookPinterestEmail

Jeg er ret begejstret for spinatvafler med feta, som kan tilberedes i en hurtig vending på en travl hverdag. Ja, du kan sågar tilberede spinatvaflerne i forvejen, og opbevare dem på køl i et par dage. Spinatvafler smager godt både lune og kolde, og er et lækkert og mættende alternativ til traditionelle madpandekager og wraps. Og så er det en god måde, at få lidt mere grønt ind i hverdagen som fx med disse sprøde grønne vafler med finthakket spinat og feta. Så smøg ærmerne op, og hiv dit vaffeljern ud af gemmerne – nu skal der bages spinatvafler til den store guldmedalje.

LÆS OGSÅ: Hvidløgsbrød som pull-apart

Denne opskrift på spinatvafler med feta er:

  • Lækre madvafler til madpakken, frokosten og aftensmaden
  • En god måde at få lidt mere grønt ind i hverdagen
  • Mundvandsdrivende lækker vaffel med spinat
  • Utrolig nem at tilberede på under en halv time

LÆS OGSÅ: Spinatvafler med røget laks

Disse ingredienser skal du bruge til dine vafler:

  • Æg
  • Mælk
  • Hvedemel
  • Smør
  • Spinat
  • Feta
  • Salt
Spinatvafler med feta
Her har jeg lavet mine spinatvafler med feta på et belgisk vaffeljern, som giver de store kvadratiske vafler, men du kan sagtens bage dine spinatvafler på et almindeligt vaffeljern.

Skal du bruge frisk eller frossen spinat?

Du kan bruge både frossen og frisk spinat til dine spivatvafler med feta. Jeg bruger som regel spinat fra frost, da det altid er en fast basisvare her i huset, og jeg synes umiddelbart ikke, at der er den store forskel rent smagsmæssigt, når man sætter tænderne i de grønne vafler. Du skal dog huske at dræne den optøede spinat for væde inden den vendes i dejen, da spinat fra frost indeholder meget væde.

LÆS OGSÅ: Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hvornår kan du spise spinatvafler?

Du kan stort set spise spinatvafler på alle tidspunkter af døgnet. Det kan jeg ihvertfald. Både kolde og lune. Som en let frokost, som pjatmad når du er sulten for sjov, eller som let aftensmad. Mulighederne er mange med spinatvafler, og de kan nydes både med og uden fyld. Der er med andre ord ingen regler, så bare slå dig løs.

  • Morgenmad eller brunch – fx toppet med hytteost og avocado eller røget laks og flødeost
  • Frokost – et lækkert og mættende alternativ til den flade rugbrødsklemme
  • Aftensmad – fyld af kyllingebryst i skiver, parmaskinke eller gårsdagens rester fra aftensmaden
  • Frokostanretning – serveret portionsanrettet med fx lakserilette, tunmousse, hummus eller røget laks

God fornøjelse.

Spinatvafler med feta

Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 8 bedømmelser )
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: 25 minutter Forberedelsestid: 10 minutter 10 minutter Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

  • 2 æg, separeret i æggeblomme og æggehvide
  • 3,5 dl. mælk
  • 185 gr. økologisk hvedemel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
  • 125 gr. smeltet smør
  • 100 gr. friske spinatblade, finthakket (100 gr. frosne drænede spinatblade kan også anvendes)
  • 150 gr. feta, smuldret i små stykker
  • 1 tsk. salt

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Pisk æggeblommer, mælk og smeltet smør sammen i en røreskål.
  2. Tilsæt hvedemel og salt, og pisk dejen ensartet med en el-pisker.
  3. Smuldre fetaosten og spinaten i dejen, og rør forsigtigt rundt med en dejspatel.
  4. Pisk æggehviderne stive i en anden lille skål.
  5. Vend forsigtigt de stive æggehvider ned i dejen, og rør rundt indtil dejen igen er ensartet, men uden at slå luften ud af æggehviderne.
  6. Opvarm dit vaffeljern, og fordel en passende mængde dej i formen.
  7. Bag spinatvaflerne i ca. 3-5 minutter eller til de begynder at blive gyldne og sprøde i kanten.
  8. Læg de færdigbagte spinatvafler på en rist og lad dem køle lidt af.
  9. Server de grønne madvafler med lidt fyld som fx røget laks, varmrøget laks, tunsalat, kyllingebryst og parmaskinke toppet med avocado i skiver og lidt salat.
  10. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens lave spinatvaflerne dagen i forvejen, og smager både godt lune som kolde. Spinatvafler med feta kan opbevares på køl i 2-3 dage, og er fryseegnet i minimum 3 måneder. Du kan variere fyldet på dine spinatvafler med fx en halv avocado i skiver, langtidsbagte tomater og feldsalat.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Spinatvafler med feta
2 kommentarer
2
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

Svampet chokoladekage

forrige indlæg
Spinatvafler med røget laks
næste indlæg
Canelé

2 kommentarer

Maj Bærentzen 1. januar 2021 - 14:03

Har lavet vaflerne i dag. Suuuuper lækre – dem skal jeg helt sikkert lave igen. Og nemme at lave. Jeg brugte frisk spinat og udskiftede hvedemel, pga cøliaki i husstanden. Jeg valgte majsmel, fuldkornsrimel og boghvedemel, ligeligt fordelt.
Tak for opskriften👌.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 1. januar 2021 - 23:25

Hej Maj,
Mange tak for din besked. Dejligt at opskriften på spinatvafler faldt i god jord hos jer, og spændende med de andre meltyper som du udskiftede hvedemelet med. De er også et hit her i huset, hvor de serveres som et nemt og let aftensmåltid.

Godt nytår.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 3

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 4

    Kylling i fad med karry og ananas

    11. november 2019
  • 5

    Spidskålssalat

    28. januar 2015
  • 6

    Søren Ryge kringle med marcipanremonce

    17. marts 2020

Seneste indlæg

  • Kanelgifler

    26. januar 2021
  • Flødekartofler

    25. januar 2021
  • Græske hakkebøffer i fad

    22. januar 2021
  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér