Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
  • Test af køkkenudstyr
  • Opskriftsindex
  • Om “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik
Baregomad.dk
  • Madopskrifter
    • Forretter
    • Hovedretter
      • Billig aftensmad
      • Nem aftensmad
      • Simremad
      • Mormormad
      • Sund aftensmad
      • Weekendmad
    • Desserter
    • Bagværk
      • Brød med gærdej
      • Brød med bagepulver
      • Brød med surdej
      • Madbrød
      • Tærter
      • Skærekager
      • Småkager
    • Salater og tilbehør
    • Vegetarmad og vegansk
    • Sæson
      • Grill
      • Jul
      • Nytår
      • Påske
  • Inspiration
    • Fisk og skaldyr
    • Frokostretter og tapas
    • Fjerkræ
    • Oksekød
    • Svinekød
    • Grøntsager
    • Krydret
    • Pasta, ris, bulgur og couscous
    • Sovs, dip og dressinger
    • Suppe
  • Madviden og tips
    • Bageskole
    • Fødevarer
  • Test af køkkenudstyr
  • Vinanmeldelser
    • Vintyper
      • Hvidvin
      • Rosévin
      • Rødvin
      • Mousserende vin
      • Champagne
      • Franciacorta
      • Cava
      • Crémant
      • Portvin
      • Øvrige hedvine
      • Spiritus
    • 0-99 kr.
    • 100-199 kr.
    • 200-299 kr.
    • +300 kr.
    • Skjold Burne
    • Supervin.dk
    • Gallovini
  • Om/kontakt
BagværkDesserterInspirationInstagramSæsonTærter

Pærecrumble

af Thomas fra Barego'mad 18. januar 2020
18. januar 2020
Gå til opskrift Udskriv opskrift
Pærecrumble
0 kommentar
5
FacebookPinterestEmail

Pærecrumble er uden tvivl en af familiens helt store favoritter når det kommer til nemme desserttyper spækket med smagen af krydrede karameliserede pærer toppet med en sprød crumble. I forhold til mange andre opskrifter på pærecrumble, hvor man blot vender pærerne i de forskelllige krydderier og topper med en rigelige mængder crumble, skal du i denne opskrift karamelisere pærerne i sukker, farin og krydderier på panden. Det giver en helt anden smag til pærestykkerne, hvor blot fem minutters karamelisering på panden løfter denne dessert til nye højder.

LÆS OGSÅ: Æblecrumble

Denne opskrift på pærecrumble er:

  • Utrolig simpel at tilberede, men smager som noget der har krævet adskillige timers indsats i køkkenet
  • Spækket med god smag af kanel, kardemomme, ingefær og karameliserede pærer
  • Uimodståelig bestående af sprød crumble med revet marcipan, havregryn, mel og mandler
  • Velegnet som lækker gæstedessert

LÆS OGSÅ: Svampet chokoladekage

Disse ingredienser skal du bruge til karameliserede pærer med crumble:

  • Pærer
  • Sukker
  • Brun farin
  • Smør
  • Kanel
  • Stødt ingefær
  • Hvedemel
  • Havregryn
  • Marcipan (kan evt. undlades, men det smager godt)
  • Rørsukker
  • Mandler
  • Vaniljesukker
Pærecrumble
Lad ikke udseendet snyde dig – denne simple kagedessert bestående af knasende crumblestykker og karameliserede pærestykker smager tusinde gange bedre end den ser ud. Den skal spises lun og nybagt i selskab med lidt god vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche. Det bliver ikke meget større, når du tager din beskedne indsats i køkkenet i betragtning. Efter min mening den bedste opskrift på hjemmelavet pærecrumble.

Fordansket udgave af Tarte Tatin

Pærecrumble står lidt for mig som en klassisk mormor-dessert på lige fod med æblecrumble og gammeldags æblekage, men når alt kommer til alt er det jo dessert freestyling som man kan kombinere i det uendelige, og hvor inspirationen til disse desserter kommer fra mange forskellige steder i verden. Når jeg står og karameliserer pærerne på panden i sukker og farin, kommer jeg uvilkårlig til at tænke på den franske Tarte Tatin, som er en æbletærte af dej og karameliserede æbler bagt i ovnen. Her er det blot pærestykker vi putter i tærteformen toppet med rigelige mængder knasende crumble med grofthakkede mandler, marcipan, havregryn, smør og mel. Mums med mums på.

LÆS OGSÅ: Gammeldags æblekage

Lav din egen personlige udgave af pærecrumble

Pærecrumble er en kagedessert, som er yderst taknemmelig når det kommer til ingredienser. Du kan både bruge fin- og grovvalsede havregryn til crumblen, og istedet for revet marcipan og grofthakkede mandler, kan du bruge mange andre ingredienser som fx:

  • Valnødder
  • Hasselnødder
  • Grofthakkede chokoladestykker
  • After Eight
  • Grofthakket hvid chokolade

LÆS OGSÅ: Jordbærtrifli

Sådan karamelliserer du dine pærer

Karamellisering af pærer på pande
Lad sukkeret og den brune farin smelte helt uden omrøring. Du skal ikke røre i sukkeret, men stille og roligt lade det smelte helt inden smørret og krydderierne tilsættes. Hvis du rører rundt i sukkeret inden det er karamelliseret, vil sukkeret ikke smelte ens på panden, og du risikerer at stå med en klumpet sukkermasse. Jeg karamelliserer mine pærer på 7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen, eller ca. 70% af kogepladens varmekapacitet.
Her brunes pærerne i det smeltede sukker
Når sukkeret er smeltet og du har tilsat både smør og krydderier, hælder du forsigtigt pærerne ned i det karamelliserede sukker. Sørg for at få vendt pærerne godt rundt i den smeltede sukkermasse, og vend dem et par gange undervejs. Det kan måske være nødvendigt at skrue lidt op for varmen, når pærerne hældes på panden, og sørg for at pærerne har stuetemperatur, så sukkeret ikke klumper sammen på panden.
Karamelliserede pærer i bageform
Fordel de karamelliserede pærer i et stort tærtefad eller en smurt bageform. De karamelliserede pærer skal stadigvæk have bid og faste i konsistensen, så det er vigtigt at de ikke karamelliserer for længe på panden. Sørg for at få den karamelliserede sukkerlage med over i bageformen, som er en vigtig smagsgiver i denne hjemmelavede pærecrumble.
Crumble drysses ovenpå pærestykkerne
Slut af med at fordele din crumble/smuldredej ovenpå de karamelliserede pærestykker i bageformen, og bag din pærecrumble i en forvarmet ovn på 180° grader varmluft i ca. 30 minutter eller til crumblen er flot gylden. Det færdige resultat taler for sig selv. Sprød crumble, karamelliserede pærestykker og en fantastisk karamelsovs. Det er pærecrumble når det er størst.

LÆS OGSÅ: Gulerodskage med ostecreme

Opskrift på pærecrumble med marcipan og smør

Du kan sagtens undvære marcipanen i din crumble, men det tilfører altså bare en helt fantastisk smag til crumblen, som jeg nødigt vil undvære. Marcipan eller ej – du må ikke gå på kompromis med smørret. Her skal du altså bruge ægte smør – ingen smørbar eller margarine, men rigtig dansk smør. Du kan bare smage anvendelsen af rigtig smør i din crumble, som på mange måder minder om en rigtig smørbagt vaniljekrans, som man har drysset ovenpå karameliserede pærer. Mums siger jeg bare.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste brownie

Perfekt som gæstedessert eller til din kagesultne familie

Hjemmelavet pærecrumble med marcipan, mandler, smør og karameliserede pærer er en gudedessert, hvis jeg selv skal sige det. En kagedessert du med god samvittighed kan servere næste gang du får spisende gæster, eller hvis du får lyst til at forkæle din kagesultne familie med lidt ekstra godt til kaffen i weekenden.

God fornøjelse.

Pærecrumble

Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 9 bedømmelser )
Antal personer: 6-8 Tidsforbrug i alt: 45 minutter Forberedelsestid: 15 minutter 15 minutter Næringsindhold: 275 kalorier 20 grams fedt

Ingredienser:

Karamelliserede pærestykker:

  • Ca. 1 kg. pærer
  • 200 gr. sukker
  • 2 spsk. brun farin
  • 125 gr. smør
  • 3 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær

Crumble:

  • 125 gr. hvedemel
  • 125 gr. havregryn
  • 125 gr. smør
  • 125 gr. marcipan (kan evt. undlades, men det smager godt)
  • 75 gr. rørsukker
  • 50 gr. mandler
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Karamelliserede pærestykker:

  1. Skræl pærerne og halver dem. Fjern kernehuset og skær pærerne i både.
  2. Smelt sukker og brun farin på en pande ved middel varme, og tilsæt smørret når sukkeret er smeltet. Tilsæt dernæst pærestykker, kanel, ingefær og kardemomme.
  3. Lad pærestykkerne karamellisere på panden i 5-6 minutter, og vend dem et par gange undervejs. De skal stadigvæk have lidt bid i konsistensen.
  4. Tag de karamelliserede pærer af panden og vend dem ned i en smurt tærteform.

Crumble:

  1. Bland mel, havregryn, sukker, salt og vaniljesukker sammen i en røreskål, og smuldre smørret i med fingrene.
  2. Riv marcipanen groft på et rivejern og hak mandlerne. Vend marcipanen og mandlerne i dejen og fordel blandingen godt med fingrene.
  3. Fordel dejen ud over de karamelliserede pærer i den smurte tærteform. Det nemmeste er at smuldre dejen med fingrene, så dejen bliver jævnt fordelt ovenpå æblerne.
  4. Bag nu pærecrumblen i en forvarmet ovn ved 180° grader varmluft i ca. 30-35 minutter, eller til crumblen er blevet pæn gylden. Pas på med ikke at bage crumblen for meget, da den så bliver for mørk og kan smage brændt.
  5. Server den færdige pærecrumble lun med lidt god vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.
  6. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens forberede din pærecrumble dagen i forvejen. Sæt den ubagte pærecrumble på køl, og bag den direkte fra køleskabet. Hvis du spørger mig, smager en pærecrumble bedst når den er lun og nybagt, så vent ca. 20 minutter med at servere den, så den lige kan stå og samle sig og komme af med det meste af varmen. Server din pærecrumble sammen med lidt god vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, eller tag @baregomad på Instagram og følg min profil på Instagram her. Gå ikke glip af de nyeste opskrifter på Facebook - følg Baregomad.dk på Facebook her.
Pærecrumble
0 kommentar
5
FacebookPinterestEmail

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Kanelgifler

Flødekartofler

Græske hakkebøffer i fad

Hjemmelavet hvidløgssmør

Paprikagryde med kylling

Risalamande is

Belgiske vafler

Canelé

Spinatvafler med feta

Spinatvafler med røget laks

Churros

Gulerodskage med ostecreme

Pasta alla Norma

One pot torsk med middelhavsstemning

Kyllingebryst i cremet svampesovs med spinat

Grønkålschips – sprøde chips af grønkål

Frikadeller

Rødbedesalat med valnødder og hvidløgsmayonnaise

Stuvet hvidkål

Så længe kan din mad holde sig på køl og i fryseren

Banoffee pie

Grov go’e fantasiboller

Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo

Bruschetta med smørristede kantareller

Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Melon med skinke, mozzarella og basilikum

Fyldt svinemørbrad med karamelliserede løg og bacon

Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Hjemmelavet whiskysauce

Gratineret rosenkålssalat med bacon, pære og tranebær

forrige indlæg
Cremet vegansk suppe med broccoli
næste indlæg
Panna Cotta med mango-gelé

Jeg vil meget gerne høre fra dig Annuller besvarelse

Gem mine oplysninger i denne browser til næste gang jeg ønsker at komme med en kommentar.

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Mest populære indlæg

  • 1

    Hakkebøffer i fad

    9. januar 2020
  • 2

    Svampet chokoladekage

    12. oktober 2020
  • 3

    Risalamande is

    20. december 2020
  • 4

    Spidskålssalat

    28. januar 2015
  • 5

    Bønnesalat med bacon

    16. marts 2015
  • 6

    Søren Ryge kringle med marcipanremonce

    17. marts 2020

Seneste indlæg

  • Kanelgifler

    26. januar 2021
  • Flødekartofler

    25. januar 2021
  • Græske hakkebøffer i fad

    22. januar 2021
  • Hjemmelavet hvidløgssmør

    18. januar 2021
  • Paprikagryde med kylling

    11. januar 2021
  • Risalamande is

    20. december 2020

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Mød forfatteren bag Baregomad.dk

Thomas Udbye

Velkommen til mit fristed og madværksted, hvor jeg gerne vil dele min passion for god mad uden det kræver det sorte bælte i kogekunst. Baregomad.dk er ganske enkelt gode madoplevelser - uanset om du er til vegansk, stegt flæsk, salater, retro-bagværk eller lidt af det hele.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
Footer Logo
  • Bloggen “Barego’mad”
  • Cookies og persondatapolitik

@2020 - Barego'mad. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes uden tilladelse.
Tilpas cookiesomhandlende cookies eller læs mere om cookies og persondatapolitik her.

Baregomad.dk respekterer privatlivets fred
Baregomad.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedre din brugeroplevelse og til reklame. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af ip-numre til statistik, og du accepterer anvendelsen af cookies ved at klikke på "Accepter alle".
Tilpas cookiesAccepter alleAfvis alle
Cookies og persondata

Anvendelse af cookies på baregomad.dk

Baregomad.dk anvender cookies 🍪 til at huske dine indstillinger, trafikmåling, forbedret brugeroplevelse og reklamelinks. Brugen af cookies kan fx omhandle registrering af IP-numre, og du accepterer dette ved at klikke på "Accepter alle". Læs mere om brugen af cookies og hvordan du sletter dem her.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Other

Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.

Analytics

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Advertisement

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Performance

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Gem & Acceptér