Baregomad.dk » Opskrifter » Desserter » Pærecrumble

Pærecrumble

Pærecrumble

Pærecrumble er uden tvivl en af familiens helt store favoritter når det kommer til nemme desserttyper spækket med smagen af krydrede karamelliserede pærer toppet med en sprød crumble. I forhold til mange andre opskrifter på pærecrumble, hvor man blot vender pærerne i de forskellige krydderier og topper med en rigelige mængder crumble, skal du i denne opskrift karamellisere pærerne i sukker, farin og krydderier på panden. Det giver en helt anden smag til pærestykkerne, hvor blot fem minutters karamellisering på panden løfter denne dessert til nye højder.

Prøv lige at se opskriften på: Æblecrumble

Denne opskrift på pærecrumble er:

 • Utrolig simpel at tilberede, men smager som noget der har krævet adskillige timers indsats i køkkenet
 • Spækket med god smag af kanel, kardemomme, ingefær og karamelliserede pærer
 • Uimodståelig bestående af sprød crumble med revet marcipan, havregryn, mel og mandler
 • Velegnet som lækker gæstedessert

Prøv lige at se opskriften på: Svampet chokoladekage

Disse ingredienser skal du bruge til karameliserede pærer med crumble:

 • Pærer
 • Sukker
 • Brun farin
 • Smør
 • Kanel
 • Stødt ingefær
 • Hvedemel
 • Havregryn
 • Marcipan (kan evt. undlades, men det smager godt)
 • Rørsukker
 • Mandler
 • Vaniljesukker
Pærecrumble
Lad ikke udseendet snyde dig - denne simple kagedessert bestående af knasende crumblestykker og karamelliserede pærestykker smager tusinde gange bedre end den ser ud. Den skal spises lun og nybagt i selskab med lidt god vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche. Det bliver ikke meget større, når du tager din beskedne indsats i køkkenet i betragtning. Efter min mening den bedste opskrift på hjemmelavet pærecrumble.

Fordansket udgave af Tarte Tatin

Pærecrumble står lidt for mig som en klassisk mormor-dessert på lige fod med æblecrumble og gammeldags æblekage, men når alt kommer til alt er det jo dessert freestyling som man kan kombinere i det uendelige, og hvor inspirationen til disse desserter kommer fra mange forskellige steder i verden. Når jeg står og karameliserer pærerne på panden i sukker og farin, kommer jeg uvilkårlig til at tænke på den franske Tarte Tatin, som er en æbletærte af dej og karameliserede æbler bagt i ovnen. Her er det blot pærestykker vi putter i tærteformen toppet med rigelige mængder knasende crumble med grofthakkede mandler, marcipan, havregryn, smør og mel. Mums med mums på.

Prøv lige at se opskriften på: Gammeldags æblekage

Lav din egen personlige udgave af pærecrumble

Pærecrumble er en kagedessert, som er yderst taknemmelig når det kommer til ingredienser. Du kan både bruge fin- og grovvalsede havregryn til crumblen, og istedet for revet marcipan og grofthakkede mandler, kan du bruge mange andre ingredienser som fx:

 • Valnødder
 • Hasselnødder
 • Grofthakkede chokoladestykker
 • After Eight
 • Grofthakket hvid chokolade

Prøv lige at se opskriften på: Jordbærtrifli

Sådan karamelliserer du dine pærer

Karamellisering af pærer på pande
Lad sukkeret og den brune farin smelte helt uden omrøring. Du skal ikke røre i sukkeret, men stille og roligt lade det smelte helt inden smørret og krydderierne tilsættes. Hvis du rører rundt i sukkeret inden det er karamelliseret, vil sukkeret ikke smelte ens på panden, og du risikerer at stå med en klumpet sukkermasse. Jeg karamelliserer mine pærer på 7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen, eller ca. 70% af kogepladens varmekapacitet.
Her brunes pærerne i det smeltede sukker
Når sukkeret er smeltet og du har tilsat både smør og krydderier, hælder du forsigtigt pærerne ned i det karamelliserede sukker. Sørg for at få vendt pærerne godt rundt i den smeltede sukkermasse, og vend dem et par gange undervejs. Det kan måske være nødvendigt at skrue lidt op for varmen, når pærerne hældes på panden, og sørg for at pærerne har stuetemperatur, så sukkeret ikke klumper sammen på panden.
Karamelliserede pærer i bageform
Fordel de karamelliserede pærer i et stort tærtefad eller en smurt bageform. De karamelliserede pærer skal stadigvæk have bid og faste i konsistensen, så det er vigtigt at de ikke karamelliserer for længe på panden. Sørg for at få den karamelliserede sukkerlage med over i bageformen, som er en vigtig smagsgiver i denne hjemmelavede pærecrumble.
Crumble drysses ovenpå pærestykkerne
Slut af med at fordele din crumble/smuldredej ovenpå de karamelliserede pærestykker i bageformen, og bag din pærecrumble i en forvarmet ovn på 180° grader varmluft i ca. 30 minutter eller til crumblen er flot gylden. Det færdige resultat taler for sig selv. Sprød crumble, karamelliserede pærestykker og en fantastisk karamelsovs. Det er pærecrumble når det er størst.

Prøv lige at se opskriften på: Gulerodskage med ostecreme

Opskrift på pærecrumble med marcipan og smør

Du kan sagtens undvære marcipanen i din crumble, men det tilfører altså bare en helt fantastisk smag til crumblen, som jeg nødigt vil undvære. Marcipan eller ej - du må ikke gå på kompromis med smørret. Her skal du altså bruge ægte smør - ingen smørbar eller margarine, men rigtig dansk smør. Du kan bare smage anvendelsen af rigtig smør i din crumble, som på mange måder minder om en rigtig smørbagt vaniljekrans, som man har drysset ovenpå karameliserede pærer. Mums siger jeg bare.

Prøv lige at se opskriften på: Verdens bedste brownie

Perfekt som gæstedessert eller til din kagesultne familie

Hjemmelavet pærecrumble med marcipan, mandler, smør og karameliserede pærer er en gudedessert, hvis jeg selv skal sige det. En kagedessert du med god samvittighed kan servere næste gang du får spisende gæster, eller hvis du får lyst til at forkæle din kagesultne familie med lidt ekstra godt til kaffen i weekenden.

God fornøjelse.

Pærecrumble

Pærecrumble

Antal personer: 6-8 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 275 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 67 bedømmelser )

Ingredienser:

Karamelliserede pærestykker:

 • Ca. 1 kg. pærer
 • 200 gr. sukker
 • 2 spsk. brun farin
 • 125 gr. smør
 • 3 tsk. kanel
 • 1 tsk. stødt ingefær

Crumble:

 • 125 gr. hvedemel
 • 125 gr. havregryn
 • 125 gr. smør
 • 125 gr. marcipan (kan evt. undlades, men det smager godt)
 • 75 gr. rørsukker
 • 50 gr. mandler
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 knsp. salt

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Karamelliserede pærestykker:

 1. Skræl pærerne og halver dem. Fjern kernehuset og skær pærerne i både.
 2. Smelt sukker og brun farin på en pande ved middel varme, og tilsæt smørret når sukkeret er smeltet. Tilsæt dernæst pærestykker, kanel, ingefær og kardemomme.
 3. Lad pærestykkerne karamellisere på panden i 5-6 minutter, og vend dem et par gange undervejs. De skal stadigvæk have lidt bid i konsistensen.
 4. Tag de karamelliserede pærer af panden og vend dem ned i en smurt tærteform.

Crumble:

 1. Bland mel, havregryn, sukker, salt og vaniljesukker sammen i en røreskål, og smuldre smørret i med fingrene.
 2. Riv marcipanen groft på et rivejern og hak mandlerne. Vend marcipanen og mandlerne i dejen og fordel blandingen godt med fingrene.
 3. Fordel dejen ud over de karamelliserede pærer i den smurte tærteform. Det nemmeste er at smuldre dejen med fingrene, så dejen bliver jævnt fordelt ovenpå æblerne.
 4. Bag nu pærecrumblen i en forvarmet ovn ved 180° grader varmluft i ca. 30-35 minutter, eller til crumblen er blevet pæn gylden. Pas på med ikke at bage crumblen for meget, da den så bliver for mørk og kan smage brændt.
 5. Server den færdige pærecrumble lun med lidt god vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche.
 6. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Du kan sagtens forberede din pærecrumble dagen i forvejen. Sæt den ubagte pærecrumble på køl, og bag den direkte fra køleskabet. Hvis du spørger mig, smager en pærecrumble bedst når den er lun og nybagt, så vent ca. 20 minutter med at servere den, så den lige kan stå og samle sig og komme af med det meste af varmen. Server din pærecrumble sammen med lidt god vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.