Her får du verdens bedste opskrift på amerikanske chocolate chip cookies med store stykker chokolade og nødder. Store og sprøde cookies.
Denne opskrift på klassiske amerikanske chocolate chip cookies er uden tvivl de bedste cookies jeg endnu har smagt til dags dato, og samtidig er de legende lette at fremtrylle i køkkenet.
Opskriften er blevet til med inspiration fra flere amerikanske opskrifter og en tur til Florida, hvor chocolate cookies og donuts blev kørt ned i rå mængder, og er noget nær den ultimative opskrift på chocolate chip cookies.
Hvis jeg altså selv skal sige det. Sprød skorpe. Blød karamelagtig krumme og midte. En mundvandsdrivende lækker smag af brun farin, chokolade, nødder, vanilje og smør.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på chocolate chip cookies
Frys din cookie dough ned
Lav en dobbelt portion af disse herlige chocolate chip cookies, og frys halvdelen af dejen ned skåret i stykker og trillet til kugler.
Så kan du altid servere friskbagte cookies på under et kvarter.
Dejen er fryseegnet i op til tre måneder.
Dejen kan også opbevares på køl i en tætlukket beholder i 3-4 dage.
Du kan erstatte chokoladen med fx grofthakkede tranebær eller andre tørrede bær og nødder.
Sådan laver du verdens bedste chocoladecookies
Som nævnt tidligere er disse chokolade cookies legende lette at tilberede, og det er lige før du kan gøre det med bind for øjnene. Men også kun næsten.
Det smukke ved denne opskrift er, at du kan lave dejen op til flere dage i forvejen, hvis du blot opbevarer den på køl.
Med andre ord kan du løbende forkæle familie, venner, naboer og kolleger med friskbagte cookies spækket med chocolate chips og grofthakkede hasselnødder.
Her får du opskriften på hvordan du lykkedes med dine chocolate chip cookies.
- Blødt smør. Det er vigtigt at smørret er blødt, så det nemt kan arbejdes ind i de øvrige ingredienser. Så tag smørret ud af køleskabet i god tid - gerne et par timer eller mere før dejen skal laves. Sørg for at få pisket smør og sukker godt sammen med en håndmixer inden de øvrige ingredienser tilsættes.
- Masser af chokolade. Ingen chocolate chip cookies uden seriøse mængder chocolate chips eller grofthakket chokolade med et kakaoindhold på ca. 60%. Det kræver vist ingen yderligere forklaring.
- Brun farin. Brun farin er en vigtig ingrediens i amerikanske chocolate chip cookies, som tilfører dejen en lækker letkrydret sødme.
- Bagepulver og natron. Vejen til de perfekte chokolade cookies med en blød midte og en sprød skorpe er kombinationen af bagepulver og natron. Bagepulveret får dejen til at hæve tilstrækkeligt under bagningen, og den lille mængde natron gør skorpen sprød og knasende med en saftig blød midte.
Derfor skal dejen til cookies på køl
Det er vigtigt at dejen er køleskabskold inden de bages, da cookiedejen ellers vil flyde ud på bagepladen i en stor sø af smeltet dej og chokolade.
Derfor er afkøling vigtig for at lykkedes med denne opskrift. Og tro mig - det er ventetiden værd. Jo koldere dejen er, jo tykkere cookies, og samtidig når de forskellige ingredienser at sætte sig i dejen.
Når den afkølede dej tages ud af køleskabet, skal dejen lige stå ved stuetemperatur i 10 minutter før den rulles til kugler.
Du kan med fordel rulle cookie-dejen til kugler og fryse dem ned, så du altid er leveringsdygtig i friskbagte cookies.
De kan simpelthen bages direkte fra fryseren, og skal blot lige have et par minutters ekstra bagetid.
Vil gerne følge dine lækre opskrifter . Mvh Eva
Hej Eva - det skal du være meget velkommen til og mange tak for interessen for min madblog 😊
Hilsen
Thomas
De var VIRKELIG gode! Men måske det ikke er nødvendigt at forvarme ovnen når dejen skal hvile en times tid 😉
Hej Cecilie,
Mange tak for din hilsen og roser vedrørende opskriften på de amerikanske cookies 😊 Det er jeg rigtig glad for at høre, og du har en pointe med ovnen - den kan man vist godt vente lidt med at tænde for til trods for at vi har solceller på taget 🤣
Endnu engang tak for din hilsen.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften på cookies, og skriv gerne her hvad du synes om de amerikanske kager.