Denne opskrift på klassiske amerikanske chocolate chip cookies er uden tvivl de bedste cookies jeg endnu har smagt til dags dato, og samtidig er de legende lette at fremtrylle i køkkenet. Opskriften er blevet til med inspiration fra flere amerikanske opskrifter og en tur til Florida, hvor chocolate cookies og donuts blev kørt ned i rå mængder, og er noget nær den ultimative opskrift på chocolate chip cookies. Hvis jeg altså selv skal sige det. Sprød skorpe. Blød karamelagtig krumme og midte. En mundvandsdrivende lækker smag af brun farin, chokolade, nødder, vanilje og smør.
Denne opskrift på chocolate chip cookies er:
- Ganske enkelt den bedste opskrift på chocolate chip cookies
- De perfekte amerikanske cookies til eftermiddagskaffen, fødselsdage eller til dine kolleger på arbejdet
- Bagt på smør, mørk chokolade og grofthakkede hasselnødder
- Den helt klassiske opskrift på de originale amerikanske chokolade cookies
- Dejen er fryseegnet i op til tre måneder
- Nemme at fremstille på under 20 minutter inklusiv bagetid
Prøv lige at se opskriften på: Smørkage med remonce og vaniljecreme
Disse ingredienser skal du bruge:
- Hvedemel
- Smør
- Brun farin
- Sukker
- Vaniljesukker
- Æg
- Bagepulver
- Natron
- Salt
- Hasselnødder
- Mørk chokolade
Prøv lige at se opskriften på: Verdens bedste brownie
Tips og tricks:
Lav en dobbelt portion af disse herlige chocolate chip cookies, og frys halvdelen af dejen ned skåret i stykker og trillet til kugler. Så kan du altid servere friskbagte cookies på under et kvarter. Dejen er fryseegnet i op til tre måneder. Dejen kan også opbevares på køl i en tætlukket beholder i 3-4 dage. Du kan erstatte chokoladen med fx grofthakkede tranebær eller andre tørrede bær og nødder, eller kombinere både hvid og mørk chokolade. Har du børn kan du med stor succes udskifte chokoladen og de grofthakkede nødder med M&M’s.



Prøv lige at se opskriften på: Blåbærdrøm med et twist af surdej
Sådan laver du verdens bedste chocolate chip cookies
Som nævnt tidligere er disse chokolade cookies legende lette at tilberede, og det er lige før du kan gøre det med bind for øjnene. Men også kun næsten. Det smukke ved denne opskrift er, at du kan lave dejen op til flere dage i forvejen, hvis du blot opbevarer den på køl. Med andre ord kan du løbende forkæle familie, venner, naboer og kolleger med friskbagte cookies spækket med chocolate chips og grofthakkede hasselnødder. Her får du opskriften på hvordan du lykkedes med dine chocolate chip cookies.
Prøv lige at se opskriften på: Kærnemælkshorn med marcipan
- Blødt smør. Det er vigtigt at smørret er blødt, så det nemt kan arbejdes ind i de øvrige ingredienser. Så tag smørret ud af køleskabet i god tid – gerne et par timer eller mere før dejen skal laves. Sørg for at få pisket smør og sukker godt sammen med en håndmixer inden de øvrige ingredienser tilsættes.
- Masser af chokolade. Ingen chocolate chip cookies uden seriøse mængder chocolate chips eller grofthakket chokolade med et kakaoindhold på ca. 60%. Det kræver vist ingen yderligere forklaring.
- Brun farin. Brun farin er en vigtig ingrediens i amerikanske chocolate chip cookies, som tilfører dejen en lækker letkrydret sødme.
- Bagepulver og natron. Vejen til de perfekte chokolade cookies med en blød midte og en sprød skorpe er kombinationen af bagepulver og natron. Bagepulveret får dejen til at hæve tilstrækkeligt under bagningen, og den lille mængde natron gør skorpen sprød og knasende med en saftig blød midte.
Prøv lige at se opskriften på: Den du ved nok kage
Derfor skal dejen til chocolate chip cookies på køl
Det er vigtigt at dejen er køleskabskold inden de bages, da cookiedejen ellers vil flyde ud på bagepladen i en stor sø af smeltet dej og chokolade. Derfor er afkøling vigtig for at lykkedes med denne opskrift. Og tro mig – det er ventetiden værd. Jo koldere dejen er, jo tykkere cookies, og samtidig når de forskellige ingredienser at sætte sig i dejen.
Når den afkølede dej tages ud af køleskabet, skal dejen lige stå ved stuetemperatur i 10 minutter før den rulles til kugler. Du kan med fordel rulle cookie-dejen til kugler og fryse dem ned, så du altid er leveringsdygtig i friskbagte cookies. De kan simpelthen bages direkte fra fryseren, og skal blot lige have et par minutters ekstra bagetid.
God bagelyst.

Ingredienser:
- 170 gr. hvedemel
- 100 gr. blødt smør
- 120 gr. brun farin
- 100 gr. rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. natron
- 0,5 tsk. salt
- 70 gr. grofthakkede hasselnødder
- 180 gr. valgfri mørk chokolade (grofthakket eller chips)
Opskrift - sådan gør du trin for trin:
- Forvarm ovnen til 175° grader almindelig ovnvarme.
- Rør det bløde smør sammen med brun farin og sukker i en røreskål.
- Tilsæt vaniljesukker og æg, og rør det godt rundt i smørblandingen.
- Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål, og rør det i smørblandingen.
- Hak hasselnødder og mørk chokolade groft, og bland det i dejen.
- Kom dejen på køl i minimum en time.
- Beklæd to bageplader med bagepapir og del dejen i 15 lige store stykker á ca. 55 gr.
- Fordel kuglerne med god afstand på bagepapiret, da de flyder ud under bagningen.
- Bag dine chocolate chip cookies i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter eller til kagerne begynder at blive brune i kanten.
- Sæt de færdigbagte chocolate chip cookies over på en bagerist på bagepapiret, og lad dem køle af i ca. 15-20 minutter.
- Fjern bagepapiret og lad kagerne køle helt af på risten.
- Læg de færdigbagte chocolate chip cookies i en lufttæt beholder.
- Velbekomme.
Yderligere kommentarer
Lav en dobbelt portion af disse herlige chocolate chip cookies, og frys halvdelen af dejen ned skåret i stykker og trillet til kugler. Så kan du altid servere friskbagte cookies på under et kvarter. Dejen er fryseegnet i op til tre måneder. Dejen kan også opbevares på køl i en tætlukket beholder i 3-4 dage. Du kan erstatte chokoladen med fx grofthakkede tranebær eller andre tørrede bær og nødder.


4 kommentarer
Vil gerne følge dine lækre opskrifter . Mvh Eva
Hej Eva – det skal du være meget velkommen til og mange tak for interessen for min madblog 😊
Hilsen
Thomas
De var VIRKELIG gode! Men måske det ikke er nødvendigt at forvarme ovnen når dejen skal hvile en times tid ;-)
Hej Cecilie,
Mange tak for din hilsen og roser vedrørende opskriften på de amerikanske cookies 😊 Det er jeg rigtig glad for at høre, og du har en pointe med ovnen – den kan man vist godt vente lidt med at tænde for til trods for at vi har solceller på taget 🤣
Endnu engang tak for din hilsen.
Venlig hilsen
Thomas