Her får du en nem opskrift på den bedste rabarbercrumble med lækkert låg af smuldredej med revet marcipan og bund af rabarber og mynte.
Friske rabarber i køkkenhaven er en rigtig forårsbebuder, som vi danskere elsker at trylle om til alskens kager og andre lækkerier som fx rabarbertrifli og rabarbersirup.
Anvendelsesmulighederne er nærmest uendelige, og der er ikke noget som en klassisk lun rabarbercrumble toppet med lidt flødeskum, cremefraiche eller lidt god vaniljeis.
Opskriften på denne rabarbercrumble er den ultimative af slagsen, hvis du spørger mig. Jeg har efterhånden smagt utallige variationer af rabarbercrumble, men denne her er ganske enkelt luksusudgaven.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på nem rabarbercrumble
Denne opskrift på crumble med rabarber er:
- Luksus-udgaven bagt på smør og med frisk mynte blandet sammen med rabarberen
- Utrolig simpel tilberedning på ca. 45-50 minutter
- Mundvandsdrivende lækker klassisk smuldrekage med sprød top som en vaniljekrans
- Den perfekte kagedessert i foråret, når det er rabarbertid i haverne
- Med revet marcipan i crumblen, som giver en lækker makronagtig smag
- Uimodståelig i selskab med en klat god vaniljeis, cremefraiche 18% eller flødeskum, som spiller godt sammen med syren i rabarberen
Bliv klog på rabarberplanten i haven
- Rabarberplanten smager bedst fra det tidlige forår til midsommer omkring Skt. Hans, da niveauet af oxalsyre i denne periode er på sit laveste.
- Den bedste rabarbersmag findes i den nederste del af stilken, hvor den er mest sødmefuld. Undgå derfor at skære for meget af bunden når du renser stænglerne.
- Det er kun rabarberstænglen der er spiselig på en rabarberplante, så bladet skal fjernes først.
- Rabarber er fryseegnet, og jeg plejer altid at rengøre og snitte rabarberstænglerne først, inden de kommer i en frysepose og bliver frosset ned. Så er det dejligt nemt og bekvemt lige at tage en pose op af fryseren, klar til brug.
Rabarbercrumble uden havregryn
Denne opskrift på rabarbercrumble er uden havregryn, hvilket den absolut ikke bliver ringere af. Den sprøde crumble minder meget i både konsistens og smag om en hjemmebagt vaniljekrans, og er syndig lækker at bide i.
Jeg ved godt, at der er mange der putter havregryn i deres crumble, og du kan også sagtens erstatte marcipanen med havregryn, men lige med denne rabarbercrumble foretrækker jeg nu en smuldredej som minder om en smørbagt småkage.
Karamelliserede rabarberstykker
Der er forholdsvis meget væde i friske rabarber, og det kan nemt gøre en rabarbercrumble eller andet bagværk for snasket.
Derfor bager jeg rabarberen i ovnen først, så en del af væsken kan fordampe inden crumblen kommer på.
Rabarberstykkerne bliver nærmest karamelliserede, når de bliver bagt sammen med crumblen, og sammen med den friske mynte er det en himmelsk kagedessert. God bagelyst.
Hej... Har min kolde smør mon været for "varm" , da den blev iblandet dejen - min færdige crumble dej blev aaaalt for klistret - måtte tilsætte 2-3 spsk mel mere for at kunne forme det til kugler a la tærtedej...
Hej Malena,
Tak for din kommentar.
Jeg tror dit smør har været for varmt - måske nærmest flydende? Det skal bare være koldt smør direkte fra køleskabet. Du skriver at du kun har tilsat en 2-3 spsk. mere mel til dejen, så det lyder ikke til at være helt galt 😊 Håber slutresultatet blev godt.
Hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften på rabarbercrumble. Kom også gerne med din bedømmelse af kagen. På forhånd tak.