Svampet chokoladekage

Hvis du er på jagt efter en opskrift på den mest svampede chokoladekage, kan du godt indstille jagten og begive dig ud i køkkenet. For nu skal der bages. Alletiders mumse chokoladekage. Svampet chokoladekage. Det er der faktisk en chokoladekage der hedder, som en kvinde ved navn Helle Brodt Hansen delte opskriften på tilbage i 2008, og som minder rigtig meget om min mormors opskrift på svampet chokoladekage, som jeg husker fra min barndom. Så hvorfor ikke forene det bedste fra to verdener, og lave den ultimative opskrift på svampet chokoladekage med eller uden appelsinsaft, som samtidig er legende let at tilberede og bage på godt en halv time i bradepande.

Prøv lige at se opskriften på: Verdens bedste brownie

Denne opskrift på svampet chokoladekage er:

  • Den mest svampede og lækre chokoladekage du kan forestille dig
  • Den mest populære chokoladekage på bloggen
  • En kombineret udgave af “Alletiders mumse chokoladekage” og min mormors gamle opskrift med både appelsinsaft og revet appelsinskal
  • Den nemmeste opskrift på svampet chokoladekage med den mest lækre glasur
  • Perfekt til klassens time, fødselsdage, skovturen eller dine arbejdskolleger
  • Fryseegnet og frisk og lækker over flere dage

Prøv lige at se opskriften på: Den du ved nok kage

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Hvedemel
  • Sukker
  • Flormelis
  • Smør
  • Æg
  • Kærnemælk, sødmælk eller koldt vand
  • Kakao
  • Vaniljesukker
  • Stødt kanel
  • Bagepulver
  • Natron
  • Salt
  • Appelsin (kan undlades)

Prøv lige at se opskriften på: Kanelkage

Har du helt styr på de mange forskellige meltyper?
Er speltmel sundere rent ernæringsmæssigt end almindelig hvede, og hvorfor er udmalingsgraden højere ved fuldkornsmel, og hvad har det af betydning for melet? Bliv klogere på de mange forskellige meltyper her.

Svampet chokoladekage

Hvilket bagestål er bedst i test?
Hvilket bagestål er bedst i test? Hånden på hjertet – der er ingen vindere eller tabere i denne test. Jeg sammenligner de fem mest solgte bage- og pizzastål i Danmark, hvoraf jeg selv har testet de to første gennem de sidste par år. Testen tager derfor udgangspunkt i egne erfaringer, produktspecifikationer, tredjeparter og anmeldelser af de enkelte bagestål. Læs testen over de fem mest populære bagestål.

Prøv lige at se opskriften på: Giftkage

En alletiders mumse-chokoladekage

Opskriften på denne svampede chokoladekage er en af de mest svampede chokoladekager jeg endnu har smagt. Den minder som sagt meget om min mormors chokoladekage, som jeg sommetider fik med i skolen når jeg havde fødselsdag. Så skar vi chokoladekagen ud i stykker og byggede et lokomotiv med vogne. Hjulene kunne fx være runde vingummier, som vi klistrede fast med glasur. Kagen var et stort hit.

Konsistensen og smagen er helt fantastisk, og det er og bliver en rigtig smovse-chokoladekage, som vil falde i god jord hos de fleste – store som små. Du skal prøve udgaven med appelsinsaft og revet appelsinskal – det sætter prikken over i’et og giver chokoladekagen et frisk pift.

Prøv lige at se opskriften på: Cremelinser

Hvilken olie er bedst at bage med?
Er rapsolie god i brød og kager, eller skal du kun anvende rapsolie til stegning? Og hvad med solsikkeolie og olivenolie? Kan man som udgangspunkt anvende alle plantebaserede olier i kager og brød? Læs mere om madolier og bagning.

Prøv lige at se opskriften på: Søren Ryge kringle med marcipanremonce

Svampet chokoladekage i bradepande

Opskriften på denne svampede chokoladekage bages i en mellemstor bradepande (25 x 30 cm.), og kan skæres ud i 10-12 passende stykker – du må endelig ikke være fedtet når du skærer kagen ud, da den hurtigt forsvinder og et stykke bliver til to og … Det er en chokoladekage, der bare smager af mere! Det er der jo heldigvis råd for, og du kan jo fx bage en dobbeltportion i en stor bradepande med høje kanter. Får du noget kage tilovers, kan det med fordel fryses ned, hvilket den næsten kun bliver bedre af og endnu mere svampet.

Prøv lige at se opskriften på: Kanelsnurrer

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Glasuren får mundvandet til at løbe

Ingen chokoladekage uden glasur, og denne svampede chokoladekage er ingen undtagelse. Den skal selvfølgelig toppes med den mest fantastiske glasur rørt op med blødt smør, kakao og kanel, hvilket tilfører glasuren en cremet konsistens og en herlig smag. Man kan lige fornemme kanelet i glasuren, som harmonerer rigtig godt med smagen af kakao i kagen. Jeg plejer at anvende koldt vand i glasuren, men du kan også anvende mælk eller piskefløde, hvilket kun vil gøre glasuren endnu mere uimodståelig.

God bagelyst.

Svampet chokoladekage

Svampet chokoladekage

Antal personer: 12 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 375 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 8454 bedømmelser )

Ingredienser:

Dej til chokoladekage:

  • 280 gr. hvedemel
  • 300 gr. sukker
  • 170 gr. blødt smør
  • 2 æg
  • 2,5 dl. kærnemælk, sødmælk eller koldt vand (reducer mængden med ½ dl. hvis du tilsætter appelsinsaft og revet appelsinskal)
  • 60 gr. kakao
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 knsp. salt
  • 1 økologisk appelsin (kan undlades)

Glasur/topping:

  • 200 gr. flormelis
  • 30 gr. kakao
  • 0,5 dl. koldt vand, mælk eller fløde
  • 40 gr. blødt smør
  • 2 tsk. stødt kanel

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Chokoladekage:

  1. Forvarm ovnen til 175° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Pisk det bløde smør sammen med sukkeret til en ensartet masse i en røreskål.
  3. Tilsæt æggene et af gangen og pisk det godt sammen med smørblandingen.
  4. Sigt alle de tørre ingredienser ned i skålen til smørblandingen og tilsæt mælken.
  5. Pisk alle ingredienserne godt sammen til konsistensen er ensartet.
  6. Hæld dejen op i en smurt bradepande (ca. 25 x 30 cm.) eller beklædt med bagepapir, og bag den på nederste rille i ca. 30-35 minutter afhængig af ovntype og dejens tykkelse. Du kan stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten af kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt.
  7. Lad chokoladekagen køle helt af i bradepanden.
  8. Smør glasuren på den afkølede chokoladekage, og lad glasuren stivne inden servering.
  9. Velbekomme.
    Har du set den nye kogebog fra Baregomad.dk, som indeholder mere end 100 af de mest populære opskrifter på bloggen, og som med garanti vil give dig nye ideer til familiens madplan. Køb den her.

Glasur/topping:

  1. Hæld vandet eller mælken ned i en røreskål, og tilsæt alle de øvrige ingredienser.
  2. Rør glasuren godt sammen indtil den er ensartet og tyk i konsistensen.

Yderligere kommentarer

Opskriften på svampet chokoladekage er fryseegnet i op til tre måneder, og bliver næsten kun bedre af at komme en tur i fryseren. Vent med at putte glasur på chokoladekagen, hvis den skal fryses ned. Opskriften rækker til minimum 10 portioner, og passer til en mellemstor bradepande på ca. 25 x 30 cm.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Svampet chokoladekage
Svampet chokoladekage

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

2 kommentarer

Regitze 11. oktober 2021 - 07:32

Hej Thomas 😄

Brugte din grundopskrift til chokokadekagen. Brugte dog “Dutch cocoa” kakaopulver da det er min favorit. Synes det er svært at få den kvalitet hos helsekost og den slags butikker, men heldigvis for condi.dk lige til den slags 💐

Min ovn er gået i stykker, så det blev halv opskrift i en 14 cm springform i airfryeren – den blev stadig herligt svampet.

Ak – ingen appelsiner på lager, men havde et kvart glas amarena syltede kirsebær som var lige på aldersgrænsen så de blev siet og røg i dejen. Havde jeg haft et halvt glas havde det været dobbelt så godt for kombien med syltede kirsebær og chokolade var jf min mands vurdering “fabelagtig”

Saften fra kirsebærrene blev brugt til glasuren – den syrlige smag var et super touch til den tunge chokolade 💖💖💖

Så alt i alt en vinder på alle fronter 😍 det bliver bestemt ikke sidste gang.

Knus Regitze

Besvar
Thomas fra Barego'mad 11. oktober 2021 - 21:19

Hej Regitze,
Tusinde tak for din besked, og ikke mindst interessen for min madblog og opskriften på svampet chokoladekage. Jeg sidder med et stort smil på læben efter at have læst din kommentar, og må tage hatten af for dit gåpåmod sådan at kaste dig ud i et bageprojekt med defekt ovn osv. Jeg har aldrig prøvet at bage chokoladekage med syltede kirsebær eller saften herfra, men kan faktisk godt forestille mig at det er en ganske god kombination med det syrlige til det søde. Det er noteret og noget jeg vil forsøge mig med næste gang jeg skal bage chokoladekage :-) Er glad for at bageprojektet lykkedes, og at kagen faldt i god jord hos din mand.

Mange hilsner
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner