Her får du opskriften på "den du ved nok kage", som er en chokoladeudgave af den klassiske drømmekage med lækker chokolade-kokostopping.
Jeg vil gerne bede om et stykke "den du ved nok kage". Undskyld mig, men vil du liiiige være venlig og gentage signal - et stykke "hvad-for-kage"?
Et stykke "den du ved nok kage" - du ved den der lækre skærekage, som forener det bedste fra chokoladekagen, og den klassiske drømmekage fra Brovst med cremet chokolade kokostopping.
Nå den - så er jeg helt med. Du mener chokolade-drømmekagen, som også benævnes mørk drømmekage. Det kunne du jo bare have sagt.
Og skal vi så ikke komme i gang med opskriften på "den du ved nok kage", som er blandt de mest populære skærekager i landet. Værsgo at tage et stykke mere.
Se også de populære bageopskrifter på:
Opskrift på den du ved nok kage
Denne opskrift på "den du ved nok kage" er:
- En drøm af en bradepandekage
- En syndig chokolade-udgave af den klassiske drømmekage fra Brovst med chokolade-kokostopping
- Perfekt som klassens-time-kage eller til dine kolleger på arbejdet
- Mørk drømmekage med det mest underlige kagenavn i Danmark
- Såre simpel at røre sammen i en skål eller med piskeris på en køkkenmaskine
- Fryseegnet i op til tre måneder
Svampet chokolade-drømmekage med kokostopping
"Den du ved nok kage" er i bund og grund en svampet chokoladekage med lækker kokosfyld på toppen, som man kender det fra den klassiske drømmekage - dog bages toppingen ikke som du kender det fra drømmekagen.
Her er det så bare chokoladekage inspireret af drømmekagen, og resultatet er blevet til den meget vellykkede skærekage, som mange kender som "den du ved nok kagen" - navnet er nok mindre heldigt, og lige til at få galt i halsen, men heldigvis er det også kun kagen vi skal spise.
Andre navne på kagen:
- Mias kage
- Afrikansk landevej
- Nam-nam-kage
- Asfaltkagen
- Guf-guf-kagen
- Bivognskage
- Smedegaards kage
- Snæver-kagen
- Drømmekage fra Buddinge
- Michaels kage
Kærnemælk i chokoladekage er et godt gammel tip, som jeg kan huske min mormor også benyttede i sin svampede chokoladekage.
Kærnemælk er med til at gøre chokoladekagen lidt mere svampet i konsistensen, og dermed mere lækker på dag nummer to og tre - hvis den da ikke allerede er blevet fortæret på dag nummer et.
Har du ikke lige kærnemælk i gang i husholdningen, kan du sagtens anvende almindelig mælk eller piskefløde, hvis kalorierne ikke lige tæller i dag.
Klassens time kage
En skærekage som "den du ved nok kagen" er igennem årtier flittigt blevet slæbt med i skole til klassekammerater og lærere - som "klassens time-kage" eller som bradepandekage til lejrturen.
Dens konsistens er rigtig velegnet til to-go og takeaway uanset om den skal forsøde kaffepausen på arbejdet, fisketuren eller familiens årlige picnictur i det grønne.
Og så gør det vel ikke noget, at den er såre simpel at bikse sammen i en hurtig vending, og med fordel kan bages dagen i forvejen, som kun gør den endnu mere lækker i konsistensen.
Hej Thomas . jeg er ved at bage din version af " afrikas landevej". Der står i opskriften at der skal kærnemælk, og eller fløe eller mælk i dejen. men ikke hvornår det skal tilsættes. Nu er problemet ikke så stort for mig, da jeg efter hånden er en middelaldrende husmor . Men tænker det måske kan forvirre en "nybager".
God påske herfra 🙂
Hej Stina,
Mange tak for din interesse for bloggen og dit indspark til opskriften "afrikas landevej" eller "den-du-ved-nok-kage" 🙂 Du har da helt ret i, at punktet med mælken ikke fremgår i opskriften. Den skal tilføjes efter man har tilføjet alle de tørre ingredienser til dejen, og så piskes godt sammen. Du skal have mange tak for dit skarpe øje, og at du har gjort mig opmærksom på den lille tastefejl.
God påske til dig.
Venlig hilsen
Thomas
Hejsa,
Topping på "den du ved nok", den er meget bastant og smørret flyder fra. Første gang jeg prøver denne kage og kan sagtens bage... men ikke lige det jeg havde forestillet mig.
Hej Jeanette,
Tak for din kommentar vedrørende den-du-ved-nok kagen 😊 Jeg ved ikke lige hvad der er gået galt med din topping, da den plejer at sidde lige i skabet når jeg laver den. Toppingen må ikke koge i gryden, men smørret skal blot stille og roligt smelte og røres sammen med de øvrige ingredienser. Måske dette kan være forklaringen? Håber ellers kagen blev god og smagte som en den-du-ved-nok kage skal smage 😊
Venlig hilsen
Thomas
I hvilket step er det lige piskefløde skal bruges?
Hej Josephine,
Mange tak for dit relevante spørgsmål. Der skal som udgangspunkt ikke anvendes piskefløde - det står heller ikke under ingredienserne, men jeg skriver længere oppe i opskriften, at man også godt kan bruge almindelig mælk og piskefløde, hvis man ikke lige har kærmemælk ved hånden 🙂 Bruger du almindelig mælk eller piskefløde som erstatning for kærnemælk, kan du med fordel tilsætte et par spiseskefulde citronsaft i mælken.
Håber det giver svar på dit spørgsmål, og ellers spørger du bare løs.
God påske.
Hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften på kagen, og skriv gerne hvad du synes om den her.