1,5dlkærnemælk - eller piskefløde, mælk kan også anvendes
2æg
200gsukker
250ghvedemel
100gchokolade - mørk og grofthakket, kan undlades
3spskkakaopulver
2tskbagepulver
2tskvaniljesukker
Topping
100gsmør
200gflormelis
150gkokosmel
2spskkakaopulver
4spskkaffe - stærk, kan erstattes med 4 spsk. vand
2tskvaniljesukker
Fremgangsmåde
Dej til den du ved nok kage
Pisk æg og sukker til en luftig masse med en el-pisker eller på en køkkenmaskine.
Tilsæt det smeltede smør (skal være fingervarm eller køligere) til æggemassen, og rør det godt rundt.
Vend alle de tørre ingredienser ned i skålen til æggeblandingen, og rør det godt rundt til dejen er lind og ensartet i konsistensen.
Tilsæt den grofthakkede chokolade og rør den godt ind i dejen.
Hæld dejen op i en stor springform eller mindre bradepande (ca. 25x35 cm.) beklædt med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180° varmluft i ca. 25-30 minutter (alt efter ovntype kan det sagtens tage 5 minutter længere eller kortere).
Mærk efter med en strikkepind eller kødnål om kagen er færdigbagt - der må ikke hænge dej fast på kødnålen og den skal virke fast i konsistensen.
Tag den du ved nok kage ud af ovnen, og lad den køle af i 10-15 minutter.
Imens kagen afkøler laver du toppingen.
Fordel den færdige topping/glasur ovenpå den let afkølede kage.
Lad den færdigbagte den du ved nok kage stå og sætte sig i 30-60 minutter inden den skæres ud i stykker og serveres.
Topping
Hæld alle ingredienserne til toppingen op i en lille gryde, og varm op under omrøring.
Når smørret er smeltet og toppingen har fået en ensartet konsistens, er toppingen færdig.
Tag gryden af varmen.
Fordel den færdige topping på den let afkølede kage.
Bemærkninger
Den du ved nok kage smager allerbedst dagen derpå, når kagen har fået lov til at sætte sig.Opbevar kagen i staniol og en tætlukket frysepose - gerne køligt og mørkt, så kan den holde sig i minimum 3-4 dage.Den er også fryseegnet i op til tre måneder, og smager lige så godt som nybagt, når den først er tøet op.
Næringsindhold
Næringsindhold
Den du ved nok kage
Mængde pr. portion
Calories
573
% Daglig værdi*
Fat
28
g
43
%
Saturated Fat
18
g
113
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
88
mg
29
%
Sodium
443
mg
19
%
Potassium
136
mg
4
%
Carbohydrates
77
g
26
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
48
g
53
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
697
IU
14
%
Calcium
38
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.