Mazarinkage

Mazarinkage med marcipan sender mig fluks tilbage til barndommens gade. En af mine all-time-kage-favoritter på lige fod med “den-du-ved-nok-kage” og den grønne “giftkage”. Klassiske kager med ganske få ingredienser, som den dag i dag nyder stor popularitet blandt store og små. Du kan selvfølgelig godt købe en færdiglavet mazarinkage i det lokale supermarked til en flad 10’er, men den tåler ingen sammenligning med den ægte vare.

Marcipan, smør og sukker definerer denne flade runde kage, som er uimodståelig lækker og svampet. Klassisk mazarinkage er en mellemting mellem en pundkage og en sandkage med marcipan. Den oprindelige mazarin kage består af mørdej og marcipan pyntet med glasur. Denne elskede kage-klassiker anvendes ofte som bund i andre kager som fx jordbærtærte og sommerkage, og kan også bages i muffinsforme eller bradepande, hvor opskriften så skal ganges med tre. Mazarin er pæredansk til trods for det lidt franskklingende navn, hvor danske konditorer har lades sig inspirere af den franske statsmand, kardinal og hertug Jules Mazarin, som i 1600-tallet var en af Frankrigs største statsmænd.

Prøv lige at se opskriften på: Citronkage

Denne opskrift på mazarinkage er:

 • Den helt klassiske opskrift på mazarinkage med chokoladeovertræk
 • Med marcipan og en lille smule vaniljesukker
 • En nem og enkel kage med ganske få ingredienser, som med statsgaranti vil være et hit til eftermiddagskaffen
 • Svampet og lækker med tyk chokoladeovertræk

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Hvedemel (mandelmel kan også anvendes)
 • 150 gr. Sukker
 • Smør
 • Marcipan
 • Æg
 • Vaniljesukker
 • Mørk chokolade (50-60% kakao)

Prøv lige at se opskriften på: Giftkage

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Mazarinkage

Prøv lige at se opskriften på: Drømmekagesnegle

Sådan bager du med tørgær
Hvad er bedst? Tørgær eller frisk gær? Dit bageresultat bliver det samme – uanset om du anvender tørgær eller frisk gær i langt de fleste bageopskrifter. Når det er sagt, er der dog nogle ting du skal tage højde for undervejs i processen. Læs her hvordan du omgås tørgær, og lykkedes med dit næste bageprojekt.

Opskrift på mazarinkage

Kun syv ingredienser definerer denne herlige kageklassiker, som du kan røre sammen på mindre end ti minutter. Den mørke sprøde tempererede chokolade fuldender kageoplevelsen, og giver kagen et helt perfekt knæk, når man skærer kagen ud i portionsstykker. Den bløde svampede mazarinkage får det helt rigtige bid med den sprøde chokolade på toppen, hvilket jeg er stor fan af. Du kan også undlade chokoladeovertrækket, og så toppe kagen med fløjlsblød vaniljecreme og årstidens frugter og bær. Eller blot nyde den helt naturel uden pynt og overtræk.

Kagen kan røres sammen på under ti minutter, og har en bagetid på ca. 40-45 minutter afhængig af ovntype og størrelsen på din springform. Vil du bage en glutenfri udgave, kan du erstatte hvedemelet med mandelmel, som blot er blendede mandler. Har du ikke lige marcipan liggende i køkkenskuffen, kan du erstatte marcipanen med mandelessens, som giver en skøn smag af mandler og marcipan.

God bagelyst.

Mazarinkage

Mazarinkage

Antal personer: 12 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 240 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 372 bedømmelser )

Ingredienser:

Dej til mazarinkage:

 • 70 gr. hvedemel (mandelmel kan også anvendes)
 • 150 gr. sukker
 • 160 gr. smør, blødt
 • 160 gr. marcipan, groftrevet (mandelessens kan også anvendes)
 • 3 æg
 • 1 tsk. vaniljesukker

Chokoladeovertræk:

 • 150 gr. mørk chokolade (50-60% kakao)

Forslag til pynt:

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Dej til mazarinkage:

 1. Opvarm ovnen til 175° grader almindelig over- og undervarme.
 2. Riv marcipanen på et rivejern, og kom det ned i en stor skål.
 3. Tilsæt det bløde smør, sukker og vaniljesukker , og pisk ingredienserne sammen til konsistensen er ensartet.
 4. Kom æggene ned i marcipanmassen, og pisk dejen jævn og ensartet.
 5. Vend hvedemel i dejen, og rør det hele godt sammen.
 6. Hæld dejen ned i en smurt springform (diameter ca. 22-24 cm.).
 7. Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 40-45 minutter eller til kagen er færdigbagt. Du kan stikke en kødnål eller strikkepind ned i midten kagen, og hænger der våd dej ved, er kagen endnu ikke færdigbagt. Bagetiden vil variere lidt i forhold til ovntype og størrelsen på springformen.
 8. Tag den færdigbagte mazarinkage ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist i 10-15 minutter. Tag herefter kagen ud af springformen og over på et fad med bunden i vejret, og lad den køle helt af.
 9. Fordel den tempererede chokolade ovenpå kagen og på siderne, og pynt evt. med hakkede mandler eller nødder.
 10. Lad chokoladen stivne inden kagen serveres.
 11. Velbekomme.

Chokoladeovertræk:

 1. Hak chokoladen groft, og smelt ca. 2/3 af chokoladen i en skål over et vandbad.
 2. Tag gryden af varmen, og rør den sidste tredjedel af chokoladen sammen med den smeltede chokolade.

Yderligere kommentarer

Mazarinkage kan holde sig frisk på køl i minimum 3-4 dage tildækket med alufolie. Du kan gange opskriften op og bage en hel bradepande, som du fx kan pynte med fløjlsblød vaniljecreme og årstidens frugter.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Mazarinkage med marcipan
Mazarinkage med marcipan

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner