Kokostoppe

af Baregomad.dk
Hjemmelavede kokostoppe
0 kommentar
0

Kokostoppe minder mig sådan om min kære mormor, som var en ørn i køkkenet, og som ofte stod klar med hjemmelavede kokostoppe til kaffen. Kokostoppe med revet marcipan og sprød chokoladebund. Nostalgiske minder fra barndommen, som jeg her forsøger at genoplive i en nyfortolket udgave med limesaft og skræl. Lime giver et rigtig godt modspil til den søde marcipan og det økologiske rørsukker, og i denne opskrift tager jeg udgangspunkt i en hel økologisk lime, som jeg synes er passende mængde.

LÆS OGSÅ: Brunsviger

Nemt bagværk

Kokostoppe er noget af det nemmeste bagværk at stå med i køkkenet. Det tager mindre end 10 minutter at røre de forskellige ingredienser sammen, og så er de faktisk klar til at komme i ovnen. Personligt foretrækker jeg lige at stille dem på køl i en times tid, så massen kan sætte sig lidt, og så er de også nemme at forme. Jeg plejer at trille kokosmassen til en kugle, og så presser jeg massen op i en blød spids når jeg har placeret dem på bagepladen beklædt med bagepapir. Et godt lille fif er at dyppe fingrene i en skål med koldt vand inden du former kokosmassen, så det ikke klistrer til fingrene. Det samme fif kan du anvende når du bager boller, her skal du bare erstatte vandet med noget flydende fedtstof som fx raps- eller olivenolie.

LÆS OGSÅ: Verdens bedste brownie

Perfekte til kagetapas

Hjemmelavede kokostoppe er perfekte til det store sønderjyske kaffebord, eller som kagetapas til en fødselsdag eller anden festlig begivenhed. Det gode ved kokostoppe er at du kan bage dem i forvejen, fryse dem ned og så blot tø dem op og dyppe bunden i chokolade. Har du børn er det helt oplagt at give dem muligheden for at hjælpe til med kokostoppene, da de er såre simple at gå til. I bund og grund minder de jo meget om havregrynskugler, hvor havregryn blot er skiftet ud med kokosmel og revet marcipan.

LÆS OGSÅ: Toscakage

Kokostoppe kan du spise hele året rundt hvis du spørger mig, og kan både anvendes som hyggesnack når du er sulten for sjov, eller som konfektstykke til kaffen når du får gæster. Kokostoppe minder mig sådan om min favorit chokoladebar Bounty, som både i konsistens og smag har meget tilfælles – indvendig svampede og bløde, udvendig sprøde og med knasende chokoladebund.

Hjemmelavede kokostoppe

Kokostoppe

Kokostoppe minder mig sådan om min kære mormor, som var en ørn i køkkenet, og som ofte stod klar med hjemmelavede kokostoppe… Bagværk Kokostoppe European Print opskrift
Antal personer: 18 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 400 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 5 bedømmelser )

Ingredienser

  • 225 gr. økologisk rørsukker
  • 225 gr. kokosmel
  • 3 æg
  • 100 gr. revet marcipan
  • Saften og skallen fra 1 økologisk lime

Sådan gør du

  1. Riv marcipanen på et rivejern, og rør det sammen med sukker, æg, kokosmel og revet marcipan i en røreskål.
  2. Fordel nu dejen i ca. 24 passende portioner og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Toppene skal formes så man får den klassiske kokostop, og dette gøres nemmest ved at fugte fingrene i lidt vand så det ikke klistrer for meget.
  3. Når du har formet alle kokostoppene, skal de bages i en ovn på almindelig varme ved 180° grader til de er let gyldne.
  4. Tag kokostoppene ud af ovnen og lad dem afkøle helt i køleskab inden de skal beklædes med chokoladebund.
  5. Smelt chokoladen (ikke alt for mørk - ca. 50% kakao) over et vandbad eller i en mikrobølgeovn, og dyp bunden af de afkølede kokostoppe i den flydende chokolade.
  6. Stil de færdige kokostoppe på køl indtil de skal serveres.

Yderligere kommentarer

Du kan med fordel fryse dine færdige kokostoppe ned til senere brug, men vent så med at dyppe bunden i chokolade indtil de skal anvendes ved en senere lejlighed.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

Hjemmelavede kokostoppe

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.