Baregomad.dk » Opskrifter » Inspiration » Brunch » Påske cheesecake

Påske cheesecake

Påske cheesecake

Hvis du leder efter den perfekte påskekage til at imponere dine gæster med, behøver du ikke lede længere. Lad mig præsentere dig for den ultimative påske cheesecake - en uimodståelig kombination af en sprød kiksebund, en cremet ostecreme og et overflødigt lag af den mest fortryllende passionsfrugt-gelé. Er du også kagesulten nu?

Påsken er en tid, der fejres med familiehygge og lækkerier. Det er en tid på året til at samles med familie og venner, og nyde en god påskefrokost sammen. Og når det kommer til påskefrokosten, hvad kunne være mere perfekt end en hjemmelavet cheesecake med passionsfrugt-gelé? Her får du en skøn kombination af en cremet ostemasse og en frisk frugt-gelé, der vil forkæle dine smagsløg og bringe en smag af forår til påskebordet.

En hjemmelavet delikatesse til påskefrokosten

En god cheesecake starter med en solid kiksebund, der bringer en balance af sprødhed og smag til kagen. Til denne påske cheesecake foreslår jeg at bruge knuste kiks, som fx digestive kiks, havrekiks eller bastognekiks, blandet med smeltet smør, vaniljesukker, fintrevet citronskal og mandelmel (blendede mandler). Denne blanding presses ned i bunden af en springform og sættes på køl,. Kiksebunden giver den perfekte base for den himmelske ostecreme.

Der er noget helt magisk ved cheesecake – den bløde, cremede konsistens, kombineret med en lækker sprød kiksebund og en frisk topping af fx hjemmelavet skovbærkompot eller i dette tilfælde passionsfrugt-gelé. Min opskrift på cheesecake skal tilberedes med husblas, og rækker til minimum 10 kagesultne personer. Opskriften tager udgangspunkt i en springform med en diameter på 18-22 cm., men du kan også vælge at servere ostekagen i små dessertglas.

Prøv lige at se opskriften på: Lammeculotte i airfryer

Den perfekte kage

Cheesecake er en favoritkage for mange, og med god grund. Den cremede tekstur af ostemassen blandet med den sprøde kiksebund giver en harmonisk smagsoplevelse, der aldrig skuffer. Med denne påskekage vil vi tage cheesecakeoplevelsen til det næste niveau ved at tilføje en frisk og syrlig passionsfrugt-gelé som topping, der vil få dine smagsløg til at synge af glæde.

En symfoni af friskhed og sødme

Nu kommer vi til hjertet af cheesecaken - den cremede og delikate ostecreme. Til denne påskeudgave vil jeg anbefale, at bruge en kombination af flødeost naturel, flormelist, græsk youghurt, piskefløde og friskpresset citronsaft og fintrevet skal, som tilsammen giver den cremede luftige konsistens, der smelter på tungen. Osteblandingen fordeles jævnt over kiksebunden i springformen, og sættes herefter på køl indtil ostemassen har sat sig - det tager ca. 3-4 timer.

Denne opskrift på påske cheesecake er:

 • Den ultimative påskekage til påskefrokosten
 • En uimodståelig påskedessert med et påskegult låg af passionsfrugt-gelé
 • Nem at tilberede og kan laves dagen i forvejen
 • Et stensikkert desserthit til påskefrokosten

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Digestive kiks, 
 • Mandler (kan undlades)
 • Smør
 • Vaniljesukker
 • Økologisk citron
 • Flødeost naturel
 • Piskefløde
 • Græsk yoghurt 10%
 • Flormelis
 • Hvid chokolade (kan undlades)
 • Husblas
 • Passionsfrugter
 • Sukker

Prøv lige at se opskriften på: Forloren hare i airfryer

Cheesecake til påske
Den friske passionsfrugt-gelé ligner næsten en æggeblomme, og er med sin flotte gule farve en rigtig påskekage. Du kan vælge at servere cheesecaken uden pynt, eller også kan du dekorere ostekagen med spiselige forårsblomster, marengs eller påskeæg i forskellige størrelser og farver. Jeg foretrækker personligt at servere kagen i sin enkleste form.

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Et eksotisk twist

For at fuldende denne påske-inspirerede cheesecake med et ekstraordinært strejf af smag, har jeg valgt at toppe den med et lag passionsfrugt-gelé. Geléen laves ved at blande frugtkødet fra passionsfrugterne med sukker og vand i en lille gryde, som efter et hurtigt opkog sigtes ned i en skål, så kernerne bliver siet fra. Herefter blandes passionssaften med den opblødte husblas, og hældes fingervarm over den afkølede ostecreme. Når geléen har sat sig, vil den danne et smukt og glansfuldt lag, der ikke kun tilføjer en eksotisk smag, men også et visuelt imponerende element til kagen. Med eller uden pynt.

Servering og nydelse

Når din påske cheesecake er færdig og har sat sig i køleskabet i et par timer, er den klar til at blive serveret til din påskefrokost. Løsn springformen og fjern forsigtigt kageplasten eller bagepapiret langs kanten. Løft eller skub forsigtigt kagen over på et fad. Pynt eventuelt kagen med spiselige blomster eller påskeæg for et ekstra festligt indslag, og skær herefter kagen ud i portionsstykker.

Med denne lækre hjemmelavede cheesecake med passionsfrugt-gelé kan du glæde dine gæster og forkæle dine smagsløg med en uforglemmelig smagsoplevelse. Denne kage er den perfekte afslutning på enhver påskefrokost og vil helt sikkert efterlade alle tilfredse rundt om påskebordet.

God fornøjelse.

Påske cheesecake

Påske cheesecake

Antal personer: 10 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 112 bedømmelser )

Ingredienser:

Kiksebund:

 • 200 gr. digestive kiks, 
 • 50 gr. mandler, blendet til mandelmel (kan undlades)
 • 120 gr. smør, smeltet
 • 0,5 tsk. vaniljesukker
 • 1 økologisk citron, saft og fintrevet skal

Flødeostecreme:

 • 200 gr. flødeost naturel
 • 2,5 dl. piskefløde
 • 2 dl. græsk yoghurt 10%
 • 100 gr. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 50 gr. hvid chokolade, smeltet (kan undlades)
 • 4 blade husblas
 • 1 økologisk citron, saft og fintrevet skal

Passionsfrugt-gelé:

 • 12 friske passionsfrugter
 • 25 gr. sukker
 • 1 dl. vand
 • 3 blade husblas

Tilbehør:

 • 1 springform med en diameter på ca. 18-20 cm.
 • Kageplast
 • Bagepapir

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Kiksebund:

 1. Knus digestive-kiksene i en frysepose med klør fem. Du kan også blende kiksene. Kiksene skal knuses helt fint. Hæld de knuste kiks op i en røreskål.
 2. Tilsæt vaniljesukker.
 3. Skyl citronen under koldt vand, og riv den fint på et rivejern. Hæld den fintrevne citronskal og den friskpressede citronsaft ned i kiksemassen.
 4.  Vend det smeltede smør ned til kikseblandingen, og rør det hele godt rundt med en dejskraber.
 5. Placer bagepapiret ovenpå bunden af springformen, og sæt herefter selve formen fast på bunden af springformen.
 6. Fordel kikseblandingen i et jævnt lag i springformen, og tryk kiksemassen sammen med dine fingerspidser eller en ske.

Passionsfrugt-gelé:

 1. Læg husblassen ned i en dyb tallerken og dæk det til med koldt vand.
 2. Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud i en lille kasserolle.
 3. Tilsæt vand og sukker, og bring blandingen i kog.
 4. Når sukkeret er opløst tager du kasserollen af varmen.
 5. Sigt passionsfrugtsaften over i en skål, så du står tilbage med et par deciliter passionsfrugtsaft uden kerner.
 6. Pres vandet ud af den opblødte husblas, og rør den ud i den varme passionsfrugtsaft.
 7. Lad passionsfrugtsaften køle af indtil den er ca. 35-36° grader varm (fingervarm).
 8. Hæld forsigtigt passionsfrugtsaften ud over cheesecaken, og sæt ostekagen tilbage på køl i et par timer, eller til geléen har sat sig.

Flødeostecreme:

 1. Læg husblassen ned i en dyb tallerken og dæk det til med koldt vand.
 2. Pisk fløden til en let cremet flødeskum.
 3. Riv citronskallen fint på et rivejern.
 4. Pres citronsaften ned i en lille kasserolle, og bring citronsaften i kog. Fjern kasserollen fra varmen, og lad den køle af indtil den er ca. 35-36° grader varm (fingervarm).
 5. Smelt den hvide chokolade over et vandbad eller i en mikroovn. Lad chokoladen køle godt af (spring dette trin over hvis du ikke vil have hvid chokolade i ostecremen).
 6. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis, vaniljesukker og fintrevet citronskal sammen i en røreskål med en dejspatel.
 7. Vend den afkølede smeltede chokolade ned i ostecremen.
 8. Pres vandet ud af den opblødte husblas, og rør den ud i den fingervarme citronsaft. Vend husblas-blandingen ned i røreskålen til flødeoste-blandingen, og rør det godt sammen.
 9. Vend herefter forsigtigt den letpiskede flødeskum ned til ostecremen, og rør det hele forsigtigt sammen. Smag ostecremen til.
 10. Læg et stykke kageplast langs indersiden af springformen (du kan også bruge bagepapir, men kanten bliver mere skarp med kageplast).
 11. Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden i springformen, og stil den på køl i ca. 4 timer, eller til ostecremen har sat sig. Du kan med fordel lave ostecremen dagen i forvejen.
 12. Når ostecremen har sat sig, hælder du den afkølede passionsfrugt-gelé ovenpå ostecremen i springformen.
 13. Stil ostekagen tilbage på køl i et par timer, eller til geléen har sat sig.

Servering:

 1. Fjern ring og bund på springformen.
 2. Fjern forsigtigt kageplasten langs kanten.
 3. Løft eller skub nu forsigtigt kagen over på et fad og fjern bagepapiret i bunden.
 4. Pynt evt. ostekagen med knuste marcipan- og chokoladepåskeæg, krystalliseret chokolade eller grofthakket hvid chokolade. Jeg foretrækker at servere den uden pynt, da man så rigtig kan smage passionsfrugt-geléen og ostecremen.
 5. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Ostekage kan holde sig frisk på køl i minimum 2-3 dage, og er desuden fryseegnet.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.