Quesadillas er kort og godt fyldte tortillapandekager tilberedt på pande. En quesadilla består af en tortillapandekage af majs- eller hvedemel, som steges sprød i lidt neutral madlavningsolie på en stor pande. Ovenpå pandekagen fordeler man seriøse mængder revet cheddar, tomatsalsa og krydret pandestegt kyllingekød. Med andre ord opskriften på autentisk mexicansk comfortfood. Nem og lækker hverdagsmad, som kan tilberedes på under en halv time, og som kan tilberedes med eller uden kød. Quesadilla er ret beset det mexicanske svar på en klassisk dansk toast. En sprødstegt tortillapandekage med fyld, som man skærer ud i trekantede hapsere - spækket med mexicansk stemning. Det er mexicansk comfortfood når det er størst.
Prøv lige at se opskriften på: Langtidsbagte tomater
Opskrift på quesadillas
Sprøde pandestegte tortillas med smeltet cheddar, hjemmelavet salsa og trevlet kylling. Det er den ultimative udgave på en klassisk mexicansk quesadilla. Stegt gyldne og sprøde på en stor stegepande i lidt olie. Det er mundvandsdrivende lækker comfortfood, som med statsgaranti kan smelte de fleste madglade hjerter med en forkærlighed for mexicansk mad. Du kan med fordel tilberede kyllingekødet i forvejen - koge kyllingebrysterne dagen i forvejen, og opbevare kyllingekødet på køl indtil det skal trevles og lynsteges med krydderierne.
Den hjemmelavede salsa bestående af tomater, rødløg, hvidløg, peberfrugt og forårsløg skal tilberedes på pande, inden det kommer ovenpå tortillaen som en del af fyldet. Som topping og tilbehør kan du servere lidt cremefraiche, færdigkøbt salsa dip, guacamole og et par limebåde. Disse quesadilla med kylling og cheddar er og bliver en familiefavorit, for hvem elsker ikke krydret kyllingekød og smeltet cheddar. Måske i selskab med et fad nachos ...
Prøv lige at se opskriften på: Dadler med bacon
Denne opskrift på quesadillas er:
- Spækket med kylling, salsa og masser af revet cheddar
- Den ultimative opskrift på autentisk mexicansk quesadilla
- Selvfølgelig tilberedt på stegepande, som giver det absolut bedste resultat
- Traditionel mexicansk comfortfood, som kan varieres i det uendelige med kødfyld og grøntsager
Disse ingredienser skal du bruge:
- Kyllingebryst
- Hvede- eller majstortillas
- Rødløg
- Hvidløg
- Tomater
- Forårsløg
- Rød peberfrugt
- Cheddar
- Akaciehonning
- Salt
- Friskkværnet peber
- Stødt koriander
- Spidskommen
- Paprika
- Cyennepeber (kan sagtens undlades)
- Raps- eller solsikkeolie)
Prøv lige at se opskriften på: Guacamole
Prøv lige at se opskriften på: Chimichurri
Sådan laver du quesadillas på pande
Autentiske mexicanske quesadillas tilbereder man i lidt olie på en stor varm pande. En hvede- eller majstortilla passer til de fleste stegepander, og resultatet bliver altså bare bedre i forhold til tilberedning i ovn. Du kan hælde lidt olie på panden, eller også kan du pensle tortillaen med lidt olie inden den kommer på panden. Olien og pandestegningen gør pandekagerne mere sprøde og lækre. Der findes utallige opskrifter på quesadilla, hvor du skal lægge en hel tortilla ovenpå den anden, og så vende pandekagerne ved hjælp af en tallerken. Det er både bøvlet og helt unødvendigt. Derimod skal du kun anvende en tortilla, som du så folder sammen undervejs ovenpå fyldet. Det er meget nemmere at håndtere, og ikke mindst har du styr på fyldet.
Prøv lige at se opskriften på: Kartoffel rösti
Sådan laver du quesadillas i ovn
Der er selvfølgelig ikke noget galt med at tilberede quesadillas i ovnen, men de bliver ikke helt så lækre som de pandestegte. Jeg synes de bliver mere tørre i konsistensen, og kanterne har det med at blive lidt brændte. Skal du lave quesadillas til mange mennesker, kan du selvfølgelig godt tilberede dem i ovnen, men jeg vil hellere foreslå at tilberede dem på pande, og så holde dem lune i ovnen ved 100° grader over- og undervarme. Vælger du at tilberede dem i ovnen, skal du huske at pensle tortillaerne med lidt olie, og placere dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Ideer til fyld
Du kan lave sprødstegte tortillas med oksekød, kylling, gris, skaldyr og fisk, men du kan også sagtens lave en vegetar-udgave spækket med grøntsager og ost. Kun fantasien sætter grænser for fyldet, og kan ret beset tilberedes af det du lige har ved hånden. Vores børn elsker tortillas med krydret oksekød, salat og et stort fad nachos. Ofte bliver der lidt oksekød tilovers, som jeg så fryser ned til en anden god gang, hvor lysten til sprødstegte quesadillas melder sig. Det bliver ikke større.
God fornøjelse.
Ingredients
- 450-500 gr. kyllingebryst, kogt og trevlet
- 6 hvede- eller majstortillas
- 1 stort rødløg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finpresset
- 4 store tomater, uden tomatfrø og hakket i små tern
- 2-3 forårsløg, skåret i tynde ringe
- 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
- 400 gr. cheddar, revet
- 2 spsk. honning (kan undlades)
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. paprika
- 1 knsp. cayennepeber (kan undlades)
- Raps- eller solsikkeolie (neutral madlavningsolie)
- Tilbehør:
- Cremefraiche
- 200 gr. salsa i glas
- 1 lime, skåret i både
Instructions
- Rens kyllingebrysterne og bring dem i kog i en velegnet gryde. Tilsæt en teskefuld salt og 5-6 peberkorn når vandet koger. Kog kyllingebrysterne møre i 12-15 minutter, og læg dem tilside i en dyb tallerken. Imens kyllingebrysterne koger, kan du gå videre med at forberede de øvrige ingredienser.
- Opvarm en spiseskefuld olie i en stor stegepande ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
- Steg løgene bløde og klare i ca. 5 minutter.
- Tilsæt finpresset hvidløg og steg videre ved middelhøj varme i ca. 1 minut.
- Vend peberfrugter og tomater ned til løgene på panden, og lad salsa-blandingen simre videre i ca. 15 minutter, eller til det meste af væsken på panden er fordampet.
- Tilsæt forårsløg, honning, salt og friskkværnet peber, og lad det hele stege videre i et par minutter. Vend salsa-blandingen op i en skål eller dyb tallerken, og dæk fyldet til med staniol, så det forbliver varmt.
- Brug to gafler til at trevle de kogte kyllingebryster med.
- Hæld godt med olie på panden, hvor du lige har tilberedt tomatsalsaen, og fordel det trevlede kyllingekød sammen med spidskommen, stødt koriander og paprika. Lynsteg det trevlede kyllingekød let gylden ved forholdsvis høj varme i 3-4 minutter.
- Vend det lynstegte kyllingekød ned i en dyb tallerken, og dæk det til med staniol.
- Tør panden af med et stykke køkkenrulle, og opvarm en spiseskefuld olie på panden ved middelhøj varme.
- Læg en tortilla på panden, og gennemvarm pandekagen, så den bliver varm at røre ved. Det tager ca. et par minutter.
- Vend tortillaen og drys en lille håndfuld reet cheddar ovenpå pandekagen.
- Fordel en lille håndfuld af det trevlede kyllingekød ovenpå osten sammen med 3-4 spiseskefulde af den hjemmelade tomatsalsa.
- Når det meste af osten er smeltet, folder du den ene halvdel af tortillaen ovenpå fyldet, så tortillaen ligner en halvmåne.
- Steg tortillaen sprød og gylden i et par minutter, og juster evt. varmen undervejs.
- Læg den færdigstegte tortilla til side, og gentag processen.
- Skær de sprøde tortillas ud i trekanter, og server dem sammen med lidt salsa, cremefraiche og et par limebåde.
- Velbekomme.
Notes
Du kan erstatte kyllingekødet med hakket oksekød, og du kan evt. også udskifte den halve mængde af cheddaren med revet mozzarella. Du kan med fordel tilberede kyllingekødet i forvejen - koge kyllingebrysterne dagen i forvejen, og opbevare kyllingekødet på køl. Kødet kan du trevle med to gafler eller med klør fem. Pas på med ikke at fylde for meget i tortillaerne, da de skal kunne lukkes og være forholdsvis flade. Skal du bruge din quesadilla som appetizer, kan du undlade fyldet og nøjes med osten og salsa.