Dadler med bacon spækket med frisk blød gedeost. Store bløde Medjoul dadler svøbt ind i en halv skive bacon. Den ultimative appetizer til gæstemiddagen, eller det obligatoriske musthave tilbehør til oste- og tapasbordet. En opskrift bestående af tre simple ingredienser, hvis du springer gedeosten over, men det vil være synd og skam, da disse søde dadler bliver løftet til nye højder takket være den friske gedeost. Her får du det søde fra dadlerne, og det salte fra baconen. Den friske gedeost bidrager med en fantastisk nøddeagtig smag, som kan gøre selv store modstandere af gedeost blød i knæene.
Opskrift på dadler med bacon
Dadler i baconsvøb. Bløde søde Medjoul dadler fyldt med en cremet, let syrlig gedeost - svøbt ind i saltet, røget bacon, som steges sprødt i ovnen. Dadlerne kan godt tilberedes uden gedeost, men gedeost, bacon og dadler er det perfekte match. Den ultimative smagskombination. Tilberedningstiden er den samme uanset om du laver disse dadler med eller uden gedeost. Dadlerne skal udstenes, hvorefter de fyldes ud med en lille teskefuld gedeost. Spring dette trin over, hvis du kun vil lave dadler svøbt ind i bacon. Dadlerne placeres på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad, og steges sprøde i ovnen i ca. 20 minutter. Dadlerne bør nydes lune eller ved stuetemperatur.
Prøv lige at se opskriften på: Blinis med laks
Denne opskrift på dadler med bacon er:
- Mundvandsdrivende lækkert tilbehør til oste- og tapasbordet
- Utrolig nem at tilberede på godt 20 minutter
- Klassisk spansk tapas, som kan tilberedes med eller uden frisk gedeost
- Bløde dadler svøbt ind i bacon
- En oplagt snack til dronningens nytårstale
Disse ingredienser skal du bruge:
- Friske store bløde dadler
- Bacon i skiver
- Frisk gedeost i rulle
- Salt
- Friskkværnet peber
Prøv lige at se opskriften på: Varmrøget lakse wrap med avocado
Prøv lige at se opskriften på: Pommes ratatouille
Dadler i baconsvøb
Det salte sprøde bacon viklet rundt om de søde dadler er en lille bid af himlen. Den ultimative smagsoplevelse, hvor det salte, søde og syrlige fra gedeosten smelter sammen til perfektion. Hvor én lille hapser hurtigt bliver til to, tre og ... Jeg er ganske enkelt helt pjattet med disse sprøde bacondadler, som er nemme at tilberede, og som med fordel kan laves i forvejen, da de kan serveres kolde eller lune. Med eller uden gedeost. Ledsaget af et glas bobler, som er det perfekte match til disse velsmagende udstenede frugter.
Prøv lige at se opskriften: Butterdejsreder med laks
Hvilke dadler er bedst?
Dadler i bacon skal tilberedes af friske store dadler som fx Medjoul dadler, som også benævnes Kong Salomon dadler. Det er store saftige dadler fra Israel, som er kendt for at være de bedste dadler i verden. Du kan købe friske dadler året rundt i supermarkedet, og må ikke forveksles med tørrede dadler, som ikke er velegnede til dadler i baconsvøb. Friske dadler er søde, og egner sig utrolig godt som ingrediens i det søde og salte køkken. Dadler er sunde og spækket med fibre og gode kulhydrater. Dadler er gode for fordøjelsen, og hjælper til med at maden passerer hurtigt gennem vores tarmsystem, hvilket blandt andet er med til at forebygge tarmkræft. Dadler modvirker også hjertekarsygdomme på grund af det høje indhold af kalium, og kan reducere LDL-kolesterol, der er en risikofaktor for blandt andet slagtilfælde og hjerteanfald. Så nyd denne appetizer med god samvittighed.
God fornøjelse.
Ingredients
- 16-20 store friske bløde dadler, fx Medjoul dadler
- 150 gr. bacon i skiver
- 125 gr. frisk gedeost i rulle (kan undlades eller erstattes med feta)
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
- Lav et snit på langs af dadlerne, og udsten alle dadlerne.
- Skær baconskiverne over på midten, så du får to skiver bacon ud af hver skive bacon.
- Fyld hver enkelt daddel ud med en teskefuld frisk gedeost (spring dette trin over, hvis du ikke vil have dadler med gedeost. Du kan fx erstatte gedeosten med en smuttet mandel eller en teskefuld feta).
- Rul en skive bacon rundt om hver enkelt daddel, og placer dadlerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Du kan evt. stikke en tandstik af træ eller en kødnål i dadlerne for at fastholde baconen.
- Bag dadlerne i ovnen i ca. 20 minutter, og vend dadlerne undervejs et par gange, så baconen bliver sprød på alle sider.
- Tag de færdig tilberedte dadler med bacon ud af ovnen, og server dem lune.
- Drys evt. lidt hakket persille eller frisk timian ovenpå dadlerne.
- Velbekomme.
Notes
Du kan stikke en tandstik i dadlerne, hvis de skal serveres som en lille snack til en drink før gæstemiddagen, eller indgå i en buffet - fx til studentergildet.