Forside » Salater og tilbehør » Pommes ratatouille

Pommes ratatouille

Pommes ratatouille

Pommes ratatouille er det nye sorte. Inspireret af den provencalske grøntsagsret ratatouille, som består af skiveskårne grøntsager i fad eller springform. Pommes ratatouille er skiveskårne kartofler, som arrangeres i et spirallignende mønster i en mindre springform eller kagering. De papirstynde kartoffelskiver vendes i smeltet smør, og krydres med timian, parmesan, salt og friskkværnet peber. Efter en tur i ovnen på ca. 45 minutter, venter der dig de mest sprøde og cremede kartoffelskiver, som nærmest skriger på en god mormorsovs. Pommes ratatouille. Mundvandsdrivende lækkert tilbehør. Kartoffelroser på steroider.

Prøv lige at se opskriften på: Flødekartofler

Opskrift på pommes ratatouille

Kartoffelroser på steroider. Kan du se det for dig? Papirstynde kartoffelskiver arrangeret som blomsterhovedet på havens smukkeste rose. Knasende sprøde på toppen, og nærmest karamelliserede og cremede inde i midten. Hvem sagde lige, at kartofler er en kedelig spise? Kartofler er og bliver en fantastisk spise. Og så er kartofler sunde, og spækket med vitaminer og mineraler. Denne kartoffelbaserede udgave af ratatouille er legende let at tilberede.

Hvis du er så heldig at have et mandolinjern (reklamelink) ved hånden, kan du klare opgaven med at skære papirstynde kartoffelskiver på få minutter. Hvis ikke, kan du sagtens nøjes med en grøntsagskniv og lidt ekstra tålmodighed. Og måske det sorte bælte i kartoffel udskæring. Uanset hvad vil belønningen langt opveje den minimale indsats i køkkenet. Sprøde og cremede kartofler i noget der ligner brunet smør. En kartoffeldrøm uden lige. En mellemting af Pommes Anna og kartoffelrosen. Pommes ratatouille.

Prøv lige at se opskriften på: Ratatouille

Denne opskrift på pommes ratatouille er:

  • Inspireret af den provencalske grøntsagsret ratatouille
  • En forstørret udgave af den klassiske kartoffelrose
  • Tynde kartoffelskiver arrangeret i mindre springform eller kagering
  • Det perfekte tilbehør til måltider med sovs ... masser af S-O-V-S
  • Penslet med smør, og toppet med krydderurter og revet parmesan

Prøv lige at se opskriften på: Chimichurri

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kartofler
  • Smør
  • Hvidløgspulver (alternativt finpresset hvidløg)
  • Parmesan
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Frisk eller tørret timian

Prøv lige at se opskriften på: Ærter francaise

Pommes ratatouille

Prøv lige at se opskriften på: Bearnaise kartoffelsalat

Bagering eller springform

Bagering eller springform. Det er ikke enten eller, men både og. Du kan både anvende en bagering, og en mindre springform. Jeg vil anbefale en bagering eller springform med en diameter på ca. 20 centimeter. Det kommer sig faktisk ikke så nøje, da størrelsen på formen afhænger af mængden af kartofler og antallet af kuverter. Tilberedningstiden varierer ikke meget i forhold til mængden, da kartoffelskiverne står oprejst i formen, så du kan sådan set lave pommes ratatouille i portionsstørrelser eller i en familievenlig udgave. Uanset størrelse, vil disse ovnbagte kartoffelskiver med statsgaranti imponere dine gæster.

Prøv lige at se opskriften på: Butter chicken

Jo tyndere kartoffelskiver, desto kortere tilberedningstid

To millimeter. Det er den optimale tykkelse på dine kartoffelskiver. Vi taler om papirstynde kartoffelskiver, som bliver uimodståelige efter en tur i ovnen. Kartoffelskiver på et par millimeters tykkelse kan godt være lidt af en udfordring, hvis du kun har en grøntsagskniv til rådighed, men skær dem så tynde du kan vel og mærke med alle fingre i behold. Jeg anvender et mandolinjern (reklamelink), som kan snitte papirstynde kartoffelskiver på få minutter. Jo tyndere skiver, desot kortere tilberedningstid, og jo mere sprøde og knasende vil kanterne blive.

God fornøjelse.

Pommes ratatouille

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 160 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 74 voted )

Ingredients

  • 15-20 kartofler, skrællet og skåret i papirstynde skiver (2 mm. tykkelse)
  • 100 gr. smør, smeltet
  • 2 tsk. hvidløgspulver (kan undlades eller erstattes med 2 store fed finpresset hvidløg)
  • 50 gr. parmesan, fintrevet
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 tsk. frisk timian, finthakket (tørret timian kan også anvendes)

Instructions

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Skræl alle kartoflerne.
  3. Skær kartoflerne ud i så tynde skiver som muligt med en kniv, eller endnu bedre på et mandolinjern (reklamelink).
  4. Smelt smørret i mikroovn eller i en lille gryde på en kogeplade.
  5. Læg kartoffelskiverne i en stor skål.
  6. Hæld smørret, hvidløgspulver, revet parmesan og timian ned til kartoffelskiverne i skålen.
  7. Vend kartoffelskiverne rundt i smørblandingen.
  8. Smør en springform indvendigt med lidt olie.
  9. Placer kartoflerne på deres længste led i den smurte springform, så de danner et spiral-lignende mønster. Pres kartoffelskiverne godt sammen, og sæt dem i spænd i formen, så de ligesom låser hinanden fast.
  10. Krydre med salt og friskkværnet peber.
  11. Tilbered kartoffelskiverne i ovnen i ca. 45-50 minutter, eller til de er møre og gyldenbrune.
  12. Tag din pommes ratatouille ud af ovnen, og garner med lidt timian, revet parmesan, salt og friskkværnet peber.
  13. Server din pommes ratatouille i springformen.
  14. Velbekomme.
Ratatouille af kartofler
Pommes ratatouille

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *