Kartoffelsalat

af Baregomad.dk
Kartoffelsalat
0 kommentar
0

Kartoffelsalat.
For mig indbegrebet af en dansk sommersalat, som bør nydes på terrassen i selskab med grillet kød eller fisk.
Eller som et lækkert indslag til familieskovturen i det grønne.
Mulighederne er mange med hjemmelavet kartoffelsalat, men primært en salat jeg og familien nyder i sommerhalvåret.
Bevares.
En god sprødstegt frikadelle med kartoffelsalat på en kold novemberdag er nu heller ikke det værste at sætte tænderne i.
Men der er nu noget sommerstemning over en god hjemmelavet kartoffelsalat.
Selvfølgelig fremstillet på nye danske kartofler.
Blot lige skrabet eller pillet under koldt vand fra hanen.
Ren guld fra de sandede jyske marker.
Som skabt til sommerens mange grillmåltider.

5 tips til den perfekte kartoffelsalat:

  1. Brug helt nye danske sommerkartofler, som blot skal skrabes let
  2. Undgå at udkoge kartoflerne – de skal være faste og have bid
  3. Lad kartoflerne afkøle helt inden de blandes sammen med de øvrige ingredienser
  4. Brug årstidens grøntsager og krydderurter
  5. Juster løbende på din dressing, og find den optimale balance mellem det sure, syrlige, søde og salte

Den taknemmelige sommersalat

Denne opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat skal betragtes som en god grundopskrift.
En opskrift som kan varieres i det uendelige, og kan ledsage utallige måltider.
Lige fra en god bøf på grillen til fx porchetta, pølser, kylling og en god dansk svinekam.
Kartoffelsalaten er på mange måder køleskabets “skraldespand”.
Og en salat som afspejler årstidens råvarer.
Om sommeren kan du fx anvende friske ærter fra køkkenhaven eller røde, sprøde radisser.
Grønne asparges. Tomater. Peberfrugter.
En kartoffelsalat er meget taknemmelig.

Hjemmelavet fastfood

Kartoffelsalat er i min verden fastfood.
Vel og mærke den gode af slagsen.
Kartoffelsalat kræver ikke det sorte bælte i kogekunst, og kan tilberedes hurtigere end du kan nå at udtale “hundrede pund hunpuddelhundeuld”.
Det er en salat, som du med fordel kan forberede dagen i forvejen.
Du kan fx koge kartoflerne og stille dem på køl, så du blot skal lave dressingen og hakke krydderurterne inden du skal spise.
Du kan også vælge at færdigtilberede salaten, som med fordel kan holde sig på køl i flere dage.
Med andre ord kan du få glæde af salaten flere dage i træk.
Se det er hjemmelavet fastfood der vil noget.

God fornøjelse med tilberedningen.

Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Kartoffelsalat. For mig indbegrebet af en dansk sommersalat, som bør nydes på terrassen i selskab med grillet kød eller fisk. Eller som… Salater og tilbehør Kartoffelsalat European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 4.7/5
( 6 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1 kg. nye danske kartofler
  • 3 forårsløg
  • 1 bdt. purløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld persille
  • 2½ spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 4-5 spsk. cremefraiche
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt tørret chili

Sådan gør du

Start med at pille de nye kartofler og put dem i en gryde.

Bring kartoflerne i kog og tilsæt et par tsk. salt.

Lad nu kartoflerne simre og koge møre i ca. 10 minutter. Du kan med en kødnål eller gaffel teste om de er møre ved at stikke i dem. Slipper kartoflen kødnålen, er de møre. Det er vigtigt, at kartoflerne har bid og ikke bliver udkogte.

Lad kartoflerne afkøle - har du travlt, kan du afkøle dem under koldt vand i en si.

Skær kartoflerne i mindre mundrette stykker, og put dem i en stor røreskål.

Hak nu forårsløgene i tynde skiver og hak purløg og persille fint.

Hæld de hakkede krydderurter ned i skålen med kartoflerne.

Bland nu mayonnaise, creme fraiche, æbleeddike, sukker og et presset fed hvidløg i en anden skål.

Rør godt rundt i blandingen, og smag til med salt, friskkværnet peber, evt. lidt chili og lidt mere æbleeddike.

Dressingen til denne kartoffelsalat må gerne være lidt syrlig samtidig med at den også er salt og sød.

Tilsæt dressingen til kartoflerne og fordel forsigtigt blandingen i skålen.

Pynt med lidt finthakket forårsløg og purløg.

Yderligere kommentarer

Denne lækre kartoffelsalat kan anvendes som tilbehør til et stykke grillet kød på en skøn sommerdag, eller som et uimodståeligt indslag til en hyggelig picnic i det grønne. Kartoffelsalaten kan varieres i det uendelige - prøv dig frem og find din helt egen sammensætning. Du kan fx også anvende tomater, grønne asparges og ærter som fyld i kartoffelsalaten.

Kartoffelsalat

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.