Den bedste opskrift på klassisk kartoffelsalat med lækker cremet dressing bestående af forårsløg, purløg, creme fraiche og æbleeddike.
Kartoffelsalat. For mig indbegrebet af en dansk sommersalat, som bør nydes på terrassen i selskab med grillet kød eller fisk. Eller som et lækkert indslag til familieskovturen i det grønne.
Mulighederne er mange med hjemmelavet kartoffel salat, men primært en salat jeg og familien nyder i sommerhalvåret.
Bevares. En god sprødstegt frikadelle med kartoffelsalat på en kold novemberdag er nu heller ikke det værste at sætte tænderne i.
Selvfølgelig fremstillet på nye danske kartofler. Blot lige skrabet eller pillet under koldt vand fra hanen. Ren guld fra de sandede jyske marker. Som skabt til sommerens mange grillmåltider.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på dansk kartoffelsalat
5 tips til den perfekte kartoffel salat:
- Brug helt nye danske sommerkartofler, som blot skal skrabes let
- Undgå at udkoge kartoflerne - de skal være faste og have bid (7 minutters kogetid og 5 minutters hviletid i kogevandet)
- Lad kartoflerne afkøle helt inden de blandes sammen med de øvrige ingredienser
- Brug årstidens grøntsager og krydderurter
- Juster løbende på din dressing, og find den optimale balance mellem det sure, syrlige, søde og salte
Den taknemmelige sommersalat
Denne opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat skal betragtes som en god grundopskrift. En opskrift som kan varieres i det uendelige, og kan ledsage utallige måltider.
Lige fra en god bøf på grillen til fx porchetta, pølser, kylling og en god dansk svinekam.
Kartoffelsalaten er på mange måder køleskabets "skraldespand". Og en salat som afspejler årstidens råvarer.
Om sommeren kan du fx anvende friske ærter fra køkkenhaven eller røde, sprøde radisser. Grønne asparges. Tomater. Peberfrugter. En kartoffelsalat er meget taknemmelig
Kartoffelsalaten er hjemmelavet fastfood
Kartoffelsalat er i min verden fastfood. Vel og mærke den gode af slagsen.
Den kræver ikke det sorte bælte i kogekunst, og salaten kan hurtigt tilberedes. Det er en salat, som du med fordel kan forberede dagen i forvejen.
Du kan fx koge kartoflerne og stille dem på køl, så du blot skal lave dressingen og hakke krydderurterne inden du skal spise.
Du kan også vælge at færdigtilberede salaten, som med fordel kan holde sig på køl i flere dage.
Med andre ord kan du få glæde af salaten flere dage i træk. Se det er hjemmelavet fastfood der vil noget.
Tak fordi du bruger opskriften på kartoffelsalat, og skriv gerne hvad du synes om den her.