Her får du en opskrift på de bedste brasede kartofler, som nemt slår de tyske Bratkartoffeln. Med gylden stegeskorpe stegt i rigeligt smør.
Brasede kartofler. Tyskland er måske ikke det mest kulinariske land i verden, når det kommer til iderigdom og gastronomisk kunnen, men de har udover biler, grænsebutikker og Oktoberfest lidt at byde ind med. Bratkartoffeln, Wienerschnitzel und Weissbier. Bitte sehr.
Så er der serveret tysk bondekost i lange baner. Hjemmelavede brasekartofler, som er gyldne og sprøde og ikke smattede eller bløde i konsistensen.
Vellykkede brasede kartofler der går direkte i hjertekulen på enhver med hang til mormormad og tyske Bratkartoffeln stegt i smør.
Bratkartoffeln eller på dansk brasede kartofler, er vel nok tyskernes svar på pommes frites, og bistår mange forskellige kødretter på et tysk menukort.
Det kan næsten ikke blive mere simpelt, da brasede kartofler består af forkogte kolde kartofler stegt i rigelige mængder smør.
Hvis de gastronomiske ambitioner skal udfordres lidt, kan du stege løg og bacon sammen med dine brasede kartofler - luksusudgaven af Bratkartoffeln.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på brasede kartofler
Det får du med denne opskrift:
- Såre simpel tilberedning
- Mundvandsdrivende lækkert tilbehør
- Ægte tysk bondekost (mormormad)
- En oplagt mulighed for at få gavn af overskydende kogte kartofler
- Det perfekte tilbehør til wienerschnitzel
- Med både små stykker bacon og løgtern
Vejen til velykkede brasede kartofler
Vejen til en mands hjerte går gennem maven siger man. Vejen til vellykkede brasede kartofler kræver kolde forkogte kartofler, rigelige mængder smør og en god varm pande.
Resultatet er sprøde gyldne brasede kartofler, som er et must til wienerschnitzel med en wienerdreng på toppen.
Og fedtstoffet skal være smør. Ingen smørbar eller flydende plantemargarine. S-M-Ø-R.
Høj varme og rigeligt med smør
Kunsten består i at stege de kolde forkogte kartofler ved høj varme i rigeligt smør, og med ikke alt for mange kartofler på panden af gangen, da det vil vanskeliggøre at få en ordentlig sprød stegeskorpe.
Undgå at vende kartoflerne alt for mange gange - lad dem stege et par minutter inden du vender dem.
Når de først har stegt et par minutter på hver side, og de har fået en let gylden stegeskorpe, kan du evt. skrue lidt ned for varmen. Stegetiden er ca. 10 minutter.
Sådan laver du de perfekte brasekartofler:
- Forkog kartoflerne dagen i forvejen og sæt dem på køl
- Opvarm panden ved høj varme
- Brug rigeligt med smør
- Undgå at kartoflerne ligger i alt for mange lag på panden
- Vend dem kun hvert 2-3 minut
- Krydre med salt og masser af friskkværnet peber
- De brasede kartofler er færdige når de er gyldne og sprøde
- Skal du lave en stor portion, kan du opvarme ovnen til 100° grader, og så opbevare de færdige brasede kartofler i et ildfast fad i ovnen indtil de skal serveres
Undgå madspild og spar op til en omgang brasede kartofler
Næste gang du står med en slat kogte kartofler efter aftensmaden, skal du ikke smide dem ud. Du skal derimod skære dem ud i rustikke stykker eller fingertykke skiver, og så fryse dem ned.
Intet madspil, men en gratis omgang brasede kartofler, som kan få lov til at gøre gavn endnu en gang. Ingen indkøb af kartofler.
Ingen forkogning. Du kan springe direkte til stegningen af disse gyldne sprøde kartofler, og overraske familien med en omgang brasede kartofler næste gang du serverer frikadeller, wienerschnitzel eller noget helt tredje.
Hvis man gemmer kogte kartofler i fryseren, skal de så tøs op og tørre inden de kan bruges til brasede kartofler ?
Med venlig Inge Oxhøj
Hej Inge,
Mange tak for det relevante spørgsmål 😊 Det er ikke optimalt at fryse kogte kartofler ned, da de indeholder meget vand, som vil krystallisere og give nogle kedelige og smattede kartofler, når de er tøet op. Tricket med vellykkede brasede kartofler er kogte kartofler, som er faste, tørre og har stuetemperatur. Håber det giver mening 😊
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften på brasekartofler her på siden. Kom også gerne med din vurdering af den.