Smørstegte kartofler

af Baregomad.dk
Smørstegte kartofler
0 kommentar
1

Lad os lige få en ting på plads med det samme.
Kartofler feder ikke.
Vel og mærke hvis de indtages med måde som med alle andre fødevarer.
Det har flere store undersøgelser slået fast, og det paradoksale er faktisk at antallet af overvægtige danskere er steget samtidig med at forbruget af kartofler er faldet drastisk.
Det forholder sig faktisk sådan, at kartofler mætter mere end både kød, fisk og bønner, og indeholder samtidig flere proteiner på lige fod med bælgfrugter som ærter og bønner (kilde: Samvirke.dk).
Samtidig er kartofler rige på C-vitaminer, og indeholder ikke nær så mange kalorier som fx pasta og ris, så at lade sig snyde for denne gudespise som smørstegte kartofler vil være synd og skam. Du går glip af en rigtig skøn madoplevelse fra det danske spisekammer.

Indbegrebet af dansk sommer

Nyopgravede danske kartofler er indbegrebet af dansk sommer, køkkenhaver og lyse sommernætter. Helt på lige fod med danske jordbær, asparges og rabarber.
Smørstegte kartofler er en himmelsk spise, som ofte kommer på menuen herhjemme i sommermånederne, idet dette tilbehør går godt til al slags kød og diverse salater. Du kan også servere smørstegte kartofler til stegt flæsk med persillesovs, hvis du gerne vil have en luksusudgave af denne herlige rodfrugt til Danmarks nationalret numero uno.

Smørstegte kartofler hele året rundt

Smørstegte kartofler kan du for den sags skyld spise hele året rundt, men der er nu noget helt særligt over nyopgravede danske kartofler – deres konsistens og smag er på grænsen til det mundvandsdrivende. Smørstegte kartofler kan serveres både i hverdagen, hvor du fx kan koge dem aftenen forinden og stille dem på køl, eller servere dem som lækkert tilbehør til en gæstemiddag. Og så har vi den klassiske danske kartoffelmad med kolde kartoffelskiver, mayonnaise og friskklippet purløg toppet med Læsø Salt. Her taler vi om smørebrød på den helt store klinge.

Er det ikke lige sæson for nye kartofler, plejer jeg at købe “små-nemme-kartofler” i supermarkedet, som både er små i størrelsen og vaskede – lige til at putte i gryden eller mikrobølgeovnen, hvis det skal gå ekstra hurtigt. Du kan variere smørstegte kartofler i det uendelige. Denne opskrift er med friskhakket persille, som blev serveret til serbiske koteletter, men du kan også sagtens stege kartoflerne i friskpresset hvidløg, timian, rosmarin eller kryddersalt fra fx Læsø Salt.

Smørstegte kartofler

Smørstegte kartofler

Lad os lige få en ting på plads med det samme.Kartofler feder ikke.Vel og mærke hvis de indtages med måde som med… Salater og tilbehør Smørstegte kartofler European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 100 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 7 bedømmelser )

Ingredienser

  • Ca. 1 kg. kartofler
  • Et bundt persille
  • Ca. 75 gr. smør
  • Almindelig salt eller Klassisk Læsø Salt

Sådan gør du

Start med at skylle de nye danske kartofler under kold vand. Er de helt nyopgravede kan du fjerne skrællen ved blot at gnubbe dem med hænderne. Sidder skrællen for godt fast kan du bruge en ny grydesvamp.

Hæld kartoflerne op i en gryde og fyld gryden med vand så kartoflerne lige akkurat er dækkede. Tilsæt et par tsk. salt når vandet koger.

Lad nu kartoflerne småkoge ved jævn varme i ca. 15 minutter, eller til de er møre, men faste. Du kan teste om kartoflerne har fået nok ved at prikke i dem med en kødnål. Det er vigtigt at de ikke koger for meget, da de så vil gå i stykker når de skal steges i smør efterfølgende. Hellere for lidt end for meget.

Hæld vandet fra de kogte kartofler og stil gryden over på blusset igen for at lade dem dampe tørre uden låg i et par minutter.

Imens smelter du smørret i en tykbundet gryde eller pande, og når fedtstoffet er bruset af hælder du forsigtigt kartoflerne op i gryden eller panden. Steg kartoflerne ved forholdsvis høj varme så de hurtigt får kulør.

Når kartoflerne er færdigstegte efter en 6-8 min. tilsætter du det friskhakkede persille og drysser med Klassisk Læsø Salt, som bare smager helt fantastisk oven på nye danske smørstegte kartofler.

Velbekomme.

0 kommentar
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.