Start med at skylle de nye danske kartofler under kold vand. Er de helt nyopgravede kan du fjerne skrællen ved blot at gnubbe dem med hænderne. Sidder skrællen for godt fast kan du bruge en ny grydesvamp.
Hæld kartoflerne op i en gryde og fyld gryden med vand så kartoflerne lige akkurat er dækkede.
Tilsæt et par tsk. salt når vandet koger.
Lad nu kartoflerne småkoge ved jævn varme i ca. 15 minutter, eller til de er møre, men faste. Du kan teste om kartoflerne har fået nok ved at prikke i dem med en kødnål. Det er vigtigt at de ikke koger for meget, da de så vil gå i stykker når de skal steges i smør efterfølgende. Hellere for lidt end for meget.
Hæld vandet fra de kogte kartofler og stil gryden over på blusset igen for at lade dem dampe tørre uden låg i et par minutter.
Imens smelter du smørret i en tykbundet gryde eller pande, og når fedtstoffet er bruset af hælder du forsigtigt kartoflerne op i gryden eller panden.
Steg kartoflerne ved forholdsvis høj varme så de hurtigt får lidt stegeskorpe.
Når kartoflerne er færdigstegte efter en 6-8 min. tilsætter du det friskhakkede persille og drysser med klassisk Læsø Salt, som bare smager helt fantastisk oven på nye danske smørstegte kartofler.
Bemærkninger
Du kan også krydre dine smørstegte kartofler med andre krydderurter som fx lidt friskhakket timian eller rosmarin.
Næringsindhold
Næringsindhold
Smørstegte kartofler
Mængde pr. portion
Calories
327
% Daglig værdi*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
10
g
63
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
4
g
Cholesterol
40
mg
13
%
Sodium
717
mg
31
%
Potassium
1063
mg
30
%
Carbohydrates
44
g
15
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
558
IU
11
%
Vitamin C
51
mg
62
%
Calcium
36
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.