Kan du lide rodfrugter og peberrod, må du ikke snyde dig selv for denne skønne opskrift på bagte rødbeder med peberrodscreme.
Rødbeder opnår en skøn sødme når de bliver bagt, som i kombination med den lidt skarpe peberrodscreme, er en fantastisk spise som tapas eller som tilbehør til eks. noget oksekød.
Bagte rødbeder med peberrodscreme er en super enkel og nem ret, som med garanti vil imponere dine middagsgæster og gøre sig godt i selskab med en lang række middagsretter.

Ingredients
- Ca. 500-600 gr. rødbeder
- '200 gr. frisk rygeost
- ¼ dl. piskefløde
- Ca. 4 spsk. friskrevet peberrod
- Ca. 40 gr. hasselnødder
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Vask rødbederne grundigt under koldt vand, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag rødbederne i en forvarmet ovn ved 200° grader i ca. 45-60 min. Rødbederne skal være møre, men stadigvæk have lidt bid - prøv at stikke i dem med en kødnål.
- Stil rødbederne til afkøling og gnub skindet af, hvorefter de skæres i skiver - knap 1 cm. tykke.
- Rør den friske rygeost, fintrevet peberrod og fløde godt sammen i en skål. Pas på med ikke at hælde for meget fløde i, da cremen ikke må blive for tynd.
- Smag peberrodscremen til med salt og friskkværnet peber.
- Rist hasselnødderne på en tør, varm pande til de begynder at få farve og hak dem efterfølgende groft med en brødkniv på et skærebræt.
- Anret rødbederne på et fad og hæld peberrodscremen ned i en sprøjtepose og dekorer skiverne.
- Fordel de hakkede hasselnødder på toppen af peberrodscremen.
- Velbekomme.