Forside » Salater og tilbehør » Couscous med feta og avocado

Couscous med feta og avocado

Couscous med feta og avocado

Couscous stammer oprindeligt fra Nordafrika og er en fast bestanddel i bl.a. det marokkanske køkken, som er helt fantastisk. Couscous bliver traditionelt serveret med kød eller en grøntsagsgryderet, som bliver hældt ud over. I 2011 blev couscous kåret som den 3. bedste livret af den franske befolkning, og jeg deler deres begejstring for disse små gryn.

Prøv lige at se opskriften på: Couscous med lækker dressing

Denne opskrift på couscous med feta og avocado er:

  • Det perfekte tilbehør til fx kylling
  • En nem og velsmagende salat
  • Med en lækker cremet konsistens
  • Såre simpel at tilberede

Prøv lige at se opskriften på: Broccolisalat med pesto, feta og avocado

Couscous er et sundt alternativ til pasta og ris

Couscous er blandt de sundeste korn-baserede produkter og har et overlegent vitaminindhold ifht. til pasta og ris. Rent ernæringsmæssigt indeholder couscous også flere proteiner end både hvide ris og pasta og har det laveste fedtindhold. Holder man sig helt fra korn-baserede produkter, kan man med stor succes anvende revet blomkålsris som erstatning for couscous og ellers følge opskriften på couscous med feta og avocado.

God fornøjelse.

Couscous med feta og avocado

Print
Serves: 4-6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 5 voted )

Ingredients

  • 250 gr. couscousgryn
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • Ca. 2,5 dl. kogende vand
  • 125 gr. soltørrede tomater i olie
  • 2 små alm. løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 tsk. fintrevet citronskal (økologisk)
  • Saften af en halv citron
  • 200 gr. feta
  • 3-4 modne avocadoer
  • Groft salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

  1. Fjern stenene i avocadoerne og skær dem i mindre tern på ca. 1x1 cm.
  2. Pil løgene og hak dem fint.
  3. Hak de soltørrende tomater i mindre strimler.
  4. Skyl fetaen under koldt vand, og riv eller skær den i mindre tern på ca. 1x1 cm.
  5. Hæld couscous grynene i en skål og bland det grundigt med olivenolien. I mellemtiden bringes vandet i kog i en gryde og 1 tsk. salt tilsættes.
  6. Couscous'en hældes ned i det kogende vand under omrøring. Der røres indtil vandet er blevet absorberet.
  7. Gryden tages af kogepladen og couscous'en trækker i ca. 2 min. under låg. Herefter tilsættes 2 spsk. smør og couscous'en bringes i kog og koger ved svag varme i 3 min. under omrøring med en gaffel for at løsne grynene.
  8. Herefter er couscous'en klar og hæld den ned i salatskålen.
  9. Tilsæt alle de øvrige ingredienser ned i den færdige couscous.
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber og tilsæt evt. lidt mere citronsaft.

Notes

Couscous med feta og avocado fungerer rigtig godt i selskab med et stykke grillet kød, fisk eller kylling. Couscoussalaten kan også anvendes som vegetarret eller som en lækker frokostsalat. Prøv fx couscous med feta og avocado som tilbehør til græsk farsbrød med tzatziki eller kylling med mascarpone og tomat.

Couscous med feta og avocado

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *