Lad mig slå det fast med det samme. Squashen er en af de mest anvendte grøntsager i vores husholdning. Squashen er en fantastisk grøntsag, som kan tilberedes i det uendelige.
En af de helt store favoritter herhjemme er squash spaghetti, som rives på en GEFU Spirelli Spaghetti slicer og spises i rå tilstand som tilbehør.
Denne opskrift på fyldt squash med oksekød, er en skøn, velsmagende ret, som er nem at lave og som rammer plet i de flestes smagsløg. De personer, der normalt afskyr grøntsager, vil med garanti kaste deres kærlighed på denne ret, da den både er godt krydret og fyldt med en smagfuld kombination af kød, grøntsager og krydderier.
God fornøjelse.
Og undlader man det hakkede oksekød og evt. tilsætter lidt kogte ris, har man en skøn, velsmagende vegetarret.
Ingredients
- 4 squash
- 1 løg
- 3-4 gulerødder
- 3 fed hvidløg
- 500 gr. hakket oksekød 8-12%
- 150 gr. frossen helbladet spinat
- ½ tsk. tørret chili
- 2 tsk. tørret eller friskhakket timian
- 2 tsk. tørret eller friskhakket oregano
- 1 tsk. stødt koriander
- Salt (Ca. 2-3 tsk.)
- Friskkværnet peber
- 6 spsk. balsamico
- 200 gr. revet mozzarellaost
- Evt. frisk timian eller basilikum til pynt
Instructions
- De 4 squash skylles godt og flækkes på langs. Indmaden skrabes ud med en ske eller anden buet genstand. Pas på med ikke at komme for tæt på kanten - hold en afstand på ca. 3-4 mm. ud til kanterne. Indmaden hakkes fint og lægges i en skål.
- Løget hakkes fint og hvidløgene presses. Begge dele svitses i varm olie i en gryde indtil løgene er blanke. Herefter tilsættes oksekødet, som brunes godt. Her kan man undlade at tilsætte oksekødet og køre videre med de øvrige ingredienser, hvis man gerne vil have en ren vegetarret.
- Gulerødderne skrælles og rives groft på et rivejern. Når kødet er blevet brunet, tilsættes gulerødder, balsamico, indmaden fra squashene og alle krydderier.
- Det hele simrer videre i 10-15 min. Spinaten optøes og væden presses ud, hvorefter den lige skal hakkes groft. Spinaten tilsættes gryden og retten varmes godt igennem og smages til med salt og peber.
- Gryden tages af varmen. Halvdelen af den revne mozzarellaost hældes i gryden og der røres godt rundt.
- Benyt et smurt ildfast fad eller en rist med bagepapir til squashene.
- Herefter er du klar til at fylde de udhulede squash med fyldet. Pres lidt på fyldet og få fyldt squashene godt ud. Til sidst drysses resten af mozzarellaosten ud over squashene og de er klar til at komme i ovnen ved 200 grader i ca. 15-18 min. De skal være møre og saftige, men stadigvæk have bid.
- Velbekomme.
Notes
Fyldt squash med oksekød kan serveres med den skønne spidskålssalat som tilbehør eller en anden god salat. Fyldt squash med oksekød smager godt både varm og kold, så skulle der blive en enkelt squash i overskud, kan den bringe lykke næste dag i madpakken.