Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce

af Baregomad.dk
Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce
0 kommentar
0

Du kan ikke sige, at du ikke kan lide fisk, før du har smagt bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce.

Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce er en fantastisk lækker og velsmagende ret, som både er sund og rigtig nem at tilberede.

Du kan bruge mange forskellige hvidkødede fisk til bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce. Her kan blot nævnes torsk, sej, kuller og hvilling, som alle tilhører torskefamilien.

I dag skulle vi være lidt gode ved os selv og købte derfor filet royal af torsk – fiskens mørbrad. Det blev godt nok 180 kr. for fire stykker filet royal hos den lokale fiskebil, men hold nu op, hvor det smagte…

Jeg har smagt mange forskellige kødtyper af fisk, men jeg har endnu ikke oplevet et så mørt og velsmagende stykke kød som filet royal af torsk.

Når det så er sagt, kan man sagtens nøjes med nogle torske- eller sejfileter fra supermarkedet og lykkedes med en overdådig smagsoplevelse af rang.

Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce

Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce

Du kan ikke sige, at du ikke kan lide fisk, før du har smagt bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce. Bagt… Madopskrifter Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 3 bedømmelser )

Ingredienser

  • 4 stk. torskefilet á ca. 180 gr. (sej eller anden hvid fisk kan også bruges)
  • 7½ dl. madlavningsfløde 8%
  • 2 spidskål
  • 3 spsk. balsamico
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sukker (kan erstattes med sukrin, stevia etc.)
  • Ca. ½ dl. sesamfrø
  • Smør til stegning

Sådan gør du

Spidskålen skylles og snittes i fine strimler, hvorefter spidskålen svitses i en varm gryde med lidt smeltet smør.

Efter ca. 4-5 min., når spidskålen er faldet lidt sammen, tilsættes madlavningsfløden og alle de øvrige ingredienser.

Alle ingredienserne røres godt rundt i gryden og simrer i en 3-4 minutter, hvorefter retten smages til med salt og friskkværnet peber.

Læg spidskålen over i et smurt, ildfast fad og hold så meget af fløden tilbage som muligt. Fordel herefter de fire stykker fisk ovenpå spidskålen og hæld så flødesaucen over.

Drys sesamfrø over fisken og stil fadet ind i en forvarmet ovn på 225 grader varmluft i ca. 20-25 min. Skru over på alm. ovn når der er gået ca. 10-12 min. eller læg et stykke staniol henover fadet - fisken må ikke blive for brun, så hold lidt øje med tilberedningen i ovnen.

Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.