Forside » Fisk og skaldyr » Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce

Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce

Bagt torsk med spidskål

Du kan ikke sige, at du ikke kan lide fisk, før du har smagt bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce. Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce er en fantastisk lækker og velsmagende ret, som både er sund og rigtig nem at tilberede. Du kan bruge mange forskellige hvidkødede fisk til bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce. Her kan blot nævnes torsk, sej, kuller og hvilling, som alle tilhører torskefamilien.

I dag skulle vi være lidt gode ved os selv og købte derfor filet royal af torsk - fiskens mørbrad. Det blev godt nok 180 kr. for fire stykker filet royal hos den lokale fiskebil, men hold nu op, hvor det smagte ...

Denne opskrift på bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce er:

  • Nem og sund aftensmad med fisk for hele familien
  • Lækker hverdagsmad som er utrolig nem at tilberede
  • Torsk i fad med en mundvandsdrivende lækker krydret flødesovs

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Torsk (sej eller andre hvidkødede fisk kan også bruges)
  • Madlavningsfløde
  • Spidskål
  • Balsamicoeddike
  • Dijonsennep
  • Tomatkoncentrat
  • Sojasauce
  • Sukker
  • Sesamfrø

Prøv lige at se opskriften på: Ovnbagt torsk med perlebygsalat

Bagt torsk med spidskål

Prøv lige at se opskriften på: Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

Jeg har smagt mange forskellige fisketyper, men jeg har endnu ikke oplevet et så mørt og velsmagende stykke kød som filet royal af torsk - det skulle måske lige være havtaskekæber, som er møre som smør. Når det så er sagt, kan man sagtens nøjes med andre hvidkødede fisk fra supermarkedet og lykkedes med en overdådig smagsoplevelse af rang.

Velbekomme.

Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 46 voted )

Ingredients

  • 4 stk. torskefilet á ca. 150 gr. (sej eller anden hvid fisk kan også bruges)
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 2 mellemstore spidskål, snittet i tynde strimler
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2-3 spsk. tomatkoncentrat
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sukker
  • 1 håndfuld sesamfrø
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Instructions

  1. Spidskålen skylles og snittes i fine strimler, hvorefter spidskålen svitses i en varm gryde med lidt smeltet smør.
  2. Efter ca. 4-5 min., når spidskålen er faldet lidt sammen, tilsættes madlavningsfløden og alle de øvrige ingredienser.
  3. Alle ingredienserne røres godt rundt i gryden og simrer i en 3-4 minutter, hvorefter retten smages til med salt og friskkværnet peber.
  4. Læg spidskålen over i et smurt, ildfast fad og hold så meget af fløden tilbage som muligt. Fordel herefter de fire stykker fisk ovenpå spidskålen og hæld så flødesaucen over.
  5. Drys sesamfrø over fisken og stil fadet ind i en forvarmet ovn på 225 grader varmluft i ca. 20-25 min.
  6. Skru over på alm. ovn når der er gået ca. 10-12 min. eller læg et stykke staniol henover fadet - fisken må ikke blive for brun, så hold lidt øje med tilberedningen i ovnen.
  7. Velbekomme.

4 kommentarer til “Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce”

  1. Torsk med spidskål og krydret flødesovs
    Det smagte godt! Jeg brugte en blanding af mælk og piskefløde, men tror, at kokosmælk ville have været bedre. Og så puttede jeg revet citronskal i, Det var også godt.
    Serveret med brune ris, en rigtig herreret til fruen og mig.

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Peter,
      Mange tak for din besked 😊 Dejligt at du og fruen kunne lide opskriften på torsk med spidskål - det er også en lækker ret, og ikke mindst nem at tilberede. Det med revet citronskal og kokosmælk skal prøves - det kan jeg godt forestille mig rent smagsmæssigt.

      Tak for interessen.

      Venlig hilsen
      Thomas

  2. Torsk med spidskål og krydret flødesovs. Tak for opskriften. Vi synes, den blev meget tung, og fisken druknede i fløden (vi bruge blålange). Selv om jeg ikke brugte helt så meget tomatkoncentrat, var det alt for meget. Smagen af tomat blev for udtalt. Men ideen med spidskål som bund er god.

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hej Helle,
      Mange tak for dit feedback 🙂 Når det kommer til stykket er det jo smag og behag, hvorvidt man synes retten bliver for tung og om smagen af tomat er for udtalt. Man kan altid reducere mængden af tomatkoncentrat i retten - det samme gør sig gældende for mængden af madlavningsfløde. Du kan sagtens nøjes med 5 dl. madlavningsfløde, som jeg retter til i opskriften. Mængden af tomatkoncentrat er en smagssag, men et par spiseskefulde med top synes jeg personligt er passende.

      Endnu en gang tak for din tilbagemelding.

      Venlig hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *