Annonce
Bagt torsk med spidskål

Du kan ikke sige, at du ikke kan lide fisk, før du har smagt bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce. Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce er en fantastisk lækker og velsmagende ret, som både er sund og rigtig nem at tilberede. Du kan bruge mange forskellige hvidkødede fisk til bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce. Her kan blot nævnes torsk, sej, kuller og hvilling, som alle tilhører torskefamilien.

I dag skulle vi være lidt gode ved os selv og købte derfor filet royal af torsk – fiskens mørbrad. Det blev godt nok 180 kr. for fire stykker filet royal hos den lokale fiskebil, men hold nu op, hvor det smagte …

Denne opskrift på bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce er:

  • Nem og sund aftensmad med fisk for hele familien
  • Lækker hverdagsmad som er utrolig nem at tilberede
  • Torsk i fad med en mundvandsdrivende lækker krydret flødesovs

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Torsk (sej eller andre hvidkødede fisk kan også bruges)
  • Madlavningsfløde
  • Spidskål
  • Balsamicoeddike
  • Dijonsennep
  • Tomatkoncentrat
  • Sojasauce
  • Sukker
  • Sesamfrø

Prøv lige at se opskriften på: Ovnbagt torsk med perlebygsalat

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Bagt torsk med spidskål

Hvilken olie er bedst at bage med?
Er rapsolie god i brød og kager, eller skal du kun anvende rapsolie til stegning? Og hvad med solsikkeolie og olivenolie? Kan man som udgangspunkt anvende alle plantebaserede olier i kager og brød? Læs mere om madolier og bagning.

Prøv lige at se opskriften på: Stegte laksestykker i ovn med valnødde-crumble

Jeg har smagt mange forskellige fisketyper, men jeg har endnu ikke oplevet et så mørt og velsmagende stykke kød som filet royal af torsk – det skulle måske lige være havtaskekæber, som er møre som smør. Når det så er sagt, kan man sagtens nøjes med andre hvidkødede fisk fra supermarkedet og lykkedes med en overdådig smagsoplevelse af rang.

Velbekomme.

Bagt torsk med spidskål

Bagt torsk med spidskål og krydret flødesauce

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 46 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 4 stk. torskefilet á ca. 150 gr. (sej eller anden hvid fisk kan også bruges)
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 2 mellemstore spidskål, snittet i tynde strimler
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2-3 spsk. tomatkoncentrat
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sukker
  • 1 håndfuld sesamfrø
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Spidskålen skylles og snittes i fine strimler, hvorefter spidskålen svitses i en varm gryde med lidt smeltet smør.
  2. Efter ca. 4-5 min., når spidskålen er faldet lidt sammen, tilsættes madlavningsfløden og alle de øvrige ingredienser.
  3. Alle ingredienserne røres godt rundt i gryden og simrer i en 3-4 minutter, hvorefter retten smages til med salt og friskkværnet peber.
  4. Læg spidskålen over i et smurt, ildfast fad og hold så meget af fløden tilbage som muligt. Fordel herefter de fire stykker fisk ovenpå spidskålen og hæld så flødesaucen over.
  5. Drys sesamfrø over fisken og stil fadet ind i en forvarmet ovn på 225 grader varmluft i ca. 20-25 min.
  6. Skru over på alm. ovn når der er gået ca. 10-12 min. eller læg et stykke staniol henover fadet - fisken må ikke blive for brun, så hold lidt øje med tilberedningen i ovnen.
  7. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

4 kommentarer

Peter Holm 29. maj 2021 - 11:05

Torsk med spidskål og krydret flødesovs
Det smagte godt! Jeg brugte en blanding af mælk og piskefløde, men tror, at kokosmælk ville have været bedre. Og så puttede jeg revet citronskal i, Det var også godt.
Serveret med brune ris, en rigtig herreret til fruen og mig.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 29. maj 2021 - 11:16

Hej Peter,
Mange tak for din besked 😊 Dejligt at du og fruen kunne lide opskriften på torsk med spidskål – det er også en lækker ret, og ikke mindst nem at tilberede. Det med revet citronskal og kokosmælk skal prøves – det kan jeg godt forestille mig rent smagsmæssigt.

Tak for interessen.

Venlig hilsen
Thomas

Besvar
Helle Kjærulf 23. oktober 2022 - 12:03

Torsk med spidskål og krydret flødesovs. Tak for opskriften. Vi synes, den blev meget tung, og fisken druknede i fløden (vi bruge blålange). Selv om jeg ikke brugte helt så meget tomatkoncentrat, var det alt for meget. Smagen af tomat blev for udtalt. Men ideen med spidskål som bund er god.

Besvar
Thomas fra Baregomad.dk 23. oktober 2022 - 12:32

Hej Helle,
Mange tak for dit feedback :-) Når det kommer til stykket er det jo smag og behag, hvorvidt man synes retten bliver for tung og om smagen af tomat er for udtalt. Man kan altid reducere mængden af tomatkoncentrat i retten – det samme gør sig gældende for mængden af madlavningsfløde. Du kan sagtens nøjes med 5 dl. madlavningsfløde, som jeg retter til i opskriften. Mængden af tomatkoncentrat er en smagssag, men et par spiseskefulde med top synes jeg personligt er passende.

Endnu en gang tak for din tilbagemelding.

Venlig hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner