Forside » Vegetarmad » Vegetarisk gryderet med paprika

Vegetarisk gryderet med paprika

Vegetarisk gryderet med paprika

Jeg er faktisk ret begejstret for kødfrie måltider, og efterhånden udgør de mere end halvtredsprocent af ugens aftensmåltider, og det kommer fra en madblogger, som også sætter pris på en god bøf fra slagteren, og klassisk mormormad i form af frikadeller i fad og stegt flæsk i ovn. Plantebaserede måltider kan smage lige så godt som måltider med kød, og efterhånden ligger jeg slet ikke mærke til, at vores måltider er kødfrie.

Prøv lige at se opskriften på: Knuste kartofler

Et godt eksempel er denne vegetariske gryderet med paprika. Her mangler jeg virkelig ikke noget - den har masser af smag, cremet flødesovs, og spækket med grøntsager, som stadigvæk har bid og beriger gryderetten med struktur og fylde. Så er jeg solgt, og går mæt og veltilpas fra bordet.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk kartoffelgryde i karry

Denne opskrift på vegetarisk gryderet med paprika er:

  • 100% kødfri - indeholder kun animalsk madlavningsfløde
  • Vegetarisk paprikagryde inspireret af ungarsk gullasch
  • Færdig på 30 minutter
  • Med masser af struktur og fylde, som gør det ud for oksekødet i gryderetten
  • Spækket med god smag i en lækker cremet paprika-flødesovs

Prøv lige at se opskriften på: Ratatouille

Du skal bruge følgende ingredienser til vegetarisk gryderet med paprika:

  • Squash
  • Løg og hvidløg
  • Peberfrugter
  • Gulerødder
  • Kidneybønner
  • Grønne bønner
  • Tomatpuré
  • Sød paprika
  • Knust kommen
  • Spidskommen
  • Laurbærblad
  • Madlavningsfløde
  • Salt
  • Peber
Vegetarisk gryderet med paprika

Ungarsk gullasch uden kød

I bund og grund minder vegetarisk gryderet med paprika meget om ungarsk gullasch, som er en klassisk gryderet bestående af grøntsager og oksekød i tern, som simrer i en krydret sovs bestående af både mild og stærk paprika. Resultatet er velsmagende klassisk simremad, og det er hvad du får med denne opskrift på vegetarisk gryderet med paprika - bare uden kød, men stadigvæk med god animalsk madlavningsfløde fra koen, som lige sætter prikken over i'et hvis du spørger mig. Fløden og stivelsen fra kidneybønnerne giver en utrolig lækker cremet flødesovs, som sammen med krydderierne gør denne gryderet til et tilbagevendende måltid her i huset.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk svampe bourguignon

Til vegetarisk gryderet med paprika kan du fx servere:

Vegetarisk gryderet med paprika på den rustikke måde

Jeg elsker god mad, og deraf navnet på bloggen "Barego'mad" - mad uden dikkedarer, og holdt nede på et niveau, hvor alle med lidt interesse for madlavning kan være med. Derfor vil du ofte støde på udtrykket "rustikt" i mine opskrifter. Rustikke skiver. Rustikke tern. Med andre ord lad tilfældighederne råde, og skær kød og grøntsager ud i rustikke stykker uden lineal og anvendelsen af lineal. Resultatet er rustikke måltider rent visuelt, men som også tilfører noget struktur og fylde, og som i denne kødfrie gryderet giver en noget at tygge på. Og samtidig kan man se hvad man spiser. En tilgang til tingene, som jeg har ladet mig inspirere af fra Middelhavskøkkenet.

God fornøjelse.

Vegetarisk gryderet med paprika

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 290 calories 20 grams fat
Rating: 4.4/5
( 14 voted )

Ingredients

  • 2 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld grønne bønner (frosne eller friske)
  • 1 ds. røde kidneybønner
  • 1 stor ds. tomatpuré (ca. 140 gr.)
  • 4 spsk. sød/mild paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. knust kommen (kan undlades)
  • ½ tsk. rosenpaprika (kan undlades)
  • 1 laurbærblad
  • ½ ltr. madlavningsfløde 18% (kan erstattes af rigtig piskefløde eller soyafløde, hvis du er veganer)
  • Olie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. en spsk. gastrik

Instructions

  1. Start med at klargøre alle grøntsagerne (vask dem under koldt vand), og skær dem i rustikke stykker.
  2. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  3. Kom lidt olie i en stor gryde, og steg de finthakkede løg klare i et par minutter ved forholdsvis høj varme.
  4. Tilsæt herefter det finthakkede hvidløg, og steg videre i et par minutter.
  5. Hæld herefter alle de øvrige grøntsager ned i gryden til løgene, og steg grøntsagerne gyldne med en let stegeskorpe i ca. 5 minutter under jævnlig omrøring. Hæld evt. lidt mere olie på panden, og sørg for at grøntsagerne steger og ikke koger i gryden.
  6. Tilsæt herefter kidneybønner, som du først lige har skyllet i en sigte under koldt vand.
  7. Vend alle krydderierne og tomatpuré ned i gryden, og rør forsigtigt rundt i gryden.
  8. Lad grøntsagerne stege videre i et par minutter.
  9. Tilsæt herefter madlavningsfløde, salt, friskkværnet peber og et laurbærblad.
  10. Bring retten i kog under jævnlig omrøring, og lad nu retten simre videre under låg i ca. 15 minutter, eller til grøntsagerne er møre, og stadigvæk har lidt bid - al dente som man siger på italiensk, og som betyder "til tanden".
  11. Smag gryderetten til med salt og friskkværnet peber, og juster evt. smagen med en spsk. gastrik eller lidt sukker og æbleeddike.
  12. Server den færdige vegetariske gryderet med paprika til fx hjemmelavet kartoffelmos eller ris.
  13. Velbekomme.

Notes

Vegetarisk gryderet med paprika er fryseegnet i op til tre måneder. Du kan sagtens lave gryderetten dagen i forvejen og stille den på køl, så den blot lige skal gennemvarmes. Vegetarisk gryderet med paprika er en oplagt måde at få bugt med evt. grøntsagsrester i husholdningen, og dermed minimere sit madspild. Prøv fx at tilberede gryderetten med lidt persillerod eller pastinak, porrer, forårsløg, kartofler, broccoli eller blomkål.

Vegetarisk gryderet med paprika

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *